Populiariausi iš pigių robotų dulkių siurblių - kuo skiriasi „ILIFE V5S Pro“ nuo „ILIFE V7S Pro“: apžvalga ir stebinantys testų rezultatai (Apžvalga, Video)  ()

„ILIFE“ kompanija robotų dulkių siurblių segmente išsiskiria neįtikėtinai pigiais dulkių siurbliais. Tiek „ILIFE V7S Pro“, tiek ir senesnis „ILIFE V5S Pro“ modelis susilaukia gerų pirkėjų vertinimų, bet ar jie tikrai dirba kokybiškai ir kuo vienas modelis skiriasi nuo kito? Tai detaliai išsiaiškinsime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cordless Vacuum Guide taip pat nedavė ramybės šie du „ILIFE“ robotai dulkių siubliai ir jam buvo itin idomu sužinoti kuo „ILIFE V5S Pro“ robotas dulkių siurblys skiriasi nuo naujausio „ILIFE V7S Pro“.

Priminsime, kad tai vieni iš perkamiausių robotų dulkių siurblių iki 200€. Jie puikiai tinkami mažose patalpose, tačiau jei būsto dydis daugiau nei 80 kvadratinių metrų, juos naudoti yra rizikinga. Pagrindinė problema ta, kad šie robotai teritoriją valo atsitiktiniu būdu ir neturi galimybės skaitmeninio žemėlapio sudarymui, tad didelėje erdvėje tiesiog paklysta. Didelių teritorijų atveju geriausias sprendimas -  „Xiaomi Mi Robot Vacuum“, kuris sudaro teritorijos žemėlapį, veikia labai greitai ir nepaklysta net didžiuliuose namuose. Tik neturi plovimo funkcijos ir be nuolaidų yra beveik dvigubai brangesnis už šiuos ILIFE robotus. Išsamiau skaitykite „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ apžvalgose ir palyginimuose

Priminsime, kad apžvalgoje jau lyginome „ILIFE V7S Pro“ su „Xiaomi Mi Robot Vacuum“, o šioje apžvalgoje bus palygintos „ILIFE V5S Pro“ ir „ILIFE V7S Pro“ siurblių funkcijos, jų skirtumai, atlikti valymo testavimai ir išsiaiškinti robotų darbo efektyvumo aspektai. Rezultatai nustebino net ir patį apžvalgos autorių. Tad nieko nelaukdami ir pradėkime.

Robotų išvaizdos ir funkcijų skirtumai

Iš pirmo žvilgsnio šie du robotai yra itin panašūs. Jie abu gali sausai siurbti dulkes ir atlikti drėgną grindų valymą. Ir nors abu turi valymo plaušines, bet „V7S Pro“ plaušinė yra praktiškai dvigubai didesnė nei „V5S Pro“.

Abu turi vandens rezervuarus, tik vienas iš ryškesnių skirtumų yra tas, kad „V7S Pro“ turi patobulintą vandens rezervuarą. „V5S Pro“ vandens rezervuaras yra mažesnis ir jo talpa siekia 300 ml, o „V7S Pro“ yra didesnis ir jame telpa 450 ml. Taip pat „V7S Pro“ vandens talpoje yra specialus vandens tėkmę reguliuojantis mechanizmas.

Kitas ryškesnis skirtumas būtų tas, kad „V5S Pro“ siurbimo galia yra didesnė nei „V7S Pro“. Jei „V5S Pro“ siurbimo galia yra 850 PA, tai „V7S Pro“ siekia 400-600 PA.

Taip pat yra skirtumų ir tarp robotų šepetėlių. „V7S Pro“ turi didelį motorizuotą valymo šepetį, kuo negali pasigirti „V5S Pro“ robotas ir apžvalgos autoriui atrodo, kad tai „V7S Pro“ robotui turėtų suteikti gerokai didesnį pranašumą, bet kaip yra iš tikrųjų sužinosime po šių robotų testavimo.

Beje, reikia paminėti, kad nors „V5S Pro“ neturi didžiojo šepečio, kaip, kad „V7S Pro“, tačiau „V5S Pro“ turi du skirtinguose šonuose įtaisytus mažus šepetėlius.

„V5S Pro“ prieš „V7S Pro“: testavimas ir netikėti rezultatai

Cordless Vacuum Guide ant grindų išpylė 50 gramų smulkesnių ir stambesnių šiukšlių: avižų ir pabarstų. Juos po kambario grindis paskleidė taip, kad robotams būtų sunkesnė ir realias sąlygas atitinkanti užduotis, tai yra šių šiukšlių pabarstė aplink kėdės kojas, kambario viduryje, palei sienas ir kambario kampuose.

„V5S Pro“ pirmasi pradėjo darbą ir iš vaizdo įrašo matyti, kad jis darbuojasi šiek tiek triukšmingiau, tačiau taip ir turėtų būti, nes ji yra galingesnis už „V7S Pro“. Apžvalgos autorius „V5S Pro“ robotą sustabdė maždaug po 20 minučių darbo ir jis sugebėjo susiurbti didžiąją dalį purvo. Šiek tiek jo liko kambario viduryje aplink kėdės kojas, bet palei sieną ir kambario kampuose purvo kaip ir neliko.

Pasvėrus kiek surinko purvo „V5S Pro“ dulkių siurblys, svarstyklės parodė, kad iš 50 gramų išbarstytų šiukšlių, „V5S Pro“ sugebėjo surinkti 48 gramus, tai tai tikrai geras rezultatas.

„V7S Pro“ buvo sudarytos tokios pačios sąlygos, išbarstyta irgi 50 gramų šiušklių ir tose pačiose kambario vietose, kaip ir „V5S Pro“ testavimo atveju. „V7S Pro“ užtruko 28 minutes, kol išvalė teritoriją. Aplink kėdę, kambario viduryje ir palei sieną „V7S Pro“ praktiškai sugebėjo viską susiurbti, tačiau paliko šiek tiek purvo kambario kampe, šalia durų.

Apžvalgos autoriaus nuomone, tai nutiko dėl to, kad „V7S Pro“ turi vieną valymo šepetėlį ir nesugebėjo pasiekti pačiame kampe esančių šiušlių. Tai turbūt ir yra vienas iš pagrindinių skirtumų tarp vieno šepetėlio ir du šepetėlius turinčių robotų dulkių siurblių.

Pasvėrus kiek sugebėjo surinkti šiušklių „V7S Pro“ robotas, svarstyklės parodė 49 gramus, o tai yra itin puiku, turint galvoje, kad iš viso buvo išbarstyta po kambarį 50 gramų šiušklių.

Galutinis verdiktas

Tad rezultatai šiek tiek nustebino apžvalgos autorių. Santykinai išvalyti tokį patį grindų plotą ir susiurbti purvo kiekį „V5S Pro“ robotas sugebėjo 6 minutėmis greičiau nei naujesnis „V7S Pro“ robotas. Nors „V7S Pro“ robotas turi platesnį valymo kelią ir didelį motorizuotą šepetį, „V5S Pro“ robotas turi daugiau siurbimo galios ir du šoninius šepetėlius, kurie greičiausiai ir buvo lemiamas veiksniai dėl ko „V5S Pro“ geriau išvalė kambario kampus.

Purvo kiekis, kurį sugebėjo susiurbti abu robotai dulkių siurbliai yra praktiškai vienodas ir akivaizdu, kad turėdamas mažiau galios, „V7S Pro“ robotas tą patį darbą gali atlikti lygiai taip pat kokybišai kaip ir „V5S Pro“ robotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(5)
(18)

Komentarai ()