Kokie „Xiaomi“ išmanieji laikrodžiai turi geriausią kainos ir kokybės santykį? „Amazfit Bip“, „Amazfit Pace“, „Amazfit Arc“ ir „Amazfit Cor“ palyginimas (Apžvalga, Video)  ()

„Amazfit“ linijos išmaniosios apyrankės ir išmanieji telefonai yra itin populiarūs. Tad šioje apžvalgoje pasižiūrėsime itin detaliai į pačius populiariausius ir daugiausiai dėmesio sulaukiančius „Amazfit“ išmaniuosius laikrodžius ir apyrankes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OSReviews turi visus keturis: „Amazfit Arc“ ir „Amazfit Cor“ išmaniąsias apyrankes bei „Amazfit Bip“ ir „Amazfit Pace“ išmaniuosius laikrodžius. Visus keturis savo kailiu išbandė ir detaliai apžvelgia visų šių įrenginių skirtumus, privalumus ir trūkumus.

Tad pirmiausiai labai trumpai pristatome pagrindines dėvimų įrenginių savybes:

„Amazfit Arc“ (HUAMI AMAZFIT A1603) išmanioji apyrankė yra atspari vandeniui, seka miego, aktyvumo ir širdies ritmo rodiklius. Turi įbrėžimams atsparų OLED ekraną. Tai komfortiška ir paprasto dizaino išmanioji apyrankė su ilgu 20 dienų baterijos tarnavimo laiku.

„Amazfit Cor“ arba dar vadinama „Meidong“ išmanioji apyrankė padeda stebėti pagrindinius fizinius rodiklius, pavyzdžiui: miego kokybę, skaičiuoja nueitus žingsnius ir stebi dienos išsikeltus tikslus. Galima savo pasiekimais dalintis socialiniuose „Facebook“ ir „Twitter“ tinkluose.

„Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis turi širdies ritmo, miego kokybės stebėjimo funkcijas. Dėl IP68 standarto yra atsparus vandeniui. „Bluetooth 4.0“ ryšiu susiejamas su išmaniuoju telefonu. Patogus dėvėti ir mažos energijos sąnaudos. 1,28 colių įstrižainės 2.5D „Corning Gorilla Glass ekranas“.

„Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis turi įmontuotą GPS sistemą, dėl IP67 standarto yra atsparus vandeniui, tad galima su šiuo laikrodžiu plaukioti baseine. Itin geras baterijos tarnavimo laikas: baziniame naudojimo režime baterijos užtenka 11-14 dienų, įprastai naudojant – 5 dienoms, o su nuolatiniu širdies ritmo ir GPS matavimu darbuosis iki 35 valandų.

Na, o dabar iškart pereiname prie detalios „Amazfit“ išmanių įrengių apžvalgos.

Kainų skirtumai

Iš principo, žiūrint į šiuos keturis išmaniuosius įrenginius, galima teikti, kad pats parasčiausias yra „Amazfit Arc“ išmanioji apyrankė ir judant į kairę pusę įrenginiai pasižymi vis didesnėmis galimybėmis, tuo pačiu ir kaina. Jei „Amazfit Arc“ kainuoja apie 46 eurus (siunčiama iš Lenkijos sandėlio), tai „Amazfit Cor“ kaina siekia 60 eurų, „Amazfit Bip“ – 75 eurus (su nuolaida kai kurie modeliai kainuoja apie 52-55€), o „Amazfit Pace“ – 110 eurų (su nuolaidomis kainuoja mažiau nei 100€).

Dizaino ir programinės įrangos skirtumai

Kadangi tai vienos šeimos – „Amazfit“ – išmanieji įrenginiai, jų dizainas yra gana panašus. Jie visi pagaminti iš plastiko, stiklo ir metalo. Visų ekranai yra išlenkti, o naudojamos programinės įrangos ikonėlės taip pat labai panašios. Bendrai įrenginių pagaminimo kokybė yra gera, jie yra lengvi ir patogūs. Įdomus dalykas, kad nors „Amazfit Bip“ yra išmanusis laikrodis ir turi ganėtinai nemažą ekraną, tačiau yra pats ploniausias ir lengviausias iš visų keturių įrenginių.

Žinoma, visi įrenginiai turi širdies ritmo matavimo sensorius, yra vienodai su USB laidu įkraunami, o pats įkrovimas trunka apie dvi valandas.

Baterijų tarnavimo trukmė skiriasi: čia išsiskiria „Amazfit Bip“, kuris gali pasigirti 45 dienų baterijos tarnavimo trukme. „Amazfit Pace“ baterijos užteks 2 savaitėms, „Amazfit Arc“ – 3 savaitėms, „Amazfit Cor“ – 2 savaitėms.

Esant saulėtam apšvietimui šie išmanieji įrenginiai yra gana panašūs. Vaizdas ekranuose yra gerai ir aiškiai matomas. Tačiau apžvalgos autoriui labiau patiko „Amazfit Bip“ ir „Amazfit Pace“ išmaniųjų laikrodžių ekranai, nes jie turi papildomą apšvietimą dėl kurio vaizdas yra dar ryškesnis.

Funkcijų skirtumai

„Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis turi daugiausiai įvairių sensorių: „WiFi“, „Bluetooth 4.0“, GPS ir kt. Taip pat daugybė sporto režimų tarp kurių yra ir plaukimas. Įvairūs treniruočių režimai, net asmeninis treneris, kuris stebi treniruočių pažangą ir gali pateikti pasiūlymų, kaip pagerinti sporto rezultatus. Be jokios abejonės šis išmanusis laikrodis turi daugiausiai įvairių funkcijų ir yra ypač tinkamas tiems, kurie gyvena aktyvų gyvenimą.

Pagal funkcijų gausa toliau būtų „Amazfit Bip“, nors jis yra gana panašus į „Amazfit Cor“ išmaniąją apyrankę. Abu naudoja labai panašią programinę įrangą ir įrenginiuose pateikiama praktiškai identiška informacija. Žinoma, „Amazfit Bip“ turi daugiau sporto režimų ir kompasą.

Abu praneša apie gautas SMS, „Facebook“, „Twitter“, „WeChat“ žinutes, abiejų ekranai yra liečiami, galima keisti ekranų vaizdus. Šiuo atveju pagrindinis skirtumas yra jų išvaizda: tiems, kurie labiau mėgsta laikrodžius „Amazfit Bip“ gali būti geresnis pasirinkimas, o „Amazfit Cor“ tiems, kurie nenori didesnių gabaritų dėvimo išmanaus įrenginio.

„Amazfit Arc“ išmanioji apyrankė yra pati paprasčiausia. Ji skaičiuoja nueitus žingsnius, kalorijas, širdies ritmą ir viskas. Jokių SMS ar panašių pranešimų. Tai pati paprasčiausia ir tuo pačiu pigiausia išmanioji apyrankė.

Ką gali išmanieji įrenginiai ir jų veikimo skirtumai

Apžvalgos autorius liko maloniai nustebintas, nes šie „Amazfit“ išmanieji įrenginiai itin tiksliai skaičiuoja nueitus žingsnius. Testavimo metu „Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis neįskaičiavo vos 10-15 nueitų žingsnių, o „Amazfit Cor“ išmanioji apyrankė suskaičiavo keliais papildomais žingsniais daugiau. Tačiau visi įrenginiai yra itin tikslūs, nes per visą dieną paklaida siekia vos 50 žingsnių.

„Amazfit Pace“ turi konkrečiai šiam laikrodžiui sukurtą „AMAZFIT Watch“ programėlę, o likusieji trys įrenginiai darbuojasi su tradicine „Mi Fit“ programėle. Tad tai išties šaunu, nes jie visi per „Bluetooth“ yra itin greitai suporuojami su išmaniaisias įrenginiais, programėlėje parodo tuos pačius statistinius duomenis: nueitus žingsnius bei atstumą, sudegintas kalorijas, miego kokybės rodiklius, pasiektus dienos tikslus.

„Amazfit Bip“ ir „Amazfit Cor“ papildomai dar turi įspėjamųjų signalų funkciją bei pateikia orų prognozę. Žinoma, tuo metu jie turi būti susieti su išmaniuoju telefonu ir gauti informaciją, nes patys įrenginiai neturi „WiFi“ ir negali prisijungę prie interneto gauti reikalingos informacijos.

„Amazfit Pace“ turi „WiFi“ ir pats gali gauti reikalingą informaciją, bet žinoma tai atsiliepia baterijos veikimo trukmei.

Išmaniųjų įrenginių ekranai gerai reaguoja į prisilietimus ir apžvalgos autorius nesusidūrė su kažkokiais trikdžiais. Visų įrenginių valdymas vyksta sklandžiai.

Išvados

Visi keturi išmanieji įrenginiai yra išties geri, juose esantys sensoriai gerai veikia. Ir vien pakračius vieną iš šių įrenginių jis nepradės skaičiuoti jūsų nueitų žingsnių. Tad „Amazfit“ serijos išmaniosios apyrankės ir laikrodžiai turi kokybišką programinę įrangą ir gerai suderintus sensorius.

Iš principo, jei tereikia, kad dienos metu sektų nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas ir širdies ritmą pilnai užtenka „Amazfit Arc“ išmaniosios apyrankės. Verta pastebėti, kad ši apyrankė yra panašiausia į garsiąją „Xiaomi Mi Band 2“ - jau rašėme palyginamąjį straipsnį, kuo skiriasi labai populiarios „Xiaomi Mi Band 2“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ išmaniosios apyrankės. Tačiau jei reikia, kad išmanioji apyrankė turėtų daugiau funkcijų ir informuotų apie gautus SMS ir socialinių tinklų pranešimus tada geriau rinktis „Amazfit Cor“ išmaniąją apyrankę. 

„Amazfit Bip“ išmanusis laikrodis panašus į „Amazfit Cor“, tačiau turi papildomų sporto funkcijų ir jo baterija tarnauja ilgiau. Bet jei norisi mažesnio ir kompaktiškesnio įrenginio bei tokio su kuriuo būtų galima nardyti iki 50 metrų, „Amazfit Cor“ yra būtent tas pasirinkimas. Žinoma, visi šie keturi įrenginiai yra vandeniui atsparūs, bet nardyti iki 50 metrų galima tik su „Amazfit Cor“ išmaniąja apyranke.

„Amazfit Pace“ išmanusis laikrodis iš visų šių įrenginių yra pats išmaniausias, nes turi naujausią „Android“ programinę įrangą, o tai reiškia, kad turės daugiausiai programinės įrangos atnaujinimų. Taip pat laikrodis turi daugiausiai funkcijų, kaip kad asmeninį trenerį. Žinoma, jis yra ir pats brangiausias iš visų šių išmaniųjų įrenginių, tad tiems, kurie nėra itin aktyvūs ir mėgstantys užsiimti daug ir įvairiomis sporto šakomis, toks išmanusis laikrodis gali būti ir ne itin naudingas. Tada geriau pasirinkti vieną iš likusių ir jau mūsų išsamiai aptartų „Amazfit Bip“, „Amazfit Cor“ ar „Amazfit Arc“ įrenginių.

Priminsime, kad „Amazfit Pace“ turi naujos kartos šeimos narį - „Amazfit Pace 2“, o apie jų skirtumus rašeme apžvalgoje „Xiaomi Amazfit Pace“ VS „Xiaomi Amazfit Pace 2“.

O kaip teigia apžvalgos autorius: „mano favoritai yra „Amazfit Bip“ ir „Amazfit Cor“ išmanieji įrenginiai, nes jie atitinką geriausią kainos ir kokybės santykį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()