Itin gera kaina elektriniui ir visiškai tyliam „Xiaomi M365“ paspirtukui: išbandę žurnalistai buvo maloniai nustebinti - labai stabilus, gana greitas ir tikrai smagus (Video)  (3)

Būna, kad užauga ir vaikiški žaislai. Anksčiau paspirtukais važinėjo vaikai, o dabar juos vis dažniau griebia ir suaugusieji. Jiems specialiai kuriami ir tradiciniai paspirtukai, ir elektriniai - kai kuriose šalyse jie tampa savotiškomis miesto susisiekimo priemonėmis.„Xiaomi M365“ - labai simpatiškas elektrinis paspirtukas, bet ar jis apskritai yra geras įrenginys? Tai pabandė išsiaiškinti Techadvisor.co.uk žurnalistai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-12-01 Itin gera kaina elektriniui ir visiškai tyliam „Xiaomi M365“ paspirtukui: išbandę žurnalistai buvo maloniai nustebinti - labai stabilus, gana greitas ir tikrai smagus (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi M365“ - tai sulankstomas elektrinis paspirtukas su 280 Wh baterija, leidžiančia idealiomis sąlygomis nuvažiuoti 30 km. Jis gali pavežti 100 kg svorį, todėl jis puikiai tinka suaugusiesiems. Tiksliau sakant, jis tinka tik suaugusiesiems.

„Xiaomi M365“ - pirmas įspūdis

Tikriausiai ir jums atrodo, kad tai - vaikams skirtas žaislas. Visgi, patiems mažiausiems jis netiks, nes tiesiog yra per didelis. „Xiaomi M365“ aukštis siekia 114 cm, o svoris - 12,5 kg.

Nors jį galima sulankstyti vos per kelias sekundes, šis paspirtukas yra sukurtas suaugusiesiems.

Tai matyti ir iš greičio - „Xiaomi M365“ įsibėgėja iki 25 km/h (žurnalistams pavyko pasiekti ir didesnį nei 26 km/h greitį), kai vaikams skirti paspirtukai yra žymiai lėtesni.

Kitas dalykas, kurį pastebėsite iš karto - tyla. 250 W variklis nėra labai galingas, tačiau yra beveik visiškai tylus. Mobili programėlė leidžia valdyti pagreitėjimą ir autopilotą. Taip, šis paprastas daiktas turi ir autopilotą, kuris palaiko nuolatinį greitį.

Gamintojas teigia, kad „Xiaomi M365“ reikia tik 4 metrų, kad pilnai sustotų. Gale šis paspirtukas turi diskinį stabdį, o priekinį ratą stabdo varikliu. „Xiaomi M365“ turi ir kinetinės energijos rekuperavimo sistemą, kuri padeda tausoti baterijų energiją.

Pirkėjai džiaugsis ir suradę žibintus, kurie pravers naktį. Galiausiai, „Xiaomi M365“ turi porą 8,5 colių pripučiamų padangų. Jis yra tinkamos silpnai bekelei ar pervažiuoti kokį nors neaukštą bortelį, tik deja, padangos gan greitai sudyla. Posūkius šis paspirtukas įveikia net labai gerai, nepaisant vairuotojo patirties.

Kaip „Xiaomi M365“ važiuoja?

Realiomis sąlygomis 280 Wh baterija leidžia nuvažiuoti maždaug 20 km, pilnai ją įtraukti užtrunka 5-6 valandas. Baterijos yra išdėstytos korpuso apačioje, todėl, kaip ir turi būti, svorio centras yra labai žemai.

Apžvalgininkai buvo nustebę, kuomet pajuto, kaip lengvai valdomas „Xiaomi M365“ - jis yra labai stabilus, gana greitas ir smagus. Teigiama, kad visi išbadžiusieji patys tokio užsinorėjo.

Įsinorėti galima labai lengvai - tik pažiūrėkite, kaip su „Xiaomi M365“ rieda mūsų tautietis Vilniaus gatvėmis:

Tie, kas šį paspirtuką įsigytų, tai juo džiaugtųsi nuo pirmų akimirkų, nes jį surinkti labai lengva. Tuomet telieka paspausti mygtuką, kuris šį įrenginį įjungia. Užsidega LED elementai, rodantys baterijos įkrovą, reikia patraukti stovą ir galima važiuoti.

Tiesa, jei tik nuspausite akceleratoriaus rankenėlę dešinėje, nieko neįvyks - pirmiausia vis tiek reikės atsispirti. Kuo stipriau spausite akceleratoriaus rankenėlę, tuo spėriau „Xiaomi M365“ bėgėsis. Programėlėje galima nustatyti tris bėgėjimosi režimus, bet žurnalistai teigia, kad jie neturi jaučiamo skirtumo. Ant kairės pusės rankenos yra stabdžių rankenėlė ir garsinis signalas.

„Xiaomi M365“ galima sulankstyti vos per porą sekundžių, bet neštis sulankstyto šio paspirtuko tikrai nesinorės. Jis yra gana sunkus, o ir forma nepadeda. Visgi, sulankstytas „Xiaomi M365“  lengviau tilps po lova ar kur nors kampe.

Visgi, dizainas tikrai nėra tobulas ne tik dėl nepatogios nešimui formos ar svorio. „Xiaomi M365“ yra labai susietas su programėle, tačiau čia nėra jokio telefono laikiklio. Atvažiavus į kelionės tikslą bus sunku paspirtuką prirakinti - tikriausiai tam geriausiai tinka mažos angos ant galinio rato.

Galiausiai, programėlė taip pat nėra pati geriausia, tačiau yra alternatyvų (pavyzdžiui, „Ninebot“). Visumoje, „Xiaomi M365“ yra labai smagus daiktas, su kuriuo ir suaugusieji vėl gali trumpam pasijusti vaikais.

Žurnalistai „Xiaomi M365“ ilgesnį laiką nebandė, tad nekilo jokių problemų su patvarumu. Visgi vartotojai, dažnai naudojantys šį paspirtuką pastebi, kad silpniausia jo vieta - padangos. Jos gan greitai susidėvi ir tenka keisti naujas, tad atsarginis jų komplektas net labai rekomenduojamas.  

Verdiktas

„Xiaomi M365“ yra vienas iš geriausių elektrinių paspirtukų rinkoje. Tačiau, kaip ir viskas šiais laikais, jis taip pat turi trūkumų.

Trūkumai:

  • nereguliuojamas rankenos aukštis;
  • paspirtukas yra nepatogus nešti;
  • trūksta telefono laikiklio;
  • nėra gerų angų dviračio spynai;
  • programėlė yra netobula.
  • greitai susidėvinčios padangos

Privalumai:

  • aukšta gaminio kokybė;
  • tylus ir greitas variklis;
  • pripučiamos padangos leidžia nuriedėti nuo kelio ir puikiai veikia posūkiuose;
  • sulankstytas paspirtukas telpa po lova ar kampe;
  • nuvažiuojamas atstumas ir greitis teoriškai leidžia „Xiaomi M365“ naudoti kaip transporto priemonę.

Be nuolaidų „Xiaomi M365“ kainuoja apie €460, tačiau pataikius ant nuolaidų, kaina pasidaro labai nebloga - štai dabar Europai skirta „Xiaomi M365“ versija kainuoja viso labo 340€, galima rinktis iš 2 spalvų. Pagal savo kokybės/kainos santykį, tai labai geras produktas, tačiau ne idealus. Norint kažko tikrai geriau, reikėtų žvalgytis į 1000€ kainos diapazoną, bet tai jau gerokai kerta per kišenę...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(12)
(34)

Komentarai (3)