Vieni paspirtukai turi gumos masės, o kiti - pneumatines padangas, bet kurios geresnės?  (17)

Elektrinis paspirtukas yra puiki miesto transporto priemonė. Jų populiarumas tik auga, todėl gamintojai skuba pasiūlyti naujų modelių, kurie išsiskiria savo technologijomis ir savybėmis. Kai kurie paspirtukai turi pripučiamas, o kiti - pilnavidures gumos masės padangas. Kokie jų privalumai ir trūkumai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alfawise T0“ yra palyginti paprastas ir nebrangus elektrinis paspirtukas. Jis savo išvaizda visai ne be reikalo primena „Xiaomi M365“ paspirtuką, kuris iš esmės turi tą patį dizainą, bet kartu ir papildomas išmanias galimybes.

Šie įrenginiai yra beveik identiški, tačiau tarp skirtumų yra ir padangos - „Alfawise T0“ turi gumos masės, o „Xiaomi M365“ - pneumatines padangas. Tai yra gana keista, nes abu paspirtukai yra labai panašūs ir atlieka tą pačią funkciją, bet vis tiek pasižymi šiuo skirtingu sprendimu. 

Trumpai

  • Gumos masės padangos turi daug privalumų. Visų pirma, jos įprastai yra kietesnės, todėl važinėjant mažiau deformuojasi. Mažesnis pasipriešinimas reiškia mažesnes energijos sąnaudas. Antra, jos taip pat yra labai tvirtos - nedideli šuoliai nuo šaligatvio joms nekelia jokio streso. Nėra jokio pavojaus, kad šios padangos sprogs - net užvažiavus ant vinies jos išliks tvirtos ir leis tęsti kelionę.
  • Gumos masės padangos turi ir trūkumų. Visų pirma, jos yra sunkesnės. Kita vertus, padangų svoris yra labai žemai, todėl nekenkia paspirtuko manevringumui. Kadangi jos yra kietos, važiavimas tokiu paspirtuku nėra toks patogus.
  • Apskritai, gumos masės padangos reikalauja mažiau priežiūros ir yra atsparesnės, ilgiau tarnauja.
  • Pneumatinės padangos transporto priemonei suteikia patogumo, jos tarsi išlygina nedideles kliūtis kelyje. Kadangi jos labiau prisitaiko prie kelio būklės, posūkiuose išlaikomas geresnis sukibimas. Laikui bėgant, tokias padangas teks keisti, bet tai padaryti yra lengviau nei pakeisti gumos masės padangas.
  • Pneumatinės padangos turi ir trūkumų. Jas lengva pradurti, jos šiek tiek greičiau dėvisi. Apskritai, pneumatinės padangos yra patogesnės, bet ne tokios atsparios prastiems keliams su vinimis ar didelėmis stiklo šukėmis.
  • Jei manote, kad jūsų kelyje yra didelė tikimybė pradurti padangą, geriau jau rinkitės gumos masės padangas. Jos yra tvirtesnės, atsparesnės ir įprastai tarnauja ilgiau. Tačiau jei jums svarbu patogumas ir saugumas, pneumatinės padangos yra nepakeičiamos. Prisiminkite, kad visi jūsų dviračiai, motoroleriai ir automobiliai naudoja būtent pripučiamas padangas.
TOP 10 perkamiausių prekių iš Kinijos turgelio: tiesiog šluojamos itin aukštos kokybės „Bluedio TN“ ausinės, labai geros kainos „Xiaomi“ produktai ir įrankiai, kokių dažnai nepasitaiko (2018 rugpjūtis, Video)
5678 1 4

Gavome statistinius duomenis, kokiu daiktus Kinijos turgelyje labiausiai mėgo pirkti technologijos.lt skaitytojai paskutinė vasaros mėnesį. Kaip visada, vyrauja geros kainos, bet pagal kokybę geriausi savo srityje pasiūlymai.

Išsamiau

 

 

Abu įrenginiai turi 8,5 colių ratus. Padangų pasirinkimas neturi įtakos dinaminėms paspirtukų savybėms - abu gali nuvažiuoti 30 km  ir pasiekia maksimalų 25 km/h greitį. Net ir sveria šiek paspirtukai tiek pat - po 12,5 kg. Viena iš priežasčių, kodėl „Alfawise“ turi gumos masės padangas yra jų kaina - tokios padangos yra šiek tiek pigesnės. Tačiau nemanykite, kad pigesnės visada yra blogai.

Gumos masės padangų privalumai ir trūkumai

Gumos masės padangos turi daug privalumų. Visų pirma, jos įprastai yra kietesnės, todėl važinėjant mažiau deformuojasi. Mažesnis pasipriešinimas reiškia mažesnes energijos sąnaudas. Antra, jos taip pat yra labai tvirtos - nedideli šuoliai nuo šaligatvio joms nekelia jokio streso. Nėra jokio pavojaus, kad šios padangos sprogs - net užvažiavus ant vinies jos išliks tvirtos ir leis tęsti kelionę.

Aišku, gumos masės padangos turi ir trūkumų. Visų pirma, jos yra sunkesnės - „Alfawise“  gamindama T0 modelį svorio turėjo taupyti kitur. Kita vertus, padangų svoris yra labai žemai, todėl nekenkia paspirtuko manevringumui. Kadangi jos yra kietos, važiavimas tokiu paspirtuku nėra toks patogus. Vėlgi, tai įmanoma išspręsti - „Alfawise T0“ turi plyšius, kurie amortizuoja smūgius.

 

Apskritai, gumos masės padangos reikalauja mažiau priežiūros ir yra atsparesnės, ilgiau tarnauja.

Pneumatinių padangų privalumai ir trūkumai

Jūsų automobilis nedėvi gumos masės padangų ir taip yra ne be reikalo. Pneumatinės padangos transporto priemonei suteikia patogumo, jos tarsi išlygina nedideles kliūtis kelyje. Kadangi jos labiau prisitaiko prie kelio būklės, posūkiuose išlaikomas geresnis sukibimas. Laikui bėgant, tokias padangas teks keisti, bet tai padaryti yra lengviau nei pakeisti gumos masės padangas.

Aišku, pneumatinės padangos turi ir trūkumų. Jas lengva pradurti, jos šiek tiek greičiau dėvisi. Minėjome, kad jūsų automobilis važinėja pneumatinėmis padangomis, tačiau jos nėra tokios, kokias naudoja „Xiaomi M365“. Jūsų automobilio padangos neturi kamerų, o štai paspirtukui jos yra reikalingos. Tai reiškia, kad su laiku teks rūpintis ne tik padangos, bet ir kameros keitimu. Jei neturėsite šių daiktų atsargoje, jūsų paspirtukas gali nenaudojamas stovėti net kelias savaites, todėl geriau įsigyti iš anksto.

 

Apskritai, pneumatinės padangos yra patogesnės, bet ne tokios atsparios prastiems keliams su vinimis ar didelėmis stiklo šukėmis.

Taigi, kurios padangos geriau tinka jums? Į šį klausimą turėsite sau atsakyti patys. Jei manote, kad jūsų kelyje yra didelė tikimybė pradurti padangą, geriau jau rinkitės gumos masės padangas. Jos yra tvirtesnės, atsparesnės ir įprastai tarnauja ilgiau. Tačiau jei jums svarbu patogumas ir saugumas, pneumatinės padangos yra nepakeičiamos. Prisiminkite, kad visi jūsų dviračiai, motoroleriai ir automobiliai naudoja būtent pripučiamas padangas.

Kita vertus, nepamirškite, kad padangos yra keičiamos. 8,5 colių padangų rinkoje tikrai yra, todėl, kad ir kokį paspirtuką įsigysite, jo padangas galėsite pasikeisti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(9)
(4)

Komentarai (17)