Koks slėgis turi būti paspirtuko ratuose, kad nepradurtumėte padangų, kas būna, kai jį apliejate vandeniu ir kodėl apžvalgos autorius negali nesišypsoti kalbėdamas apie jį („Xiaomi M365“ apžvalgų suvestinė, Video, 29 % nuolaida)  (2)

Fantastiškos kokybės medžiagos, puikiai pagamintas, nuostabiai stabilus važiavimas, o kaina neįtikėtina. Nejaugi iš tikrųjų taip gali būti, kad nei vienas apžvalgininkas neturėtų prie ko prikibti ir sakytų, jog tai tobulas elektrinis paspirtukas?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-06 Koks slėgis turi būti paspirtuko ratuose, kad nepradurtumėte padangų, kas būna, kai jį apliejate vandeniu ir kodėl apžvalgos autorius negali nesišypsoti kalbėdamas apie jį („Xiaomi M365“ apžvalgų suvestinė, Video, 29 % nuolaida)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, kad „Xiaomi M365“ apžvalgų reitingas siekia 4,8 balus iš 5 ir tai yra labai geras rezultatas - tai vienas geriausių paspirtukų visoje rinkoje, o pagal savo kainą nelabai turi rimtesnių konkurentų - dabar vyksta kelių dienų akcija ir jis kainuoja vos 339,30 € su 29 % nuolaida.

Šioje „Xiaomi M365“ apžvalgų suvestinėje surasite koncentruotą informaciją, ką apie šį elektrinį paspirtuką kalba apžvalgininkai, kokius svarbiausius dalykus pastebi ir kaip su juo sekasi važinėtis.  

Pateikiame svarbiausių dalykų apie „Xiaomi M365“ elektrinį paspirtuką sąrašą, testų rezultatus ir apžvalgininkų nuomones.

Išpakavimas

  • Apžvalgoje matyti, kad elektrinis paspirtukas atkeliauja tvarkingoje pakuotėje (0:56), kurioje yra įkroviklis ir specialus adapteris, skirtas pripūsti paspirtuko ratams. Taip pat papildomi ratai ir naudotojo instrukcija (0:20), keturi varžtai ir suktuvas (1:15). Galima pasirinkti iš dviejų elektrinio paspirtuko spalvų: baltos ir juodos (0:41).

Medžiagos, matmenys ir kitos techninės charakteristikos

  • Pats įkroviklis yra kompaktiškas ir panašaus dydžio kaip nešiojamo kompiuterio – telpa į striukės kišenę. Kai tik elektrinis paspirtukas yra pilnai įkrautas, užsižiebia žalias įkroviklio LED indikatorius (1:41).
  • Paspirtukas pagamintas iš itin tvirto aliuminio (1:48), stovėjimo aikštelė padengta grublėta guma, tad ant jo stovima stabiliai ir saugiai (1:52, 2:30).
  • Ratai yra tvirti ir padaryti kokybiškai, prie galinio rato ant paspirtuko korpuso yra šviesą atspindintis atšvaitas, galinis ratas turi standartinį diskinį stabdį, priekinį ratą stabdo variklis (2:42), yra net ir kojelė pastatyti paspirtukui (2:16). Gerai, kad priekinis ratukas negali per daug sukiotis į šalis, tad važiuojama ir posūkiai įveikiami stabiliau ir saugiau (7:45).
  • Taip pat svarbu paminėti, kad paspirtuko stovėjimo aikštelė yra ganėtinai žemai, tad patariama nevažinėti per aukštesnius šaligatvius (8:06). Jis yra skirtas važiuoti lygiu keliu (7:46).
  • Dešinėje vairo pusėje yra greičio valdymo rankenėlė, o kairėje – skambutis (2:36). Taip pat prie galinio rato yra specialus vairo mechanizmo fiksavimas, tad sulanksčius elektrinį paspirtuką yra lengvą jį neštis su savimi (2:45, 3:48) ir jis puikiausiai telpa automobilio bagažinėje (4:40). Apskritai, su juo patogu keliauti į darbą, gabentis ji liftu, viešuoju transportu. Jis yra kompaktiškas ir patogiai transportuojamas, telpa netgi po stalu (6:52).
  • Šioje paspirtuko vietoje yra jo įkrovimo jungtis (2:20) ir jį pilnai įkrauti užtrunka apie 5 valandas, o nuvažiuoti galima iki 30 kilometrų. Beje, paspirtukas turi „LG“ ličio jonų bateriją, panašias turi „Tesla“ elektromobiliai (8:44).
  • Taip pat rekomenduojama įsitikinti ar paspirtuko ratuose yra tinkamas slėgis, kitu atveju galima pradurti padangas. Rekomendacijos būtų tokios (šios apžvalgos komentarų skiltyje): 50-70 kg svorio žmogus – priekiniame rate 2,4 atm, galiniame – 3 atm; 70-90 kg svorio žmogus – priekiniame rate 2,8 atm, galiniame – 3,4 atm; 90-100 kg žmogus – priekiniame 3,2 atm, galiniame – 3,7 atm.

Programėlės „Mi Home“ ir „Ninebot“

  • Paspirtukas turi „Bluetooth“ adapterį, tad iškart yra susiejamas su išmaniajame telefone esančiomis programėlėmis (9:48). „Mi Home“ galima matyti visus nustatymus ir pasirinkti „Cruise“ režimą, nustatyti kokiu maksimaliu greičiu norima važiuoti (3:35). Joje yra daugybė pasirinkimų: galima matyti kiek liko baterijos, pasirinkti važiavimo režimus ir kontroliuoti daugelį kitų parametrų (2:06).
  • Atsisiuntus „Ninebot“ programėlę patariama nustatymuose pasirinkti „Accelerator Mode“ ir tada „Week“. Tai yra svarbu dėl to, kad esant pilnai įkrautai baterijai ir stabdymo metu generuojant energiją, nebūtų sugadinta elektronika (0:47). Žinoma, programėlės yra nebūtinos, norint važinėtis šiuo elektriniu paspirtuku.

Testavimas, važinėjimo patogumas

  • Kai tik norima parengti paspirtuką važiavimui, tereikia atkelti vairo konstrukciją ir ją užfiksuoti (4:50). Tai padaryti paprasta ir nereikia jokių varžtų (2:02). Tada belieka pritvirtinti patį vairą, kuriam jau reikės 4 varžtų. Jie yra pakuotėje (0:56). Bendrai, paruošti paspirtuką važiavimui užtrunka ne daugiau kaip minutę laiko (1:15).
  • Paspaudus maitinimo mygtuką, kuris yra pačiame vairo centre, iškart matyti kiek dar yra energijos baterijoje. Apie tai informuoja LED indikatorius – jei paspirtuko baterija yra pilna, užsižiebia 4 lemputės (2:52). Dukart paspaudus maitinimo mygtuką įjungiame „ECO“ režimą. Apie tai informuoja įsižiebusi žalia lemputė (2:55). Beje, baterijoje likus mažiau kaip 30 % energijos, šis režimas įsijungia automatiškai (4:02). Norint įjungti priekinį žibintą, reikia vieną kartą paspausti maitinimo mygtuką (1:42) ir tuo pačiu įsijungia galinis žibintas. Dar kartą paspaudus maitinimo mygtuką, šviesos yra išjungiamos.
  • Norint pradėti važiuoti, reikia įjungti paspirtuko maitinimą, atlekti kojelę, viena koja atsistoti ant paspirtuko, o kita koja atsispirti ir paspausti greičio rankenėlę. Iš vietos pats paspirtukas nepajudės (3:48, 7:27).
  • Šis apžvalgininkas testuoja elektrinį paspirtuką tuščioje automobilių stovėjimo aikštelėje ir matyti, kad „M365“ yra gerai subalansuotas (8:14), pasižymi geru įsibėgėjimu (3:56) ir labai švelniu stabdymu, net stipriai įsibėgėjus (4:30).
  • O šis apžvalgininkas su elektriniu paspirtuku važinėja įvairiomis miesto ir parko vietovėmis, važiuoja nuokalnėn ir įkalnėn (2:47). Matyti, kad maksimalus paspirtuko greitis siekia 26,8 km/h (4:21).
  • Šis apžvalgininkas su elektriniu paspirtuku įveikė vidutinio dydžio įkalnę (5:05). Jis važiuoja per įvairius paviršius: asfaltą, akmenukus, žolę ir nėra jokio nemalonaus vibravimo (5:34).
  • Matyti, kad nakties metu tiek priekinis paspirtuko žibintas, tiek ir galinis šviečia labai ryškiai, o paspaudus stabdį – galinis žibintas pradeda mirksėti (5:29, 5:33). Nors šis apžvalgininkas teigia, kad žibintai galėtų būti ryškesni, bet ir esami yra ganėtinai kokybiški (3:33).
  • Šiam apžvalgininkui kėlė įtarimą, kad šis paspirtukas gali būti neatsparus vandeniui, nors ir turi tokį standartą. Tad jis tiesiog jį nunešė į dušą ir gerai apliejo vandeniu, ypatingai visas elektronines jungtis. Paspirtukas ir po tokio testo veikė kuo puikiausiai. O turint galvoje, kad niekas nevažinėja gatvėmis pliaupiant lietui, tai puikus atsparumas vandeniui. Tad šį paspirtuką galima drąsiai plauti vandeniu (8:15).

Išvados

  • Jis pagamintas iš aukščiausios kokybės aviacijoje naudojamo aliuminio lydinio (esminiai momentai yra pateikiami visoje apžvalgoje). Yra ganėtinai lengvas ir patogiai sulankstomas. Stovėjimo aikštelė padengta grublėta guma, tad ant šio elektrinio paspirtuko stovima stabiliai ir saugiai. Palaiko du važiavimo režimus, du kartus paspaudus maitinimo mygtuką įjungiamas „ECO“ režimas ir taip sulėtėja akseliaracija, išnaudojama kinetinė energija. Standymas veikia puikiai ir sustoja švelniai. Nakties metu paspirtuko priekinės ir stabdžių šviesos labai ryškios. „Fantastiškas įrenginys, visiems rekomenduoju“.
  • Surinkti šį elektrinį paspirtuką ir jį valdyti yra labai paprasta (esminiai momentai yra pateikiami visoje apžvalgoje). Atsisiuntus išmaniąją programėlę „Mi Home“ galima stebėti įvairius elektrinio paspirtuko parametrus: kiek liko baterijos (tai galima matyti ir ant pačio paspirtuko vairo, jame yra LED indikatoriai), važiavimo režimus ir daugelį kitų parametrų. Važiuoti šiuo paspirtuku yra tikras malonus, jis yra gerai subalansuotas, lengvai įveikiami posūkiai, geras pagreitėjimas, iki 25 km/h pasiekiamas maksimalus greitis, puikiai veikiantys stabdžiai ir važiuojama labai tyliai – ratai neskleidžia erzinančio triukšmo. „Tai tiesiog fantastiškas elektrinis paspirtukas, kurį rekomenduoju visiems.“
  • „Man labai patinka šis elektrinis paspirtukas – tiesiog negaliu nesišypsoti kalbėdamas apie jį.“ (7:55) Šis apžvalgininkas teigia, kad tai yra aukščiausios kokybės produktas ir dėl trijų priežasčių verta įsigyti šį elektrinį paspirtuką. Pirmiausiai, baterija – ją įkrausite per maždaug 5,5 valandos ir įjungus „ECO“ režimą nuvažiuosite iki 25 kilomentrų, o tai yra nuostabus rodiklis. To pilnai užtenka keliauti į darbą, studijas ar tiesiog išgerti kavos. Antra, „Xiaomi M365“ turi ir kinetinės energijos rekuperavimo sistemą, kuri padeda tausoti baterijų energiją. Trečia, yra „Cruise“ režimas, kuris pritaikytas važiuoti ilgesnius atstumus. Tada dar smagiau važiuoti šiuo elektriniu paspirtuku. Taip pat rekomenduojama įsigyti apsaugą šiam paspirtukui, ypač jei jį paliksite kur nors prie parduotuvės ar pan.
  • Po daugelio testavimo, šis apžvalgos autorius be jokių dvejonių pasirinktų būtent „Xiaomi M365“ elektrinį paspirtuką (10:40). Jam patinka tai, kad jis yra kompaktiškas, greitas, patogus. Jį laisvai galima neštis su savimi kur tik reikia. „Aš su juo važiuoju visur – į darbą, metro, susitikimus, parduotuvę. Net pradėjau automobiliu važinėti gerokai rečiau. O ir kaina šio elektrinio paspirtuko yra labai priimtina.“
  • Šioje apžvalgoje (8:55) apžvalgininkas išpakuoja ir detaliai apžvelgia elektrinį paspirtuką bei jį išbando praktiškai. Jis teigia, kad šis paspirtukas yra pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų, jį labai lengva valdyti, puikios šviesos, geras greitis ir įsibėgėjimas, kokybiški stabdžiai užtikrina švelnų sustojimą, ratai labai stabilus ir tvirti, palaiko programinės įrangos atnaujinimą. Na ir tik keletas trūkumų: „ECO“ režime nenuvažiuosime 30 km, greičiau apie 18-20; sunkiai įveikia didesnes įkalnes; ganėtinai nedidelis stovėjimo aikštelės atstumas nuo žemės ir nėra patogu pakeisti padangą. Tačiau net nepaisant šių minusų, pripažįstama, kad tai fantastiškai geras elektrinis paspirtukas.

Speciali kaina su 29 % nuolaida ir nemokamu pristatymu​

Išsamus „Xiaomi M365“ aprašymas:

7 prestižiniai geriausio dizaino apdovanojimai ir daugybė pagyrų iš pirkėjų ir apžvalgininkų: naujos nuolaidos „Xiaomi M365“ paspirtukui, galima sutaupyti ir įsigyti iš Vokietijos sandėlio (Video)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(6)
(5)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: