Išbandėme labai pigų, bet įspūdingų parametrų rankinį siurblį su 250 W elektrine galia, 18 kPa siurbimo galia ir daugybe antgalių - kaip veikia realybėje, kodėl toks pigus ir kodėl už tokią kainą geresnio nerasite („Alfawise AR182BLDC“ apžvalga, Foto, Video, testų rezultatai)  ()

Net 18 kPa siurbimo galia, didelė atliekų dėžutė, daugybė skirtingų antgalių, integruotas LED pašvietimas ir daugybė kitų privalumų. Taip yra pristatomas „Alfawise AR182BLDC“ belaidis dulkių siurblys. O kiek visuose gamintojo žodžiuose yra tiesos? Ar tikrai šis pigus siurblys gali pilnai išvalyti visus namus? Gal jis labai triukšmingas? Baterija greitai išsenka? Ir galiausiai – kaip kokybiškai jis valo? Išbandęs „Alfawise AR182BLDC“ siurblį galiu pasakyti, kad yra tiek pliusų, tiek minusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotė, jos turinys ir priedų gausa

Pakuotė iš internetinės parduotuvės Gearbest atkeliavo tvarkinga ir nepažeista.

Pačio siurblio ir visų jo priedų dėžė yra labai paprasta ir niekuo neišsiskirianti. Jokių didelių spalvotų ir išraiškingų piešinių. Pateikta tik pagrindinė informacija.

Vienoje dėžės pusėje surašytos techninės siurblio specifikacijos, kitoje pusėje nurodyta, kad pakuotėje yra europietiškas adapteris, o dėžės viršutinėje dalyje užrašyta „Vacuum Cleaner“ ir pavaizduota keletas šio siurblio privalumų.

Kur kas įdomiau yra atidarius pačią pakuotę. Jos turinys mane maloniai nustebino. Viskas kompaktiškai ir saugiai supakuota bei įdėta daug siurblio priedų.

Pirmas siurblio pliusas, kad jo baterija yra keičiama. Tad mastant į ateitį ir jei kas nors nutiks su baterija – nereikės tvarkyti viso siurblio, o užteks tiesiog pakeisti bateriją. Manau, kad tai yra didelis privalumas.

Beje, baterija atkeliavo pilnai įkrauta, kas yra irgi malonu. Belieka surinkti siurblį ir pirmyn į darbą. Bet apie viską iš eilės.

Toliau pakuotėje randu papildomiems priedams sudėti skirtą laikiklį, siurbliui pritvirtinti prie sienos skirtą laikiklį ir reikalingus varžtukus.

Asmeniškai jo neketinu naudoti, kadangi turiu vietos kur padėti šį siurblį ir jo priedus, bet kai kuriems žmonėms jis gali labai praversti. Taip siurblį galima kur nors kambaryje pastatyti vertikaliai ir taip jis nesimaišys po kojomis.

Pakuotėje yra ir siurblio baterijai įkrauti skirtas įkroviklis su europietišku kištuku. Gana paprastas įkroviklis. Bendras jo laido ilgis siekia 1,86 metro, tad patogiai įkrauti baterijai to tikrai užteks.

Juolab, kad galima tiesiog nuimti bateriją nuo siurblio ir ją vieną įkrauti. Nėra būtinybės visą siurblį nešti prie artimiausios rozetės.

Na, o dabar siurblio priedai. Jų čia yra tikrai daug. Ir vienas iš jų yra pagrindinė valymo galva, kuri gali pasisukti į šonus ir priekyje turi 4 LED šviestukus.

Tad galva yra paslanki ir tai praverčia valymo metu, kai reikia pasiekti sunkiau prieinamas vietas. Mechanizmas gana paprastas, bet kokybiškas. Galva nelaksto į šalis be reikalo ir pasisuka tada, kai siurbliuojant man prisireikia, kad ji pasisuktų į šoną.

Verta atkreipti dėmesį, kad siurbimo galvos apačia padengta minkšta medžiaga, kuri apsaugo grindis nuo subraižymų, o plastikiniai ratukai yra pagaminti kokybiškai ir gerai sukasi.

Pagrindinėje siurbimo galvoje jau iškart yra įdėtas valymo šepetys, skirtas grindų siurbimui. Jį pakeisti kitu šepečiu, skirtu kiliminei dangai, yra labai paprasta. Tereikia dešinėje pusėje nuimti apsauginį dangtelį, išimti šepetį, įdėti kitą šepetį ir vėl pritvirtinti apsauginį dangtelį. Net ir pirmą kartą tai darant, užtruko vos keletą sekundžių.

Kalbant apie skaičius, tai abiejų šepečių – skirtų kietiems paviršiams ir kiliminei dangai – ilgis siekia 22 cm.

Pakuotėje yra ir mažesnė galva, kurios plotis siekia 15 cm. Ji skirta čiužinio, pagalvių bei užuolaidų valymui.

Dar yra keletas ir smulkesnių priedų. Vienas iš jų – trumpas antgalis su šereliais. Juo galima išvalyti sunkiau prieinamų baldų vietas, tą pačią kompiuterio klaviatūrą ir panašiai.

Šio antgalio galvą galima pasukti, o tai yra gana rimtas pliusas. Taip galima šį antgalį prisitaikyti prie esamos situacijos.

Gaila tik, kad jo taip negalima užfiksuoti vienoje ar kitoje padėtyje. Tad jei bandoma siurbti braukiant per paviršių iš kairės į dešinę bei atvirkščiai – sukasi ir pati galva. Reikia siurbti traukiant siurblį pirmyn-atgal, tada antgalio galva laikosi tvirtai esamoje pozicijoje.

Dar vienas priedas yra plastikinis, plokščias antgalis, kuris skirtas susiurbti stambioms atliekoms ir prieiti prie tokių vietų, kurių tiesiog fiziškai neįmanoma pasiekti su kitais antgaliais bei siurbimo galvomis.

Tikrai naudingas daiktas, su kuriuo išvaliau sunkiai pasiekiamus kambario kampelius.

Žinoma, neverta pamiršti ir to, kad pakuotėje yra 66 cm ilgio aliuminio vamzdis, kuris tvirtinamas prie siurblio, o prie šio vamzdžio galima pritvirtinti bet kurį iš šių antgalių.

Tiesą sakant, antgalių pritvirtinimo mechanizmas atrodo labai simpatiškai. Tiesiog uždėjai antgalį, jis automatiškai užfiksuojamas ir iškart galima darbuotis. Norint jį nuimti, belieka nuspausti ant siurblio ar vamzdžio esantį mygtuką ir ištraukti antgalį. Labai paprasta, patogu ir greita.

Galima daryti pačias įvairiausias sujungimų kombinacijas ir prisitaikyti sau pagal situaciją.

Pakuotėje dar yra naudojimosi instrukcija anglų kalba. Joje aiškiai pavaizduota, kaip galima surinkti siurblį, kam skirti antgaliai ir pagrindinės techninės detalės.

Na ir svarbiausias dalykas – pats „Alfawise AR182BLDC“.

„Alfawise AR182BLDC“ siurblio pagaminimo kokybė, techninės savybės, naudojimosi patogumas ir testų rezultatai

Siurblys yra pagamintas iš ABS ir PP plastikų bei aliuminio lydinio. Pats dizainas atrodo visai gražiai, nors tai ir skonio reikalas. Nieko labai išraiškingo – paprastas, kuklus ir aiškus.

Be baterijos siurblys sveria 1,076 kg, o su baterija – 1,472 kg. Gamintojas teigia, kad siurblys sveria 1,4 kg, tad praktiškai tai yra teisybė.

Galima pagalvoti, kad ne toks jau ir lengvas dulkių siurblys, bet kai atsižvelgi į tai, jog kiti populiarūs belaidžiai dulkių siurbliai sveria dvigubai daugiau – tai „Alfawise AR182BLDC“ atrodo, kaip plunksnelė.

Siurblio apačioje pritvirtinama baterija. Iškart verta atkreipti dėmesį, kad įjungus siurblį – matoma kiek yra likę baterijos energijos. Apie tai informuoja 4 švieselės.

Jei įjungiamas antrasis, galingesnis siurbimo režimas – tada lemputė prie „+/-„ ženklo parausta. Pagal tai galima orientuotis koks yra įjungtas siurbimo režimas.

Kai baterijos lieka visai nedaug, pradeda mirksėti paskutinis šviesos indikatorius.

Jei jau prakalbau apie bateriją (22,2V/2200 mAh), tai iškart paminėsiu ir tai, jog ją pilnai įkrauti užtrunka 4,5 valandos. Gamintojas nurodo, kad prireiks 4-5 valandų, tad ir šiuo klausimų jis nepamelavo.

Darbuotis įprastu režimu energijos turi pakakti 30 minučių ir realybėje taip ir yra. Pasirinkus galingiausią siurbimo režimą – energijos užtenka apie 12-14 minučių.

Rezultatai nėra nei labai blogi, nei labai įspūdingi. Išvalyti maždaug 35 m2 buto grindims, su įvairių baldų užsatymu, baterijos energijos tikrai užtenka ir dar jos lieka kitam valymui. Aišku viskas priklauso nuo atliekų kiekio bei kaip ir kas valoma. Jei bus viskas valoma nuo lubų iki grindų, nuo kilimų iki baldų – tai vienu kartu baterijos energijos ir neužteks.

Grįžtant prie pačio „Alfawise AR182BLDC“ siurblio, tai jį laikyti rankoje yra patogu. Tėra vienas įjungimo/išjungimo mygtukas, o ant korpuso išorės režimų pasirinkimo mygtukas.

Siurblys aprūpintas net 0,8 litrų talpos atliekų dėžute ir tai gana išskirtinis bruožas tarp tokio tipo ir tokios kainos belaidžių dulkių siurblių.

Ji ištuštinama tiesiog atidarius jos dugną. Jis pritvirtinamas tvirtai, tad tikrai nereikia baimintis, kad netyčia atsidarys. Labai patogus būdas ištuštinti atliekų dėžutę, nors gamintojas dar į tokią gausią priedų pakuotę galėjo įdėti ir atliekų dėžutės valymo šepetėlį.

Kai kuriais atvejais atliekų dėžutės viduje esantis pirminis metalinis filtras apsineša dulkėmis ir atidarius dėžutės apačią, jos ne visada iškrenta.

Beje, visa atliekų dėžutė yra nuimama nuo siurblio.

Kalbant apie „Alfawise AR182BLDC“ palaikomą filtracijos sistemą, tai vietoje įprasto „HEPA“ tipo filtro naudoja specialų kempinės tipo filtrą, kurį bet kuriuo metu lengvai galima išplauti naudojant vandenį.

Gamintojas prideda, jog šis filtras geba sulaikyti 0,3 µm dydžio dulkes ir kas svarbiausia, supaprastina dulkių siurblio eksploataciją. Priminsime, kad „HEPA“ tipo filtrą laikas nuo laiko reikia keisti nauju, o „Alfawise AR182BLDC“ naudojamą filtrą tiesiog laikas nuo laiko reikia išplauti po vandeniu.

Na, o per filtrus perėjęs siurbiamas oras yra išleidžiamas pro siurblio viršuje esančias aliuminio lydinio angas.

Tai, kaip gi siurbia šis „Alfawise AR182BLDC“ belaidis dulkių siurblys?

Gamintojas nurodo, kad elektrinė siurblio galia siekia 250 W, o siurbimo galia iki 18 kPa. Skaičiai atrodo įspūdingi, ypač, kai siurblys kainuoja vos kiek daugiau nei 100 eurų.

Įprastai tokių parametrų įrenginiai kainuoja kone dvigubai brangiau. Tai kur kabliukas? Yra tam tikrų momentų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį.

Teigiama, jog tokios maksimalios siurbimo galios užtenka susiurbti nuo smulkiausių dulkių net iki kavos pupelių.

Na, kaip ir galima, bet tik ne su pagrindine siurbimo galva. Jei bandysite su pagrindine siurbimo galva susiurbti labai stambias atliekas, kaip tas pačias kavos pupeles ar žirnius, to padaryti nepavyks.

Pirmiausiai dėl to, kad su grindims skirtu šepečiu tiesiog stumiamos atliekos į priekį. Su kiliminei dangai skirtu šepečiu tos atliekos paimamos, bet jos nenukeliauja iki atliekų dėžutės ir sukasi pačioje galvoje.

Smulkesnėms atliekoms: dulkėms, smėlio dalelėms, plaukams, popieriaus skautėms ir panašiai – pilnai užtenka galios ir grindims skirtas šepetys su tokia užduotimi susidoroja.

Norint susiurbti tikrai stambias atliekas, reikia prie siurblio pritvirtinti plastikinį plokščią antgalį. Tada siurbliui nekyla jokių problemų ir jis stambias atliekas susiurbia.

Beje, jau užsiminiau, kad pagrindinė valymo galva turi 4 LED šviestukus ir valymo metu yra apšviečiamas valymo plotas. Naudingas dalykas, ypač valant grindis tamsesnėse kambario vietose. Visgi, gerai būtų ir turėti galimybę išjungti šį apšvietimą ir taip pataupyti baterijos energijos. Dabar jis šviečia nuolatos.

Geras dalykas yra tai, kad grindų valymui skirtas šepetys praktiškai neapsivelia plaukais. Vienas kitas pasitaiko, bet tai visiškai nesukelia problemų.

O štai kiliminei dangai skirtas šepetys jau turi polinkį apsivelti plaukais. Tad jei namuose gyvena ilgus plaukus turintys žmonės, grindys išklotos kilimine danga – šis siurblys jums ne itin patiks.

Su grindims skirtu šepečiu nepavyks nuo kiliminės dangos surinkti visų atliekų, o kiliminei dangai skirtas šepetys nors ir sugebės susiurbti smulkias atliekas bei dulkes, bet apsivels plaukais.

Iš esmės „Alfawise AR182BLDC“ yra skirtas žmonėms, kurių namuose yra kietos grindys ir vienas kitas nedidelis kilimėlis. Tada jis tampa puikiu pagalbininku.

Kalbant apie kitus jo privalumus, tai man ypač patiko jo smulkesni antgaliai. Su jais aš sugebėjau pasiekti jau senokai valytas kambario vietas. Tokie antgaliai labai naudingas dalykas ir jie puikiai atlieka savo užduotis.

Sekančią nuotrauką rodyti man netgi šiek tiek gėda, bet būtent tiek atliekų sugebėjo susiurbti „Alfawise AR182BLDC“ belaidis dulkių siurblys, kai pirmą kartą juo apėjau visą butą.

Sunku net patikėti, kad tiek įvairiuose užkaboriuose buvo užsilikusių dulkių. Įprastai jų beveik neįmanoma pasiekti ir tektų stumdyti baldus, bet su „Alfawise AR182BLDC“ pasiekiau praktiškai didžiąją dalį vietų. Žinoma ne 100 %, bet tai galioja bet kokiam dulkių siurbliui. Tiesiog kiekvienuose namuose yra tokių vietų, kur net ir pirštas netilptų, o ką jau kalbėti apie dulkių siurblį.

Dar šiek tiek vaizdinės medžiagos ir „Alfawise AR182BLDC“ testavimo rezultatų.

Gamintojas nurodo, kad siurblio keliamas triukšmas maksimaliai siekia iki 72 decibelų. Į išmanųjį telefoną atsiųsta programėlė parodė, jog pirmuoju siurbimo režimu garso lygis siekia apie 63 dB, o įjungus maksimalų siurbimo režimą – apie 72 dB.

Ant grindų buvo paskleista ryžių, manų kruopų (atitinka smulkias smėlio daleles) ir dulkių. Kiekis šių atliekų buvo tikrai didelis ir noriu pažymėti, kad naudojau pirmąjį siurbimo režimą.

Jo užteko, kad grindims skirtas šepetys susiurbtų šias atliekas, nors ryžius susiurbti ir sekėsi kiek sunkiau. Stambesnėms atliekoms reikia įjungti maksimalų siurbimo režimą. O dulkėms ir manų kruopoms pilnai užtenka ir pirmojo režimo.

Kitu atveju buvo naudojamas kiliminei dangai skirtas šepetys ir sunkiai pasiekiamoms vietoms skirtas plokščias antgalis. Paskleistas didelis kiekis manų kruopų ir popieriaus skaičių.

Šiuo atveju prisireikė įjungti maksimalų siurbimo režimą. Nors darbas užtrunka ilgiau nei grindų siurbimo atveju, bet siurblys galiausiai susidorojo ir su tokia užduotimi.

Keletas minčių pabaigai

Pliusai:

  • siurblys pagamintas kokybiškai;
  • lengvas ir patogus naudotis;
  • daug įvairių priedų – 66 cm ilgio aliuminio vamzdis, pasisukanti pagrindinė galva, du valymo šepečiai (kiliminei dangai ir kietiems paviršiams), mažesnė valymo galva, trumpas antgalis su šereliais (kurio galva pasisuka), plastikinis plokščias antgalis sunkiai pasiekiamoms vietoms ir stambioms atliekoms;
  • laikiklis pritvirtinti siurblį prie sienos;
  • paprastas ir kokybiškas antgalių pritvirtinimo mechanizmas – lengva juos keisti ir prisitaikyti prie esamos valymo situacijos;
  • pagrindinės galvos apačia padengta minkšta danga, kuri apsaugo grindis;
  • lengvas ir paprastas valymo šepečių keitimas;
  • didelė siurbimo galia – 18 kPa;
  • du skirtingi siurbimo režimai;
  • ypač talpi ir nuimama atliekų dėžutė – 0,8 l. Ištuštinama tiesiog atidarius jos dugną;
  • LED švietimas – praverčia valant grindis tamsesnėse kambario vietose;
  • plaunamas filtras;
  • keičiama baterija ir ant jos yra šviesos indikatoriai, informuojantys kiek dar liko baterijos energijos;
  • labai gerai susiurbia dulkes ir smulkias atliekas nuo kietų paviršių;
  • grindims skirtas šepetys neapsivelia plaukais;
  • labai gerai darbuojasi su papildomais antgaliais ir jie leidžia išvalyti itin sunkiai pasiekiamas kambario vietas.

Bendri pastebėjimai:

  • baterijos įkrovimas užtrunka 4,5 valandos. Norėtųsi, kad tai vyktų greičiau, nors šiuo klausimu „Alfawise AR182BLDC“ niekuo nesiskiria nuo konkurentų;
  • 2200 mAh baterijos energijos įprastu režimu užtenka 30 minučių, o maksimaliu režimu – apie 13 minučių. Nei labai puikus, nei labai prastas rezultatas;
  • nėra „Hepa“ filtro ir naudoja įprastą plaunamą kempinės tipo filtrą. Šio filtro nereikės keisti – tiesiog išplauti. „Hepa“ filtras geriau sulaikytų daleles, bet tokį filtrą reikia keisti ir jis brangina dulkių siurblį;
  • įprastu režimu garso lygis siekia apie 63 dB, o maksimaliu – apie 72 dB. Gana įprastas tokio tipo siurblių rezultatas.

Minusai ir ko dar norėtųsi:

  • būtų gerai, jei trumpo antgalio pasisukančią galvą būtų galima užfiksuoti. Dabar reikia siurbti traukiant siurblį pirmyn-atgal;
  • galėtų būti atliekų dėžutės valymo šepetėlis;
  • pagrindinė siurbimo galva negali susiurbti ypač stambių atliekų, kaip kavos pupelių ar žirnių. Tam reikia naudoti plastikinį plokščią antgalį;
  • kiliminei dangai skirtas šepetys apsivelia plaukais;
  • nėra galimybės išjungti LED švietimo ir taip šiek tiek sutaupyti baterijos energijos.

Tad štai jis – belaidis dulkių siurblys „Alfawise AR182BLDC“. Gerai pagamintas, užtikrina kokybišką valymą, daug naudingų antgalių ir neblogas baterijos tarnavimo laikas. Iš esmės jis yra skirtas tiems, kurių namuose vyrauja kieto tipo grindys ir nėra galimybės naudotis robotais dulkių siurbliais.

Žinoma, tobulėti dar yra kur, bet kai siurblys kainuoja truputi daugiau nei 100 eurų, tai vargiai būtų galima iš jo reikalauti daugiau.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei „Gearbest.com“, kuri suteikė galimybę išbandyti belaidį dulkių siurblį „Alfawise AR182BLDC“. Jei susidomėjote šiuo siurbliu, tai dabar internetinėje parduotuvėje „Gearbest.com“ „Alfawise AR182BLDC“ yra taikoma 11 % nuolaida ir jį galima įsigyti už 118,30 €. Tereikės papildomai už siuntimą sumokėti 6,93 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()