Išrinkti mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

svetys 2014-02-18 10:39
, ar ne?
Vytautas 2014-02-18 11:24
Laiqualasse, siūlyčiau pataupyti ir laiko, ir nervus tokioms diskusijoms su garsiausiai šaukiančiais kritikais. Niekas nesako, kad konkursas buvo idealus, galima daug diskutuoti apie formą, organizaciją, temą ir kitus dalykus. Galima jį kitaip organizuoti. Bet gal pirmiausia pradėkim nuo to, kad iniciatyvą parodė ir visą jungą ant savęs tempė Laiqualasse, o ne kritikai, kurių vienintelis darbas - spaudinėti klavišus rašant tokius komentarus. Nieko nesakyčiau, jei kažkuris iš jų tartų - et brolyčiai, ne taip viską darėt, kovo mėnesį aš organizuosiu geriau. Štai čia jau kita kalba - ir padėtume, ir į patarimus įsiklausytume. O kol tokios iniciatyvos nėra, tai ką čia kalbėti... Tas pats, kas pradedantį programuotoją mokyti šio amato nė karto gyvai neprisilietus prie kompiuterio. Turint omenyje dar ir tai, kad Laiqualasse visa tai darė tik iš gerietiškos savo iniciatyvos paskatinti jaunimą pasidomėti mokslu, pamąstyti apie jį, viešai pakalbėti - kaip pirmam kartui viskas gavosi net labai neblogai. O tai dar ir laisvalaikio sąskaita, su suorganizuotais simboliniais prizais, kurių dalis atsiėjo konkrečias išlaidas, nekalbant jau apie siuntimą, tai iš vis, kritika šiuo atveju yra žemiau bet kokio padorumo ribų. Padarykit kiekvienas nors tiek ir iš karto pasaulis taps gražesnis. Belieka tikėtis, kad tokie komentarai nepanaikins tolesnių Laiqualasse iniciatyvų noro ir entuziazmo - juk kur kas lengviau ir paprasčiau gyventi "kaip visi", nieko nedaryti, kartais internete parašinėti, kaip blogai, kad niekas nieko nedaro, o jei daro - tai blogai daro. Belieka palinkėti visiems daugiau darbų, mažiau kalbų!
Unikali durnaropė 2014-02-18 13:21
Organizatorius, kaip slidus ungurys - laviruoja taip, kad išsuktų taip, kaip jam reikia. Buvo pastaba dėl balsavimo. Organizatorius apkaltino, kad kalti skaitytojai, kad nedalyvavo balsavime. Buvo jam atsakyta, kodėl galimai taip nutiko. Tada užkriokė mažutis, kad eikit ir padarykit geriau. O kur dar tas, mes nekalti, ir ne mūsų problemos, kad kažkas sukčiavo. Niekada nesupratau, nesuprantu ir nesuprasiu tokių argumentų - jei nepatiko kas nors, kaip mes padarėm, nedrįskit kritikuot, o jei kritikuojat, tai eikit ir padarykit geriau. Tik su tokiais argumentais paskui neverkit, kad niekas neskaitė, nebalsavo, o laimėjo tas, kas sugebėjo daugiau už save subalsuot . p.s. Visgi mažytis patarimas - prieš organizuojant tokius konkursus, pabandykit paskaityti kuo daugiau panašaus turinio straipsnių, kaip „kas nutiktų, jei staiga dingtų saulė?“. Pasinaudoję paieška, rasite kažką panašaus ir šiame tinklapyje. Antras patarimas - nepakenktų pasikonsultuoti su pradinių klasių pedagogais. Nors dėl pastarojo truputį suabejojau...
svetys 2014-02-18 14:16
Na tai ir tikiuosi, kad sekantis konkursas nebebus toks kaip šis. O gal net jame iš mano visų konkrečių pasiūlymų kas nors bus bent dalinai įgyvendinta (bent vienas, ar bent jo dešimtoji dalis). Na, juk viltis kvailių motina.
Vytautas 2014-02-18 14:17
Tai dėl to mudu paprastai ir nesusikalbam. Bet nuomonių įvairovė tik pagražina gyvenimą - būtų labai nuobodu, jei mudu galvotume vienodai. O ir mano įsiterpimas į šią diskusiją tik su ta mintimi, kad mes greiti kritikuoti, o lėti suprasti. Laiqualasse iš tiesų parodė labai gražią iniciatyvą ir iš ties nėra skirtumo, kaip ji baigėsi, svarbu kad ji buvo. Gaila, kad šitai taip sunku suprasti.
Unikali durnaropė 2014-02-18 14:22
Viskas būtų buvę gerai, jei organizatorius būtų pasakęs ką nors panašaus: „chebryte, tai buvo pirmas blynas, prisvilo, daug kas buvo neapgalvota ir nepasirengta. Ateity stengsiuos pasimokyti iš savo klaidų, o jei turite kokių patarimų, mielai išklausysiu“. O kas buvo dabar? Aš neatsakingas už nieką - taip prasidėjo organizatoriaus kalba (taip grubiai suapvalinus viską). O kaip jis paskui laviravo savo „nuomonę“, tai jau kita kalba (tipiška Aido kopija). Esmę, Vytautai, pagauni?
Vytautas 2014-02-18 14:33
Priklauso nuo to, kas ir kaip organizuos. Jei su spontaniška visuomenine iniciatyva, tai gali būti panašus, kaip ir šis. O jei profesionaliai su finansiniu užnugariu, tai aišku, kad taip nebus - kiti resursai, laiko ir žmonių ištekliai.
Vytautas 2014-02-18 14:40
Kur čia nepagausi - visada smagu, kai oponentas prisipažįsta klydęs. Iš esmės tai labai pasiteisinanti strategija viešuosiuose ryšiuose, kai reikia padaryti bet ką, kad tik klientas nurimtų. Bet savaime žmogui tokia reakcija dažniausiai nekyla, jei jis nesijaučia kaltas, o šiuo atveju turbūt kaltu niekas ir nesijaučia. Kaip ir tau nekyla tokia reakcija - "taip, atsiprašau, kritikavau per aršiai, pradžioje reikėjo pasidžiaugti, jog apskritai tai padarėt. O tik tada dėstyti savo pasiūlymus, kurie yra tokie ir anokie". Pačiam tą padaryti sunku, bet iš kito norisi - irgi natūralus noras, ką su juo čia ir padarysi. Prisipažinsiu, kad ir man sunku spontaniškai prisipažinti klydus, bet tai tokia žmogiška savybė, kad ką su ja padarysi? Yra kaip yra, bus kitas konkursas, bus kita organizacija. Ką jau čia, gyvenkim draugiškai
Laiqualasse 2014-02-18 14:47
, nepritariu tavo požiūriui, kad "kaip gerai, kad konkursas įvyko, tylėkit nekritikuokit". Na taip, dariau jį savanoriškai, jūs irgi prisidėjote savanoriškai. Manau, kad tai yra gerai, kad kažką padarėm. Bet dėl to, kad darėm savanoriškai, kritika netampa mažiau adekvati ar reikalinga, ypač kai ji yra apie konkurso turinį, o ne apie menamų pinigų švaistymus.
Unikali durnaropė 2014-02-18 14:53
(man dažnai susidaro klaidingas pirminis įspūdis ir man tai laaabai patinka ).
Vytautas 2014-02-18 15:25
Vienas dalykas kritika iš reikalo esmę išmanančių žmonių, kurie labai panašiose sąlygose bandė tokį dalyką daryti, visai kitas - profaniška kritika dėl kritikos iš šalies. Čia panašiai, kaip kad nuėjęs į autoservisą imčiau kritikuoti, ko jie neremontuoja elektros įrangos, tik variklį. Tai maža kas - gal elektrikas išėjo iš darbo, gal nėra tokių užsakymų, gal neturi tam skirtos įrangos, gal dar 101 priežastis. Tai gal pirmiausia reiktų tas priežastis išsiaiškinti, prieš kažką postringaujant. Sutinku, pageidavimus išsakyti galima, bet pageidavimas ar pasiūlymas nuo kritikos skiriasi kaip diena nuo nakties. Na, bet kaip ir sakiau, tai tik mano nuomonė, o nuomonių įvairovė - dalykas labai geras!
Unikali durnaropė 2014-02-18 15:39
Melagis, kalbant apie paryškintą vietą - anksčiau esi visai kitaip pasisakęs tokiu klausimu. Na ne melagis, bet veidmainis. Nors veidmainis irgi netinka. Kalbant apie kritiką. Nusiperku batoną, o jis pasirodo labai neskanus, tarkim laaaabai daug druskos jame. Tai neturiu teisės sukritikuoti, nes nesu kepėjas? Jeigu žmogus neužsiima straipsnių rašymu ar konkursų organizavimu, tai automatiškai jis yra „debilas“ toje srityje ir neturi teisės nė kriuktelėt? Taip, dabar Vytautas jau sako, kad galite dalinti patarimus, pageidavimus, pasiūlymus. Bet gink die nekritikuokit. Tamstos atveju, nei pasiūlymai, nei pageidavimai, nei patarimai neturi prasmės, nes į juos nėra kreipiamas joks dėmesys. Netgi į tokius pasiūlimus, pageidavimus, kuriems pakeisti tereiktų kelių, keliolikos minučių, padaryti vieną pakeitimą forumo nustatymuos. O kai pasiūlymai eina eina, ir niekas nekriukteli nei ačiū pasakyt, nei apgailestaut, kad nėra galimybės kažką įgyvendint dėl tokių ar tokių priežasčių, tai ar ne per įžulu reikalaut, kad nebūtų kritikos, kai visi kiti taikieji metodai ignoruojami? A? Tai per tokius kaip tu, Vuytautai, kenčia ir tokie konkursų organizatoriai, nes ta pikta kritika persiduoda ir jų atžvilgiu. Už tai derėtų durnaropei atsiprašyt... (čia jau buvo savotiška atsiprašymo forma ) Grįžtant prie Vytauto - gerbiamasai, kodėl negerbi lietuvių kalbos ir kodėl vis dar forumo datos forma yra amerikoniško siliaus? Kas sutrukdė įgyvendint šį, kuklutį pasiūlymą, esanti pasiūlymų šiukšliadėžėj? A? P.S. galų gale reklamos - mes nekalti, kad papai reklamuojami, tai reklamos agentūros atsakingos, mews tik nuomojam plotą. Po tokių argumentų nereikia tikėtis, jog daugiau sulauksit pasiūlymų mandagių - tai ir nereikia stebėtis, kad pasiūlymai išauga į kritiką.
svetys 2014-02-18 16:37
Tai koks būtų čia tas vidutinis/mažiausias orientacinis skaičius?
Laiqualasse 2014-02-18 16:43
Projektas finansuojamas remiant EK. Konkursas - projekto dalis. Ar tai reiškia, kad konkursą finansuoja EK? Nė velnio. Taip, vien iš šių dviejų sakinių pasirodyti gali kitaip. Bet jei pasirodo, galima paklausti, kaip yra, ir sulaukti atsakymo, o ne iškart daryti nepamatuotas toli siekiančias išvadas.
Vytautas 2014-02-18 16:54
Sunku pasakyti, ko ir kas norėtų. Kiek žmonių, kokios kvalifikacijos, kokie tikslai, siekiai, kokia norima kokybė. Kiekvienas žmogus turi savo valandinį įkainį, o galiausiai ir savo pageidavimus. Pas mus viduje nėra įprasta "nuleidinėti darbus" - yra apsitarimai, svarstymai, bendros pozicijos paieška. Jei nesutampa pageidavimai su galimybėmis, tai nieko ir nevyksta. Jei reiktų super geros idėjos ir apipavidalinimo, o finansai ne bėda, turbūt samdytume profesionalius organizatorius su dizaineriais, programuotojais - mes juk nesame marketingo specialistai. Tada jau eitų kalba apie smulkmenų išgaudymą, o ir tai tiesą sakant, nėra labai paprasta - pakanka pažiūrėti kiek visko nutinka kad ir tokiems gigantams kaip Microsoft, Apple ar Toyota.
Laiqualasse 2014-02-18 23:39
. Iš dviejų blogybių - keisti taisykles arba leisti laimėti su įtartinais balsais - pasirinkome nekeisti taisyklių. Ar tai geras sprendimas? Nebūtinai, nors mano nuomone, tokia blogybė mažesnė. Bet nemanau, kad kitas būtų buvęs žymiai geresnis.
Unikali durnaropė 2014-02-19 00:37
Turiu omeny apie pradžioje tamstos išsakyrtą nuomonę, kaip pats prisipažinote, kad rašėte pasikarščiavęs. O toliau nebeskaičiau, ką ten su svečiu meilikavotės - neskaitau aš jo komentarų. Sekančios pastraipos nekomentuosiu - kaip matau, nėra tam pagrindo.
kionig 2014-02-19 01:07
" tema. Aišku straipsnių įvairovė yra labai gerai, ir galima perskaityti kuo daugiau minčių ir idėjų. Ar šiandien vienos potemės konkursas būtų per daug siauras ir nepatrauklus? Aišku, galbūt tada ir potemė būtų tokia, kuri liestų visus. P.P.S. Gal ir įkyrėjo ta mintis su tuo balsavimu, bet tuometiniame konkurse nustatytos gairės tokios, kurias turėjau omeny blankiai prisimindamas.
Mokslo Sriuba 2014-02-19 09:44
Kviečiam prisijungti prie mūsų komandos ir kryptingai populiarinti mokslą info@mokslosriuba.lt
svetys 2014-02-19 10:44
. Sakykim, būtų konkursas čia ir jūsų akimis jau aiškiai geresnis, nei šis. Nuo kokio skaičiaus tai galėtų prasidėti?