Tai geriausi kiniški telefonai iki 150€: kuo skiriasi „Xiaomi Redmi 5“ nuo „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ir kodėl pigesnis modelis laimi prieš brangesnį? (Apžvalga, Video)  ()

„Xiaomi“ kompanijos išmanieji telefonai užima vis didesnę ir itin pasauliniu lygiu konkurencingą išmaniųjų telefonų rinkos dalį. Ir jei prieš keletą metų šis prekės ženklas buvo labiau žinomas Azijos regione, tai dabar jį puikiai žino ir Lietuvoje. Ši kompanija vis pasiūlo naujus išmaniųjų telefonų modelius ir nepatyrusiam pirkėjui gali būti sunku pastebėti kuo naujesnis modelis yra pranašesnis už kiek ankščiau rinkoje pasirodžiusi. O gal net yra prastesnis? Į šį ir dar daugiau aktualių klausimų bus atsakyta šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sanneck T nedavė ramybės du gana panašūs „Xiaomi“ kompanijos išmanieji telefonai. Tai „Xiaomi Redmi 5“ (dabar su nuolaidomis siūlomas už 108-144€) ir jo kita versija „Xiaomi Redmi 5 Plus“ (su nuolaidomis siūlomas už 142-210€).

Tai išskirtinai populiarūs kiniški telefonai - tai vienas, tai kitas modelis nuolatos tampa perkamiausiais savaitės produktais iš Kinijos. Jų kainos ir kokybės santykis yra labai geras, o su dabartinėmis nuolaidomis surasti geresnį tokios pat kainos telefoną iš Kinijos yra tiesiog nerealu. Kaip vienos apžvalgos autorius rašė „už 130€ nerasite geresnio telefono su 5,7" ekranu visame pasaulyje“.

Tad Sanneck T nusprendė detaliai išanalizuoti šiuos du išmaniuosius telefonus ir pasižiūrėti, kuris iš tarpusavyje yra geresnis ir kada ir kokį vertėtų rinktis.

Šioje apžvalgoje bus detaliai tarpusavyje palyginti šie du „Xiaomi“ kompanijos išmanieji telefonai, jų techninės charakteristikos, kameros ir jų daromų nuotraukų kokybė, naudojimosi patogumas, ekranų kokybė ir dar daugiau. Tad iškart keliaukime prie apžvalgos.

Tik šiek tiek užbėgant įvykiams už akių reikėtų pasakyti, kad apžvalgos autoriaus manymu, abu šie „Xiaomi“ telefonai yra kokybiški, verti dėmesio, bet tarp jų yra ir svarbių skirtumų, kurie daliai žmonių bus lemtingi pasirenkant vieną iš šių telefonų.

Telefonų išvaizdos, ergonomikos ir ekranų skirtumai

Apžvalgos autoriui labiau patinka „Xiaomi Redmi 5 Plus“ korpusas ir taip yra dėl to, kad jis yra apvalesnis nei „Xiaomi Redmi 5“. „Xiaomi Redmi 5 Plus“ korpuso kampai yra užapvalinti, o „Xiaomi Redmi 5“ kampuotesni.

Taip pat „Xiaomi Redmi 5 Plus“ korpusas yra praktiškai visas iš metalo, tik apatinė ir viršutinė korpuso dalis yra plastikinė. Tad išvaizdos ir medžiagų sprendimas yra taikomas toks pats, kaip ir „Xiomi Redmi Note 4X“.

Tuo tarpu „Xiaomi Redmi 5“ atveju iš metalo tėra telefono nugarėlė, tačiau pats rėmelis ir apatinė bei viršutinė dalys yra plastikinės.

Tad korpuso atžvilgiu apžvalgos autoriui labiau patinka „Xiaomi Redmi 5 Plus“. Taip pat „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ekrano rėmelis yra šiek tiek plonesnis nei „Xiaomi Redmi 5“ ir nors tai nėra kritinis momentas, bet vis tiek yra malonu dalykas.

Bet kalbant apie telefonų ergonomiškumą, patogumą laikyti rankoje, čia akivaizdus laimėtojas yra „Xiaomi Redmi 5“. Nors „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi plonesnį rėmelį ir daugiau metalo, bet „Xiaomi Redmi 5“ žymiai maloniau guli delne. Lyginant su 5 colių įstrižainės telefonais „Xiaomi Redmi 5“ yra šiek tiek ilgesnis telefonas, bet kažkokio diskomforto tikrai nepajusite.

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra šiek tiek sunkesnis bei didesnis, tad šiuo klausimu apžvalgos autorius pirmenybę teikia „Xiaomi Redmi 5“.

Iš esmės didesnio skirtumo tarp ekranų nėra. Nors „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi FHD+ ekraną, o „Xiaomi Redmi 5“ HD+, tačiau rimto vizualinio skirtumo apžvalgos autorius nepastebėjo. Nors „ant popieriaus“ laimi „Xiaomi Redmi 5 Plus“, bet realiai didelio skirtumo nepajausite, nebent lyginsite vieną telefoną šalia kito ir žiūrėsite į ekranus iš labai arti. Tad šiuo klausimu abiejų telefonų ekranai yra puikios kokybės.

Telefonų techninės įrangos skirtumai

Kalbant apie telefonų testų rezultatus, tai jie yra labai panašūs. Šiek tiek mažesni „Xiaomi Redmi 5“ rezultatai yra nulemti truputi mažiau efektyvaus procesoriaus, bet tuo pačiu rezultatus kompensuoja ir mažesnis ekranas: „PCMark“ testas parodė, kad „Xiaomi Redmi 5“ surenka 4583, o „Xiaomi Redmi 5 Plus“ 4853 taškus. „Geekbench“ atitinkamai 3509 ir 4312.

Nors „Xiaomi Redmi 5“ darbuojasi su senesniu „Snapdragon 450“ procesoriumi, tačiau žaisti žaidimus su šiuo telefonu yra geriau nei su „Snapdragon 625“ procesorių turinčiu „Xiaomi Redmi 5 Plus“. Taip yra dėl to, kad „Xiaomi Redmi 5“ turi mažesnį ekraną ir jame detalės yra ryškesnės, rodoma 30 kadrų per sekundę, kai „Xiaomi Redmi 5 Plus“ yra apie 25 kadrų per sekundę, ir su „Xiaomi Redmi 5“ galima žaisti žaidimus nustačius aukštus kokybinius reikalavimus, kai su „Xiaomi Redmi 5 Plus“ reikės juos nuleisti iki vidutinių reikšmių.

Kameros

Rimtesnių skirtumų tarp telefonų kamerų apžvalgos autorius nepastebėjo, jie abu vienodai gerai fotografuoja ir filmuoja. Vienintelis rimtesnis skirtumas yra tas, kad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ gali filmuoti 4K formatu, tačiau nėra vaizdo stabilizavimo, tad ir įprastu FHD formatu padarytas vaizdo įrašas bus toks pats kokybiškas.

Baterijos

„Xiaomi Redmi 5“ turi 3300 mAh talpos bateriją, o „Xiaomi Redmi 5 Plus“ – 4000 mAh. Tačiau energijos užteks praktiškai vienodam laikui – vidutiniškai naudojant telefonus jų baterijų energijos užteks 2 dienoms. Tad renkantis vieną iš šių dviejų telefoną pagal baterijos talpos dydį nėra tikslinga, nes energijos užteks tokiam pačiam laikui.

Garsiakalbių, mikrofono ir garso kokybė

Iš principo tarp garsiakalbių ir mikrofonų kažkokių reikšmingų skirtumų nėra. Na, o kalbant apie skleidžiamos muzikos kokybę, tai ji apžvalgos autoriui truputi labiau patiko „Xiaomi Redmi 5 Plus“, nors ir šiuo atveju yra labai sunku įžvelgti didesnius skirtumus. Gal šiek tiek „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefone garsas yra kokybiškesnis, tačiau klausantis muzikos per ausines nesijaučia jokio skirtumo.

Tai kurį pasirinkti? Galutinis verdiktas

Tad skaitant šią apžvalgą tikriausiai susidarė įspūdis, kad šie du telefonai yra beveik identiški ir mažai kuo skiriasi. Bet apžvalgos autoriui vis tiek labiau patiko „Xiaomi Redmi 5“. Jis yra kompaktiškesnis, maloniau guli rankoje ir juo yra patogiau naudotis. Ir nors „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi keletą privalumų, kaip filmavimas 4K raiška ir FHD+ ekranas, bet realiai tai nėra esminiai dalykai, kurie nulemtų jo pergalę prieš „Xiaomi Redmi 5“.

Iš esmės tai yra pagrindiniai skirtumai tarp šių dviejų telefonų. Na, žinoma, reikia nepamiršti, kad „Xiaomi Redmi 5“ kainuoja apie 20 eurų mažiau nei „Xiaomi Redmi 5 Plus“. Skirtumas gal ir nėra didelis, bet tai dar vienas argumentas kodėl „Xiaomi Redmi 5“ tampa laimėtoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(6)
(13)

Komentarai ()