Išrinkti mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Unikali durnaropė 2014-02-19 11:28
Šiaip, labai geras pasiūlymas iš koonigo pusės. Prisipažinsiu, kad aš panašų pasiūlymą patingėjau išreikšti garsiai Kalbant apie rekomendacijų ckiltį, tai ten... populiariam straipsny paspaudžia vos keli bobai (pavyzdžiui naujienoje apie trolius, pusę jų vien mano suklastoti balsai ) Geriausias variantas yra komisija ir skaitytojai. Na komisija, tai galėtų būt Vytautuks, Alius, sekretorė (administratorė ar kaip ten pas jus mergaitė vadinas), Punktyras koks, rwc, galit ir kionigą su nuliu pasiimti į komisiją. O skaitytojų balsas... Kodėl gi neišnaudojus titulų šioj vietoj a? (prie to pačio paverkšlensiu, kad pasiilgau trolio titulo, kuriuo teko pasidžiaugt tik 5 minutes ). Sakykim atrenkam kriterijus, kas iš skaitytojų gali balsuoti - tarkim kurie yra parašę nuo tiek ir tiek komentarų (aktyvūs skaitytojai), kurie ir turi teisę subalsuoti. Arba galima padaryti kitokį fintą - skaitytojų grupės. Vienos grupės balsai turi didesnį nulemamajį žodį, kitos grupės mažesnį. Savaime suprantama, kad savo svarbmenį šioje erdvėje reikia užsitarnauti. Tad ir senbuvio, aktyvaus skaitytojo balsas turėtų būti svarbesnis, nei šiandien ką tik prisiregistravusio nežiniuko. Tai padėlioju santykius (kaip eurovizijos atrankoj vos ne ): 50 nuošimčių sudaro komisijos balsai, 40 nuošimčių aktyviųjų senbuvių ir 10 nuošimčių visų kitų skaitytojų (arba 30% labai aktyvūs senbuviai, 20 - mažiau aktyvūs senoliai, o 10 - pradinukai). na tas proporcijas ir kriterijus galima susilipdyti pagal skonį. Tad, kodėl gi neišnaudojus forumo suteikiamomis galimybėmis? Ar ne taip, kionigai?
svetys 2014-02-19 12:50
Sakyčiau, tas jūsų „geriausias“ yra ryškiai per drąsus. Šiaip, tai pirmiausia reiktų mums visiems sau prisipažinti, jog konkurso dalyviai nėra “rūšiuojamos avys”. Sakyčiau, jie yra asmenys įdėję daugiausiai pastangų (parašę po straipsnį) į patį konkurso vyksmą. Taigi jie vieninteliai ir turėtų spręsti kas iš jų geriausiai parašė. O jei kam labai užniežti jų gyvenimą geriau pareguliuoti – lai parašo konkursinį straipsnį – ir tampa lygiateisiu nariu ir sprendimų priėmėju. Net ir šio konkurso metu matyti, jog „lipančiųjų per kitų galvas“ yra mažuma – taigi dauguma greitai būtų juos pastačius į vietą ir užsiėmusi geriausiųjų rinkimu, kitais savireguliaciniais klausimais ir t.t.). Ir t.t. ir t.t. Tokio sprendimo esmė yra labai paprasta. Sukonstruojama konkurso formos ir formato DNR, įpilama truputis „vandens“ ir lai „gyvybė“ vystosi savarankiškai. Čia maždaug būtų toks (ir labai paviršutiniškai pateiktas) pasirinkimas bandant eiti organiniu keliu, nei kaip pas patį siūloma eiti mechaniniu/reglamentiniu keliu. Sakyčiau, net mažumėlę pasigilinus būtų aiškiai matyti, jog tokia eiga yra nesulyginamai pranašesnė už jūsų siūlomą. Žinoma čia labai didelis minusas yra tas, jog maždaug tokią principinę schemą (ir labai supaprastintu pavidalu) siūlo bjaurioji „Kitimų fizika“.
Unikali durnaropė 2014-02-19 13:15
Nors ne, čia tikrai svetys. Rimtai, nebesuprantu ko jūs su Vytautų ginčijatės? Abu vieno tipo, turėtumėt idealiai sutarti - nerašei, tai neturi teisės turėti savo nuomonės ir juo labiau kažką vertinti. Jei yra užduotis parengti tokio ir tokio stiliaus straipsnį, tarkim įdomų net penktokui, lengvai skaitomą, o ateina koks nuoboda ir parašo mokslinį sausą, beveik niekam neįkandamą (t.y. labai mažai kam) straipsnį ir pažiūrėjęs į kitus sako - ė, dalželinukai, jūs ten pasakėlių prirašėt, va pas mane aukštasis pilotažas, tad mano geriausias. Žmogus nesusitvarko su užduotim, bet kitiems gink die negalima pasakyt (subalsuot), kad jis nesusidorojo su užduotim. Nupušęs Vytauto klonas tas svetys. Nebūčiau to parašęs, bet reikėjo čia įkišti trigrašį su savo kitimų teorijom kabutėse? Turi smėlio dėžę, eik ten ir žaisk, erzindamas rwc... p.s. Aišku, viskas priklauso nuo to, koks konkurso tikslas. Jei tikslas buvo straipsnių parašymas, kurie sudomintų eilinį skaitytoją, ir kuriuose apie sudėtingus dalykus būtų kalbama paprastai, žaismingai ir vaizdžiai (pasitelkiant smagią vaizduotę), tai ar ne tie patys skaitytojai ir turi spręsti, ar jiems patiko skaityti, ar ne? Na taip labai grubiai kalbant.
svetys 2014-02-19 14:24
Visgi maniau, jog visiems čia užteks intelekto suprasti, kad pateiktas modelis nėra baigtinis (išbaigtas iki detalių). Gaila, klydau. Gal komentatoriai tame modelyje galėtų visiškai laisvai rinkti savo „publikos numylėtinį, protinguolį, juokdarį“ ir pan. Gal kažkaip kitaip juos galima įjungti į bendrą veiklą – nežinau (nesiruošiu čia viską mesti į šoną ir gilintis į detales).
kionig 2014-02-19 15:09
Galima išnaudoti, bet vienareikšmiškai reikės eksperimentuoti. Tada ir vėl nepatenkintų būrys susirinks ir kaltins konkurso organizatorius nebūtais dalykais ir skaičiuos tai kažkieno pinigus ar EK skirtą paramą.
Unikali durnaropė 2014-02-19 15:44
Nuo kada tamstai nebepatinka eksperimentai? p.s. reikia tik pasidžiaugti, kad atsiranda norinčių už dyką ką nors paskaičiuoti. tegul žmonės tik skaičiuoja, praktikuojasi, tai juk progresas . Esmė ne teisingai suskaičiuoti, bet esmė pats skaičiavimas, kaip paskatinimo priemonė, kad smegenai bent kiek dirbtų ir neatrofuotųsi.
kionig 2014-02-19 16:14
Khem khem.. Čia gal kažkam pačiam šituo reikėtų pasinaudoti. Pamėgink palavinti smegenėles "Kitimų fizika" - ir rievių kaip nebūta!
Unikali durnaropė 2014-02-19 16:33
-
kionig 2014-02-19 16:39
š ten, o ne sarkazmas..
Unikali durnaropė 2014-02-19 17:32
O man tai į geltoną kyvį panašu
Laiqualasse 2014-02-19 21:12
Na ir daug prirašėte... Pasistengsiu perskaityti ir atsakyti išsamiau, bet iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jau artėjame prie išsiaiškinimo. Pasikarščiavau aš, pasikarščiavote jūs, bet jau imam kalbėti viena kalba. Dėl nekaltumo to kažko - pasistengsiu nepamiršti ir naudoti lietuvišką terminą O su svečiu nesimeilikauju, man atrodo, kad mūsų požiūriai į jį daugmaž sutampa. Enivei, , tavo komentare išdėstyti pasiūlymai labai įdomūs ir verti apsvarstymo, ačiū. Apie siauresnės temos konkursą galvojau, bet paskui nusprendžiau, kad geriau pabandyti tokį platų, koks ir buvo. Dabar mano nuomonė pasikeitė, manau, kad siauresnės temos konkursas yra geriau.
kionig 2014-02-19 22:07
". Aišku, galima pasižiūrėti topic'ų "aštrumą". Ir kalbantys už arba prieš, kurie daugiau įtikina žiūrovus savo argumentais - jie skelbiami laimėtojais. Šiaip daugiau būtų įdomu panagrinėti kodėl toks mažas aktyvumas senbūvių buvo Ir kodėl straipsniai tiek mažai komentarų susilaukė.. Bei niekas nepuolė balsuoti konkurso pabaigoje. Negalėtų čia įtakos daryti straipsnių gausybė? Žinoma, labai gerai, kad straipsnių daug. Bet iš pradžių pastebėjau, kad vienas kitas anksčiau pasirodė T.lt. O po to pasipylė kaip iš gausybės rago..
Unikali durnaropė 2014-02-19 22:12
kionig 2014-02-19 22:29
Kadangi be trolinimų yra ir dar kitos veiklos..
Unikali durnaropė 2014-02-19 22:33
kionig 2014-02-19 22:37
labiau tiktų) psichopatas, sadistas, kai rašau tokius ilgus komentarus
Unikali durnaropė 2014-02-19 22:59
- besarmatis Gi visuomenės gerovės laban...