„Amazfit Bip“ ir „Amazfit Pace“ kaina kartais skiriasi beveik du kartus, tačiau turi 80–90 % tų pačių funkcijų - išsamiai apie tai, kuo panašūs, kuo skiriasi, kada ir kokį rinktis (Apžvalga, Video)  (2)

„Xiaomi“, o jei dar tiksliau „Huami“ gaminami sportiniai išmanieji laikrodžiai tampa vis įdomesni ir dažniau aptarinėjami. Jie gali pasigirti ne tik puikiomis techninėmis charakteristikomis, kaip kad tokie flagmanai kaip „Garmin“ ar „Apple Watch“, bet ir puikiais dizaino sprendimais ir, žinoma, kaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie „Amazfit Pace“ išmanųjį laikrodį ir jo „naujausią brolį“ „Amazfit Pace 2“ visai neseniai rašėme išsamioje apžvalgoje.

Šį kartą labai įdomu palyginti „Amazfit Pace“ su ganėtinai panašiu išmaniuoju laikrodžiu „Amazfit Bip“. Nors tarp šių laikrodžių yra ir nemažai panašumų, tačiau kai kurie skirtumai yra labai dideli. Dalis skirtumų ir lemia šių laikrodžių kainą. Pavyzdžiui, „Amazfit Bip“ be nuolaidų kainuo apie 77€, nors suradus geras nuolaidas galima įsigyti už 50€, o už „Amazfit Pace“ be nuolaidų teks pakloti net ir 120€ ir tik užtaikius ant didelių nuolaidų „Amazfit Pace“ galima tikėtis įsigyti už 82-95€.

Bet kokiu atveju, kainų skirtumas akivaizdus, tad kuo vienas išmanusis laikrodis yra geresnis už kitą? O gal abu turi rimtų trūkumų? „OSReviews“ žingsnis po žingsnio išbandė šiuos išmaniuosius laikrodžius ir pateikia savo verdiktą.

Vizualiai abu laikrodžiai yra gana panašūs. Žinoma, pati forma skiriasi, tačiau abu turi kokybiškus ekranus, pateikiama informacija puikiai matoma ir esant saulėtoje vietoje. Tai yra ypač aktualu tiems, kurie daug laiko praleidžia lauke.

Taip pat abu turi liečiamus ir „Corning Gorilla Glass“ stiklu apsaugotus ekranus, panašią programinę įrangą bei funkcijas, „Bluetooth 4.0“. Tad iš pirmo žvilgsnio jie atrodo labai panašūs, tačiau yra ir skirtumų.

„Amazfit Pace“ yra aukštesnės pagaminimo kokybės, taip pat jis yra labiau pritaikytas aktyvia fizine veikla užsiimantiems, nes turi daugiau specialių funkcijų pasirinkimų.

Taip pat baterijos talpa yra didesnė, ji siekia 280 mAh, o „Amazfit Bip“ – 190 mAh. Tačiau čia svarbiausia ne baterijos talpa, o kiek laiko jos užtenka. Šiuo aspektu „Amazfit Bip“ stipriai lenkia „Amazfit Pace“. „Amazfit Bip“ pilnai įkrautos baterijos užtenka net 45 dienoms (su minimaliomis funkcijomis aut. past.), o atitinkamai „Amazfit Pace“ maždaug 8-10 dienų.

„Amazfit Pace“ turi 512 MB RAM ir 4 GB ROM, tad iš principo tai mažas kompiuteris ant rankos riešo.

„Amazfit Bip“ išmaniajame laikrodyje yra jaučiamas ir šiek tiek lėtesnis perėjimas, lyginant su „Amazfit Pace“, nuo vienos funkcijos prie kitos. Su „Amazfit Pace“ darbas yra sklandesnis.

Tačiau pati grafika ir funkcijų pasirinkimo galimybės šiuose laikrodžiuose yra labai panašios, išskyrus keletą papildomų sporto funkcijų pasirinkimų „Amazfit Pace“ išmaniajame laikrodyje. Tad jei nesate sporto fanatikas, „Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis yra puikus pasirinkimas.

„Amazfit Bip“ ir „Amazfit Pace“ yra pagaminti iš polikarbonato, turi po vieną mygtuką ir vizualiai yra gana panašūs. Visgi, „Amazfit Bip“ išmaniojo laikrodžio apyrankė yra visa plastikinė ir atrodo ganėtinai paprastai. Po dviejų mėnesių naudojimo jau atsiranda nusidėvėjimo požymiai, taip pat ir dulkės prie jos gana noriai limpa.

„Amazfit Pace“ išmaniojo laikrodžio apyrankėje jau yra metalinių dalių, pati apyrankė yra tvirtesnė ir atrodo solidžiau.

Tačiau „Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis yra lengvesnis ir plonesnis. Jis sveria 32 gramus, o „Amazfit Pace“ – 54 gramus. Ir nors baterijos talpa yra mažesnė, bet jis vienu įkrovimu gali dirbti iki 45 dienų. Žinoma, „Amazfit Bip“ ekranas yra kiek mažesnis, jis neturi WiFi ir nedirba su „Android“ pagrindu sukurta operacine sistema, kaip, kad „Amazfit Pace“, tad ir baterijos energijos eikvoja gerokai mažiau.

Programinės įrangos ir funkcijų skirtumai

Su „Amazfit Bip“ galima pasirinkti 4 sporto režimus: bėgimas lauke, bėgimas ant bėgimo takelio, jodinėjimas ir ėjimas. Išmanusis laikrodis matuoja miego kokybės rodiklius, širdies ritmą, seka kiek laiko sportuojama, nubėgtą atstumą ir kt.

Taip pat yra „Bluetooth 4.0“, GPS + GLONASS, barometras, E-kompasas, pranešimų priminimas (per ilgo sėdėjimo vienoje vietoje, SMS, skambučių, Wechat ir pan.), yra atsparus vandeniui ir dulkėms (IP68 standartas).

„Amazfit Pace“ iš principo turi viską ką ir „Amazfit Bip“, tačiau turi daugiau sporto režimų – iš viso 11. Viena iš labai naudingų funkcijų yra „Training Mode“. Su šia funkcija galima pasirinkti pradedančiojo, pažengusio ar net maratono režimus ir sekti savo sporto rezultatus. Pateikiama išsami pasiektų rezultatų statistika, rodoma iki kada reikia ilsėtis, tai tarsi asmeninis treneris. Šios funkcijos „Amazfit Bip“ išmaniajame laikrodyje nėra.

Be abejo, pati sistema yra kur kas galingesnė – 512 MB RAM ir 4 GB ROM, tad darbas vyksta sklandžiau. GPS perduodami duomenys į išmaniajame telefone esančią programėlę yra tikslesni. Taip pat su šiuo išmaniuoju laikrodžiu galima klausytis muzikos. Tereikia šį laikrodį per „Bluetooth 4.0“ susieti su savo ausinėmis.

Dar vienas skirtumas yra tas, kad „Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis dėl geresnio PPG sensoriaus tiksliau matuoja širdies ritmą, kai užsiimama aktyvia fizine veikla. Informacija yra detalesnė ir išsamesnė, tad sporto treniruotės tampa dar efektyvesnės ir lengviau kontroliuojamos. Taip pat „Amazfit Pace“ turi WiFi, kuo negali pasigirti „Amazfit Bip“.

Dar vienas svarbus skirtumas, kad „Amazfit Bip“ ir „Amazfit Pace“ dirba su skirtingomis išmaniųjų telefonų programėlėmis. „Amazfit Bip“ darbuojasi su „Mi Fit“ programėle, kuri yra ir išmaniojoje apyrankėje „Mi Band 2“, o „Amazfit Pace“ dirba konkrečiai šiam laikrodžiui sukurta „AMAZFIT Watch“ programėle.

Apžvalgos autoriaus teigimu, „Mi Fit“ programėlė yra geresnė, joje pateikiama daugiau ir detalesnės informacijos, asmeniniai rezultatai yra lyginami su visos žmonių populiacijos vidutiniais rodikliais. Pavyzdžiui, jei miegama 4 valandas, programėlė informuos, kad reikėtų miegoti daugiau ir pasiūlys sprendimų, kaip pasiekti tą rezultatą. „AMAZFIT Watch“ programėlė yra labai greita ir puikiai dirba, bet turi mažiau pasiūlymų.

Abu laikrodžiai suderinami su išmaniaisiais telefonais, kurie dirba su „Android 4.4“, „iOS 8.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis.

Galutinis verdiktas

„Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis tikrai nėra blogas. Nors jo ekrans yra kiek mažesnis, tačiau gali pasigirti gerokai ilgiau tarnaujančia baterija ir, apžvalgos autoriaus teigimu, „turi 80–90 % funkcijų, kurias turi „Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis“.

„Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis yra tinkamesnis įprastu režimu gyvenantiems žmonėms, kurie sportine veikla užsiima kiek rečiau. O atsižvelgiant į tai, kad „Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis kainuoja beveik dvigubai mažiau – 62 eurus, kai tuo metu „Amazfit Pace“ kainuoja 104 eurus, jis tampa labai patraukliu pasirinkimu įprastam vartotojui.

„Amazfit Pace“ išmaniojo laikrodžio pagaminimo kokybė yra aukštesnio lygio ir operacinė sistema dirba sklandžiau nei „Amazfit Bip“. Taip pat yra galimybė rinktis daugiau papildomų sporto funkcijų ir GPS veikia tiksliau. Iš principo šis laikrodis yra sukurtas aktyvia fizine veikla užsiimantiems žmonėms. „Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis yra „premium“ klasės ir jis tampa puikiu pasirinkimu, jei palyginsime su labai panašiais flagmanais, kaip „Garmin“ ar „Apple Watch“, kurie yra 2-3 kartus brangesni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (2)