Užtenka bent kartą pabandyti ir daugiau nesinori sugrįžti prie paprasto dantų šepetėlio: praktiškai tobulas elektrinis dantų šepetėlis „SOOCAS X5“, tačiau apie tam tikrus niuansus verta žinoti („SOOCAS X5“ apžvalga, nuolaidos kuponas, Video)  ()

Tai naujausias „Xiaomi“ kompanijos elektrinis dantų šepetėlis – „SOOCAS X5“. Jis neseniai pasirodė rinkoje ir jau kėsinasi pakartoti ir galbūt net būti dar sėkmingesniu elektriniu dantų šepetėliu už „SOOCAS X3“. Kad „SOOCAS X5“ bus labai populiarus, perkamas ir pirkėjų bei apžvalgininkų giriamas, galiu garantuoti. Bet dar yra tam tikrų niuansų, kuriuos „Xiaomi“ reikėtų išspręsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fantastiškos išvaizdos „SOOCAS X5“ pakuotė ir dar nuostabesnis jos turinys

Jau testuoju ne pirmą daiktą iš Kinijos, bet „SOOCAS X5“ pakuotė paliko maloniausią įspūdį.

Kad ir kas ten „Xiaomi“ kompanijoje yra atsakingi už dizaino sprendimus – didelė jiems pagarba už puikų skonį. Tiesiog, nėra žodžių. Belieka užrišti kaspiną ir turime puikiai atrodančią dovaną.

Stilingai atrodanti pakuotė, kurios nugarėlėje yra pagrindinės techninės specifikacijos, specialus lipdukas ir QR kodai su kuriais galima patikrinti ar tai tikrai originalus produktas, rasti papildomos informacijos ir atsisiųsti programėlę.

Pakuotės viduje randu tvarkingai supakuotą puodelį, 3 skirtingas valymo šepetėlių galvutes, belaidį įkroviklį, naudojimosi instrukciją (kinų kalba, tad iš jos praktiškai jokios naudos), dėkliuką, kurio viduje ir įdėtas pats „SOOCAS X5“ elektrinis dantų šepetėlis.

Puodelis yra gana paprastas, plastikinis, tvirtas, atrodo pagamintas kokybiškai. Į jį galima pastatyti ir tą patį „SOOCAS X5“ elektrinį dantų šepetėlį. Aukščio ir dydžio užtenka, kad šepetėlis nenuvirstų šalin.

Belaidį įkrovimą palaikantis įkroviklis labai geros kokybės, atsparus vandeniui – IPX7 standartas. Gražios išvaizdos, su USB jungtimi ir toks sunkokas. Dėl to jis labai stabiliai laiko „SOOCAS X5“ elektrinį dantų šepetėlį ir jį įkrauna.

Plius, apačioje dar yra ir papildomos gumos juostelė, tad tai dar suteikia papildomo tvirtumo. Vonios kambaryje, ant stiklinio paviršiaus šis įkroviklis laikosi vienoje vietoje ir niekur nejuda – labai gera savybė.

Toliau turime 3 skirtingas valymo šepetėlių galvutes:

„SOOCAS SOFT“ (minkšti šereliai),

„SOOCAS CLEAN“ (standartiniai šereliai, vidutinio minkštumo),

ir „SOOCAS POLISH“ (vidutinio minkštumo, su papildomais lankstaus plastiko elementais – skirtas dantų poliravimui).

Tikėjausi, kad bus kokia viena valymo šepetėlio galvutė, o čia iškart trys. Labai smagus dalykas. Vienu metu „SOOCAS X5“ gali naudotis iškart du žmonės – kas yra patogu bei praktiška.

Jokių priekaištų šepetėlių galvutėms. Aukščiausios pagaminimo kokybės. Lengva jas atskirti pagal užrašus ir tam tikrus dizaino elementus.

O kur gi pats „SOOCAS X5“ šepetėlis? Jis įdėtas į šį dėkliuką. Dėl pastarojo esu patenkintas. Jis labai palengvina „SOOCAS X5“ gabenimą su savimi ir tai pastarosiomis dienomis patyriau savo kailiu.

Dėkliukas, žinoma, yra plastikinis, bet kokybiškai pagamintas. Tvirtai užsidaro ir pats tikrai neatsidarys. Tik štai patys vyriai, ar kažkas į juos panašaus, yra taip pat plastikiniai.

Prisipažinsiu, didelio pasitikėjimo tai nekelia. Įdomu kiek laiko jie ištvers, bet iš kitos pusės – juk kiekvieną dieną šio dėkliuko ir nenaudosiu. Tik kelionių metu. O ir jei apsistoju vienoje vietoje, tai „SOOCAS X5“ tikrai nelaikau šiame dėkliuke. Tad čia didelės bėdos tame nėra.

Dėkliuke telpa pats „SOOCAS X5“ elektrinis dantų šepetėlis ir dvi keičiamos šepetėlio galvutės. O kadangi baterija, pasak gamintojo, ištveria 30 ir daugiau dienų – įkroviklio net ir nereikia.

Apie bateriją ir įkrovimą kiek vėliau, o dabar detaliau apžiūrėkime patį elektrinį dantų šepetėlį „SOOCAS X5“.

Testavau „mėlynos kobalto“ spalvos „SOOCAS X5“ dantų šepetėlį, bet galima pasirinkti ir rožinės spalvos modelį.

Man iškart patiko „SOOCAS X5“ išvaizda. Paėmus į rankas šį elektrinį dantų šepetėlį iškart jaučiama, kad tai puikios kokybės įrenginys.

Labai maloniai laikomas vienoje rankoje, ant nugarėlės yra papildomas savotiškas korpuso bangavimas, kuris suteikia papildomo laikymo tvirtumo.

Šepetėlio galvutė užsimauna ant plokščio metalinio antgalio. Tarp galvutės ir šepetėlio „kūno“ lieka mažiau nei milimetro tarpas.

Tas tarpas paliktas specialiai. Taip galvutei yra perduodama maksimali galia ir sumažinamas vibracijų perdavimas atgal į korpusą.

Pačio šepetėlio priekyje turime du fizinius mygtukus ir galybę papildomų šviesos indikatorių, kurie rodo, koks pasirinktas režimas, valymo intensyvumas ir kt. Apie tai tikrai verta pakalbėti išsamiau.

„SOOCAS X5“ techninės galimybės, valdymo paprastumas ir beprotiškas baterijos tarnavimo laikas

„SOOCAS X5“ elektrinis dantų šepetėlis turi atnaujintą variklį, lyginant su „SOOCAS X3“, ir užtikrina net 37200 kartų per minutę vibracijos dažnį. Tačiau svarbiausias dalykas, kad dabar palaiko 4 valymo režimus ir kiekvienas iš jų turi po 3 intensyvumo lygius.

Šis dalykas man ypač patiko. „SOOCAS X5“ man yra pirmasis elektrinis dantų šepetėlis, tad natūralu, jog iš pradžių kiek neįprasta ir gal net baugoka su tokiu įrenginiu valytis dantis.

Tad palaikomas „mėgėjų“ režimas yra būtent tai, ko reikia tokiems, kuriems tai bus pirmasis toks įrenginys.

Kalbant apie tuos režimus, tai jų čia yra 4 ir žvelgiant į „SOOCAS X5“ nuo viršaus į apačią – išdėlioti tokia tvarka: įprastas, jautriems dantims, naujokams, dantų poliravimas.

Toliau seka „Bluetooth“ ikonėlė, tada indikatorius, kuris praneš, kad metas pakeisti dantų šepetėlio galvutę (kiekviena jų tarnaus 3 mėnesius) ir baterijos indikatorius.

Tie keturi valymo režimai keičiami, kai „SOOCAS X5“ dar nėra įjungtas (su pailguoju mygtuku). O štai kai pasirenkame valymo režimą, įjungiame dantų šepetėlį (su apvaliuoju mygtuku), tada jau pailguoju mygtuku galima keisti valymo intensyvumą – 3 skirtingi lygiai. Tad iš viso turime 12 valymo pasirinkimų.

Ir tai yra puikus dalykas. Tokiems pradedantiems kaip man – yra lengvesni režimai, o jau pažengusiems elektrinių šepetėlių naudotojams galima iškart rinktis ir kitus, intensyvesnius režimus.

Bet kuriuo atveju, tiek gamintojas, tiek ir aš rekomenduoju iš pradžių neskubėti ir pasirinkti patį lengviausią dantų valymo režimą. Pasižiūrėti kaip reaguoja jūsų dantys į tokį įrenginį ir galiausiai patiems prie jo priprasti.

Beje, vienas valymo seansas trunka 2 minutes (programėlėje galima pasirinkti 2,5 min.) ir kas 30 sekundžių labai trumpam sumažėja vibravimas – taip patogiau orientuotis kiek čia praėjo to laiko ir leidžiama suprasti, kad metas keisti dantų valymo pusę.

Taip pat „SOOCAS X5“ atsimena paskutinį pasirinktą valymo režimą, tad valantis dantis sekantį kartą nereikia iš naujo nurodyti to valymo režimo, kurio noriu. Patogus dalykas.

Dar vienas svarbus techninis momentas, kad „SOOCAS X5“ geba apsaugoti mūsų dantis nuo per stipraus šepetėlio galvutės spaudimo. Jei per daug prie dantų pradedu spausti dantų šepetėlio galvutę, „SOOCAS X5“ pasikeičia vibravimo dažnis ir labai greitai suprantu, kad šiek tiek persistengiu. Labai geras gamintojo techninis sprendimas, kuris leidžia apsaugoti dantis nuo galimų pažeidimų.

„SOOCAS X5“ viduje turi ir specialius daviklius, kurie geba įvertinti, kaip mes valomės savo dantis. Skirtingai pakreipiant „SOOCAS X5“ dantų šepetėlį, jis surenka šią informaciją ir vėliau ją galime matyti „Soocas“ programėlėje. Pateikiama informacija, kaip efektyviai yra atliktas dantų valymas.

Kitas technologinis sprendimas yra tai, kad kiekviena dantų šepetėlio galvutė turi po NFC modulį. Praktikoje tai yra iš tiesų naudingas sprendimas. Kiekvieną dantų šepetėlio galvutę galima susieti su išmaniajame telefone esančia programėle ir matyti kiek dienų dar galima ją naudoti. Gana patogus dalykas – ypač jei naudojame skirtingas galvutes.

Galiausiai, baterija. Nors asmeniškai labiau norėčiau, kad įkroviklis būtų su standartiniu kištuku į rozetę, vietoj USB jungties, bet čia gal jau kiekvieno skonio reikalas. Bendrai, gamintojas nurodo, kad 1000 mAh talpos „SOOCAS X5“ bateriją įkrausime per maždaug 16 valandų. Kiek tai trunka iš tikrųjų pasakyti dar negaliu, nes „SOOCAS X5“ atkeliavo pilnai įkrautas.

Apie baterijos energijos lygį informuoja indikatorius ant „SOOCAS X5“. Kai baterija pilnai įkrauta, jis šviečia žaliai.

Kas dėl energijos suvartojimo, tai sakyčiau, jog „SOOCAS X5“ yra labai taupus elektrinis dantų šepetėlis. Juo naudojamės dviese, tad per vieną dieną dantis valome 4 kartus: du kartus ryte ir du kartus vakare.

Tai pareikalauja 4 % baterijos energijos. Tad matematika paprasta: dviems žmonėms „SOOCAS X5“ baterijos energijos užteks 25 dienoms. O vienam žmogui – iki 50 dienų. Tai gerokai daugiau nei nurodo pats gamintojas, teigdamas, kad baterijos energijos užteks „30+“ dienų. Puikus tas „+“.

„SOOCAS X5“ programėlių vingrybės

Patį dantų šepetėlį galima drąsiai naudoti ir be jokių išmaniųjų programėlių. Keisti valymo režimus galima, intensyvumą taip pat, jau yra nustatytas 2 minučių trukmės valymo pasirinkimas. Tad atrodytų ko čia dar gali reikėti?

Na, juk tai išmanus dantų šepetėlis ir programėlės turi suteikti papildomo funkcionalumo.

Jei iki šiol galėjau vien tik girti „Xiaomi“ kompaniją už naująjį „SOOCAS X5“ elektrinį dantų šepetėlį, tai šioje vietoje dar tikrai yra kur tobulėti.

Pirmiausiai pabandžiau nuskenuoti ant pakuotės esantį QR kodą – pasiūlė kinišką programėlės versiją. Ką gi, kalbos šios nemoku, tad nusprendžiau su ja neprasidėti ir paieškoti angliškos versijos. Ją randu „Play Store“, atsisiunčiu, įsidiegiu, susikuriu paskyrą. Viskas atrodo paprasta ir patogu. Tik čia yra keletas apribojimų.

Angliškoje „Soocas“ programėlėje nėra galimybės matyti skirtingų valymo šepetėlių galvučių. Tad tie jų turimi NFC moduliai didesnės naudos neduoda. Jei aš naudoju vieną šepetėlio galvutę 4 kartus, o kitą – 9 kartus, man programėlė rodo, kad liko tiek pat dienų, kol reikės pakeisti šias abi galvutes.

Bendrai, programėlė gana paprasta, pateikia esminę informaciją: valymo laiką, valymo kokybę, kaip tinkamai išvalėme dantis, galima rinkti pasiekimus.

Iš įdomesnių ir naudingesnių dalykų yra tai, kad galima keisti valymo trukmę – 2 arba 2,5 min. – papildomai įjungti dantenų masažą, liežuvio apnašų valymą, pastiprintą balinimą. Visi duomenys perduodami į „SOOCAS X5“ elektrinį šepetėlį „Bluetooth“ ryšiu greitai ir užtikrintai.

Visgi, po keleto dienų nusprendžiau išbandyti ir kitas programėles. Juk gamintojas žada daugiau „Soocas“ programėlės galimybių.

Iš pradžių išbandžiau „Mi Home“ programėlę. Deja, bet ji panašu, jog dar nepalaiko „SOOCAS X5“ elektrinio dantų šepetėlio. Pakeitus vietą į „Kinija“, situacija nepasikeitė, tad daugiau šios programėlės nekankinau.

Tad priėjome prie kiniškos „Soocas“ programėlės versijos. Pagrindinė jos bėda – kinų kalba. Vedamas intuicijos ir to, kad diegimo procesas praktiškai toks pats, kaip ir angliškos „Soocas“ programėlės versijos atveju – gana greitai pataikiau kur ir ką reikia spausti.

Su registracija kiek kebliau, bet čia pagelbėjo turima „Mi“ vartotojo paskyra. Kiniškoje „Soocas“ programėlės versijoje jau pateikiama ženkliai daugiau informacijos. Ir kas man iškart patiko, kad čia galima matyti ne tik skirtingų dantų šepetėlio galvučių tarnavimo laiką (šiuo atveju pateikiama ne kiek liko dienų, bet dantų valymo kartų skaičius), bet ir skirtingų vartotojų dantų valymo kokybės grafinę išraišką.

Vizualiai gražu ir tokia informacija yra išties naudinga. Galima išsamiai analizuoti savo dantų valymo kokybę. Programėlėje pateikiama informacija, kurią dantų dalį valome ne pakankamai kokybiškai ir į kurią dantų sritį reikėtų atkreipti daugiau dėmesio. Deja, bet tokių galimybių angliškoje „Soocas“ programėlės versijoje nėra.

Žinoma, „SOOCAS X5“ pirmiausiai yra skirtas Kinijos rinkai, tad ir programėlė yra būtent tokios kalbos. Belieka tikėtis, kad netolimoje ateityje angliškoji programėlės versija įgaus daugiau galimybių, o dabar liksiu prie kiniškos programėlės versijos.

Ji yra išsamesnė, joje pateikiama dviejų žmonių dantų valymo statistika ir iš šių skaičių, grafikų ir vizualinės informacijos jau suprantu, jog turiu kur tobulėti ir su „SOOCAS X5“ galėčiau dantis išvalyti dar kokybiškiau.

„SOOCAS X5“ testavimas, asmeniniai dantų valymo pojūčiai

Elektrinis dantų šepetėlis „SOOCAS X5“ yra atsparus vandeniui - IPX7 standartas. Tad jis turi visiškai nebijoti vandens. Ir praktika rodo, kad taip tikrai yra.

Aš „SOOCAS X5“ dantų šepetėlį plaunu po kiekvieno dantų valymo ir per visą šį laiką jam nieko nenutiko. O žemiau pateiktame vaizdo įraše galite matyti, kaip atrodo „SOOCAS X5“ ir, kad jis dirba net ir būdamas visas paniręs po vandeniu. Akivaizdu, jog gamintojas labai kokybiškai apsaugojo visą elektroniką ir „SOOCAS X5“ nebijo vandens:

Po savaitės su „SOOCAS X5“ galiu pasakyti, kad mano dantys tokie švarūs būdavo tik po apsilankymo pas dantų higienistę. Taip, „SOOCAS X5“ tikrai nepakeis būtinybės bent 1-2 kartus per metus apsilankyti pas specialistę, bet vos po savaitės jau matau „SOOCAS X5“ suteikiamą naudą.

Šis elektrinis dantų valymo šepetėlis ženkliai geriau išvalo dantis bei visas apnašas, lyginant su tradiciniu dantų šepetėliu. Net nesulyginimas efektas. Daugiau niekada negrįšiu prie paprasto dantų šepetėlio.

„SOOCAS X5“ patogus, labai praktiškas, tyliai dirbantis ir maloniai dantis valantis elektrinis dantų šepetėlis. Jokių dantenų kraujavimų, nemalonių pojūčių. Jau po pirmo dantų valymo buvo aišku - nuostabus elektrinis dantų šepetėlis ir taškas.

Trūkumai:

  • Tik vienas vienintelis - kiniška programėlės versija. Angliška programėlės versija dar yra tobulintina.

Privalumai:

  • Nuostabaus dizaino pakuotė, puikiai tinka, kaip dovana artimiesiems;
  • Gausus pakuotės turinys: specialus kelioninis dėkliukas, įkroviklis, 3 skirtingos valymo šepetėlių galvutės, „SOOCAS X5“ šepetėlis, puodelis;
  • Puikios kokybės, vandeniui atsparus (IPX7) ir belaidį įkrovimą palaikantis įkroviklis su USB jungtimi;
  • 3 skirtingos valymo šepetėlių galvutės: „SOOCAS SOFT“ (minkšti šereliai), „SOOCAS CLEAN“ (standartiniai šereliai, vidutinio minkštumo) ir „SOOCAS POLISH“ (vidutinio minkštumo, su papildomais lankstaus plastiko elementais – skirtas dantų poliravimui). Jos turi integruotus NFC lustus, yra suporuojamos su telefonu ir galima matyti, kiek dar laiko jas galima naudoti;
  • Geros pagaminimo kokybės, praktiškas ir patogus dėkliukas, skirtas su savimi gabentis „SOOCAS X5“ ir dvi šepetėlio galvutes;
  • Puikios išvaizdos ir aukščiausios pagaminimo kokybės „SOOCAS X5“ elektrinis dantų šepetėlis, kuriuo gali naudotis du žmonės ir be papildomų telefono programėlių;
  • Patogus laikyti rankoje, neslysta;
  • Palaiko 4 skirtingus valymo režimus: įprastas, jautriems dantims, naujokams, dantų poliravimas. Ir kiekvienas jų turi po 3 intensyvumo lygius, tad praktiškai turime 12 skirtingų dantų valymo pasirinkimų ir galime pasirinkti sau patį tinkamiausią;
  • Atsimena paskutinį dantų valymo režimą;
  • Vibracijos dažnis siekia 37200 kartus per minutę;
  • Visiškai atsparus vandeniui – IPX7 standartas;
  • Baterijos energijos likučio indikatorius, belaidis įkrovimas ir beprotiškas baterijos tarnavimas – dviems žmonėms iki 25 dienų;
  • „Bluetooth“ palaikymas ir suporavimas su išmaniosiomis programėlėmis – galimybė sekti dantų valymo kokybę, apnašų pašalinimą, matyti grafiškai pateiktą informaciją, keisti šepetėlio nustatymus ir t.t.

Apibendrindamas galiu pasakyti, kad „SOOCAS X5“ yra puikus elektrinis dantų šepetėlis. Labai gražios išvaizdos, kokybiškai pagamintas, nuostabiai ilgai tarnaujanti baterija, daugybė skirtingų valymo režimų, tad puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek tiems, kuriems tai bus jau nebe pirmas elektrinis dantų šepetėlis. Labai rekomenduoju.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest.com už galimybę išbandyti „SOOCAS X5“ elektrinį dantų šepetėlį. Jei susidomėjote šiuo prietaisu ir norite jį įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu jam taikomas specialus nuolaidos kuponas GB-HBZSCAX5, tad galutinė jo kaina yra 58,86 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()