OVERMAX konkurso „kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną?“ nugalėtojai  (8)

Pagaliau atėjo laikas sumuoti rezultatus – jau baigėsi Technologijos.lt kartu su OVERMAX skelbtas konkursas „Kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną?“. Kas gi tapo konkurso nugalėtojais?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-08-12 OVERMAX konkurso „kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną?“ nugalėtojai  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išrinkti nugalėtojus kaip visada keblu – dalyvių daug, diskusijų ir komentarų dar daugiau. Jei vertintume bendro požiūrio į telefonus originalumą, sugebėjimą pažvelgti kitu kampu, tektų laurus atiduoti mūsų nuolatiniam lankytojui rwc, tačiau jo žinutė niekaip netilpo į šio konkurso taisykles.

Tačiau netrūko ir tų dalyvių, kurie laikėsi taisyklių ir stengėsi argumentuoti, kuo gi išmanusis yra reikalingas. Atrinkome iš viso 25 konkurso temą ir taisykles atitinkančias žinutes, kuriose vardinami įvairiausi išmaniųjų privalumai. Vienareikšmiškai įvardinti nugalėtojus turbūt net neįmanoma – visų dalyvių mintys yra panašios, tik skirtingai išdėstytos. Kuris minčių dėstymas geresnis, kuris blogesnis - skonio reikalas, tačiau iš ties išskirtinių minčių, kurios vienbalsiai redakcijoje sulauktų daugiausiai simpatijų, nebuvo iš viso.

Tačiau prizus įteikti vis tiek reikia. Kad būtų teisingiausia ir neliktų jokio subjektyvaus požiūrio, nusprendėme pasitelkti atsitiktinių skaičių generatorių, kuris padėjo iš šių žinučių išrinkti 2 laiminguosius dalyvius. Jiems ir atiteks konkurso prizai:

   

Taigi, prizus laimėjo 22 ir 9 žinutės autoriai – tai tina.butkeviciute ir simona.castellan.3. Su nugalėtojais susisieksime forumo registracijos metu nurodytu el. pašto adresu. Jei jis yra pasikeitęs, kviečiame apie tai mums pranešti savarankiškai el. paštu info@technologijos.lt.

Redakcijos atrinktos ir sunumeruotos konkurso žinutės, dalyvavusios prizų atrankoje (žinučių kalba netaisyta):

1. Į išmaniuosius telefonus buvo žiūrima trejais etapais. Pirmiausia išmanuosius telefonus visuomenė laikė nereikalingu „žaislu“ (dėl kainos). Paskui buvo žiūrėta kaip į „grėsmę“, (naujovės visada gasdina). Šiandieną į išmaniuosius telefonus žiūrima kaip į „akivaizdų dalyką“, kuris tapo ne tik susisiekimo priemone, bet ir portabiliu, daugybę puikių funkcijų atliekančiu įrenginiu. Dabar išmanusis telefonas iš esmės yra revoliucinis įrenginys, kaip ankščiau buvo kompiuteris, internetas ar automobilis.

2. Kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną? O todėl, kad visi tavo aplinkiniai, pažįstami ir nepažįstami žinotų, kur tu esi, ką valgai ir su kuo esi. O jei rimtai, tai jei turi išmanųjį telefoną, tau nebereikia jokios navigacijos, jokių žemėlapių, nereikia tampytis kartu televizoriaus ar kompiuterio(jei būtinai reikia), kad pažiūrėtum mėgstamą serialą ar perskaitytum laikraštį, susikambintum per skype.

3. Išmanųjį telefoną būtina turėti kaip universalų įrankį. Šiandieną tai ne tik moderni susisiekimo priemonė, bet ir nepakeičiamas kompanionas, tiek darbe, tiek namuose. Be išmaniųjų technologijų šiais laikais nežengiame nei kojos, tad ne išimtis ir išmanusis telefonas.

4. Šiais laikais, tam, kad suspėti su pašėlusiu gyvenimo ritmu, būti su pasauliu, po ranka privalu turėti išmanujį telefoną. Naujausios žinios ir reikiama informacija pasieks tave visur ir visada, kad ir kur bebūtum. Išmaniajame telefone įdiegtos programos iš esmės atstos kitus įrenginius, tokius kaip: televizorius, navigatorius, radijas ir daugybė kitų. Ištikimas ir patikimas, kompaktiškas ir patogus palydovas šiuolaikiškam žmogui.

5. Kad išpildytum kiekvienai rūšiai keliamus reikalavimus:

1. Food --> Susirastum maisto (ieškai kavinių, restoranų, maisto parduotuvių, užsisakai maistą, apmoki sąskaitas);

2. Survival --> Išgyventum nuolat besikeičiančioje, pavojų pilnoje aplinkoje (privalai gauti naujausias žinias visur ir visada (skaitai dienraščius, žiūri TV, klausai radijo, naudoji GPS), kad žinotum, kur tyko priešai, ką veikia konkurentai;

3. Reproduction --> Susirastum partnerį (ieškai naujų pažinčių, post'ini apie save socialiniuose tinkluose, nes tai yra nauji poravimosi ritualai).

6. Man išmanusis telefonas - tai tiesiog SUPERTELEFONAS, be kurio neįsivaizduoju savęs šiame nuolat kintančiame, skubančiame pasaulyje!

Įvairios mobiliosios aplikacijos man praverčia ne tik naujienoms skaityti ir jas sekti, vaizdo įrašams ar filmams žiūrėti. Su po platų pasaulį išsibarsčiusiais draugais kasdien bendraujame pasitelkę vaizdo pokalbių programėlę, dalinamės prabėgusios dienos įspūdžiais, nuotraukomis ir vaizdo įrašais. Tos akimirkos ypatingai brangios, nes tuomet artimiausi draugai atrodo visai čia pat, šalia, nors iš tiesų mus skiria vandenynas ar tūkstančiai kilometrų sausumos. Tam tikros mobiliosios programėlės jau seniai atstoja man asmeninį trenerį, matuoja per dieną nueitus žingsnius, padeda susidaryti tinkamą dietos planą, tokiu būdu tai tarsi mano asmeninis dietologas.

7. Aš manau, kad pirkti išmaniojo nėra būtina vien tam, kad išvengtum patyčių ir pravardžiavimų, tokių kaip "Atsilikėlis, nepažįstantis naujausiųjų technologijų", nebent nori turėti viską po ranka - ir fotoaparatą, ir radio imtuvą, ir diktofoną, ir muzikos grotuvą, ir skaičiuotuvą, ir kalendorių, ir kompiuterį, ir laikrodį - žadintuvą, ir žinoma, susisiekimo priemonę! Taip pat išmanusis pravers ir norint sutaupyti vietos - įsivaizduokite, kur jūs sutalpintumėte tiek aukščiau paminėtų įrenginių? Juk galite nusipirkti vieną daikčiuką, telpantį į kišenę!

8. Kažkas lyg ir neįtikėtino, bet kartu ir velniškai gero, nes dabar nesunku ramiu veidu riktelti, jog visas virtualusis pasaulis tau patogiai įsitaiso ant delno: pašėlę asmenukai iš karščiausių pasaulio vietų, pasiutę skrydžiai ir nurautos kelionės bei betarpis vaizdo, garso ar teksto bendravimas visoje Žemės platybėje. Kas dar? Gi aktualiausios naujienos akimirksniu ir, šimts pypkių, navigacija, interneto naršymas, knygų skaitymas, filmų peržiūros bei įvairių melodijų skambesys, o kur dar visa kita informacija: kebabinės darbo laikas, nakvynės kainos moteliuose, traukinių, laivų, tramvajų grafikai bei artimiausios degalinės, ai, ir dar daug visko. Išmanus telefonas? Ne, išmanus TU.

9. Pati išmaniojo neturiu, tad dažnai jaučiuosi (labai švelniai tariant) atsilikusi nuo žaibiško pasaulio ritmo ir lyg penkta koja besivelkanti šiame technologijų pasaulyje. REIKIA išmaniojo telefono, kad padarytum tiek daug dalykų, be jo nė savo pusryčių nuotrauka negali pasidalinti Instagrame, nei nauja suknele pasipuikuoti ar savo ex šnipinėti 24/7 facebooke. Dar ir naujienų, įvykių sekimas labai svarbus, čia ir Ukraina, ir euras ant nosies, negali praleisti ir naujo skandalo Lietuvos žvaigždyne - ten vis kokia nauja dainininkė, manekene ar šiaip dėmesio ištroškusi žvaigždutė kalama į padangę pasireiškia, o tu matai, nežinosi, darbe ar universitete neturėsi apie ką kalbėti su pažįstamais. Ir galiausiai, išmaniojo reikia dėl sveikatos, juk tai tavo asmeninis treneris su gausybe sporto programėlių, tik spėk kalorijas suvalgytas iškratyti ir draugams apie tai pranešti. Žodžiu, išmaniojo reikia, nes jis IŠMANUS, galvoja už mus.

10. Nežinau kaip jums, bet "smartfoną" gavau pirmiau nei kompiuterį, symbian s60v3 buvo, legenda. Viską ką reikėjo nuveikdavau, kompiuteris net nereikalingas buvo. Kodėl man būtinas išmanusis? Nes kompiureris nešiotis per sunkus. Dažnai keliauju, reikia funkcionalaus ragelio kad atstoti kompiuterio stoką. Paštas, failų siuntimas ir tvarkymas, skambučiai, greitas internetas kišenėje, taipogi muzika, fotokamera, bei visa kita medija, kad ir kur esi, tu - šiuolaikiškai funkcionalus.

11. Išmaniojo tikrai nėra būtinybės turėti visiems, lygiai kaip ir ne visi naudojasi kompiuteriu, internetu, mobiliu telefonu ar vairuoja automobilį.

Be viso to galima gyventi, pakeičiant juos kitais dalykais. Tai tiesiog dar viena pasirinkimo galimybė iš jūsų įrankių sąrašo.

Taip, (kol kas) jis brangus, jo baterija trumpai laiko, mažas ekranas, nepatogu naudotis viena ranka ir pan. Tačiau būna situacijų, kuomet visi šie minusai tampa niekiniais(kuriuos beja irgi dažnai galima eliminuoti prijungiant išorinį ekraną, klaviatūrą ar baterijas), o greitam problemos sprendimui išmanusis tinka labiausiai(kad ir todėl, nes jį visuomet turi po ranka): pilnavertė naršyklė, el. paštas, mobilus bankas, autentifikavimo priemonė, navigacija, audio/video grotuvas, kamera, fotoaparatas, dokumentų skaityklė, telefonas, terminalas darbui su nutolusia darbo vieta, parkavimo automatas ir t.t.(sąrašas toli gražu ne baigtinis).

Taigi, teisingai naudojant, išmanusis yra skirtas taupyti ar efektyviau išnaudoti jūsų brangų laiką.

12. Sveiki, telefonas šiais laikais — neišvengiama žmogaus kasdienybės dalis. Turbūt sunku būtų įsivaizduoti pasaulį, be telefonų, be Alexander Graham Bell išradimo. Na, bet ne apie tai rašau... Taigi kodėl šiandien būtina turėti išmanųjį telefoną? Kad į klausimą atsakyti, reikia pirmiausia išbandyti gyvenimą be jo! Ilgai nesvarstęs, nusprendžiau pradėti savo dieną be telefono!

Atsikėlęs ryte, rengiausi pažiūrėti orus,pasitikrinti savo el.paštą, bei socialinius tinklus, bet palauk... gi šiandien diena be telefono! Išmanusis telefonas padėjo beveik visiškai pamiršti kompiuterį, tad ta diena kaip tik buvo proga prisiminti jį, ir įsitikinti ar vis dar veikia mano senas "laptopas".

Sekanti bėda buvo žinutės ir skambučiai.. be jų, neapseinu nei vienos dienos. Na.. Liepos 22-ąją jaučiausi tarsi izuoliuotas nuo likusio pasaulio.

Įpusėjus dienai, ačiū Dievui, bent nepamiršau nulėkti į kirpyklą. Esu įpratęs visus užrašus, priminimus, susitikimus susirašyti į telefoną. Vakarais visuomet lėkiu pabėgiot įsijungęs ,,Endomondo" programėlę, taigi tą kart vėlgi kilo bėdų...

Taigi išvada, jog išmanusis telefonas pakeitė kardinaliai mūsų gyvenimus, be kurio dabar mes neapseitumėme. Na mano istorija buvo gan ilgoka, ačiū už dėmesį

13.

1. Tu pamatai naujove

2. Tu pabandai naujove

3. Tu igundi valdyti naujove

4. Tu nebeisivaizduoji savo gyvenimo be naujoves

5. Naujove patampa tavo gyvenimo valdytoju, ir tai jau nebe naujove, o pajautimas siu dienu gyvenimo realybes.

14. Dabar išmanųjį telefoną būtina turėti, nes jis yra kaip kompiuteris, fotoaparastas, televizorius... „Smartfone" yra kamera, navigacijos, Windows sistemos, internetas ... Turint išmanųjį telefoną gali daugiau nieko ir neturėti, nes įamžinti vaizdą gali, pasiklydęs rasi kelią namo, braižyti lenteles ir jas pildyti gali, o lieka internestas, kuriame gali daryti viską. Todėl manau, kad užtenka turėti išmanųjį telfoną, dėl visų išvardintų priežasčių ir ne tik.

15. Mažas, lengvas ir be galo sumanus telefonas keičia mūsų gyvenimus nuo pamatų: juk atsidūrus miške nebereikia turėti žemėlapio, jei nežinai pasaulio krypties jau neieškosi kerpių ant medžių ar skruzdėlyno, ar jei paklydai painiame didmiesčio labirinte, tau tiesiog pakanka turėti išmanųjį telefoną ir kelią reikalingo objekto link bematant surasi. Jį turėdamas, puikiai žinai, kad norint pamatyti už tūkstančių kilometrų esantį draugą ar giminaitį, pasidžiaugti akių kontaktu bei karštą vasaros dieną besimėgaujant šaltos arbatos puodeliu, pasidalinti savo įspūdžiais, gyvenimo kasdienybe ar svajonėmis, tau nebereikia pirkti brangių lėktuvo bilietų ir keliauti į kitą pasaulio kraštą – tu ir vėl gali džiūgauji turėdamas išmanųjį telefoną. Važiuodamas atostogauti tu jau nebeimi fotoaparato, video kameros, knygos, kortų, stalo žaidimų, mp3 grotuvo, nes visa tai turi naujas išmanusis draugas. Tačiau kad ir koks protingas ir daugiafunkcinis jis bebūtų, niekada nepamirškim, jog norint turėti gerai funkcionuojantį išmanųjį draugą, reikia nuolat jį pamaitinti elektros srove, būti saugiai aprengus, kad apsaugotum jį nuo netikėtų traumų, o praradus telefoną, jam išsikrovus ar sudužus, reiktų suprasti, kad gyvenimas su ir be išmaniojo telefono yra vienodai gražus ir pilnavertis!

16. Išmanusis viską ko reikia šiuolaikiniam žmogui sutraukią į vieną ploną korpusą. Norintiems būtiną ir įvairialypę informaciją pasiekti visur ir visada jis tampa tiesiog būtinas. Be visa ko, išmanusis yra kiekvieno kūrybinė išraiška, nes gamintojai specializuojasi ties specifinėmis šių įrenginių savybėmis. Dėl šios priežasties išmanusis įrenginys tampa šiuolaikine būsimosios

17. Šiandieną būtina turėti išmanųjį telefoną, idant žengtumei koja kojon su laikmečiu! Deja, aš išmaniojo neturiu ir vis skolinuosi iš mamos... nes noriu lovoje mėgiamus filmukus pasižiūrėti, o kadangi juos žiūriu naktį, tai dieną blūdiju ir mama barasi.... Turėčiau savąjį išmanųjį telefoniuką, tai daug darbų nudirbčiau - bendraučiau su grupiokais bet kuriuo paros metu, naršyčiau internete , FC, Gmaile - ten studijų tvarkaraštį pasitikrinčiau... bilietus į renginį nusipirkčiau...fotografuočiau, filmuočiau ir konkursuose dalyvaučiau, juk jaunystė tam ir duota, kad pažinti pasaulį visur dalyvauti ... ir kvailioti! :D Išvada:[/b] išmanusis būtinas jaunam, veikliam vyrukui, o studentui - ypač!

18. Išmanusis telefonas tau padės pamiršti daugybę rūpesčių ir sutaupyti begalę pinigų! Pirmiausia tu sutaupysi begalę pinigų, nepirkdamas nei kompiuterio, nei televizorio, nei fotoparato, nes viskas yra išmaniajame.Taip pat ir smulkius daiktus: skaičiuotuvo, navigacijos, kompaso, liniuotės, užrašų knygutės ir kitų daiktų. Žiemą sutaupysi, šildydamasis tik telefono pagalba - žaisi žaidimus ir mėgausis procesoriaus skleidžiama šiluma. Na, o jeigu vis dar negana, iškeisk savo atostogas svetur, į ramų ir šiltą pasivaikščiojimą po ,,Google Street" Romos, Dubajaus, Vašingtono, Pekino ar kitų sostinių(ir ne tik) gatves.

19. Posakis, jog įvertiname tik praradę, pasiteisino, kai praradau savo išmanųjį telefoną. Tada įvertinau, koks tai yra vertingas ir reikalingas daiktas kasdieniniame gyvenime. Iš pradžių tai buvo išsigelbėjimas pradėjus studijuoti kitoje šalyje bei naujame universitete. Navigacija svarbiausias dalykas naujame mieste/šalyje, taip pat prieiga prie interneto bet kada prisirekus. Negalime pamiršti ir fotoaparato, kuris leidžia įamžinti įvairias akimirkas ir \'Skype\' programa, kai būdama užsienyje galėdavau susisiekti su savo draugais Lietuvoje, bet kokiu momentu, bet kokioje vietoje. Taip pat visi naujieji apps\'ai ir besiplečiančios technologijos beveik nepalieka pasirinkimo ypač jaunimui būti be išmaniojo telefono, nes vis dėl to būti pasiekiamam bet kada ir bet kaip dabar yra gan įprasta mūsų visuomenėje.

20. Šiais laikas išmanusis telefonas yra būtinas tam, kad galėtum nusifotografuoti netyčia atrastą gražų miesto užkampį, iššifruoti parduotuvės vitrinoje pamatytą baltų-juodų kvadratėlių kratinį (QR kodą), atsiriboti nuo triukšmingos aplinkos per ausinukus klausantis mėgstamos muzikos arba GPS imtuvo dėka nepasiklysti nepažįstamoje šalyje. Šiandieną nebereikia su savimi nešiotis kamerų, skaičiuotuvų, užrašų knygučių, bloknotų ar kompasų, kadangi išmanieji telefonai atlieka visų šių ir daugybės kitų įrankių funkcijas.

Be abejo, reikia nepamiršti ir pačios pagrindinės telefono funkcijos - skambinimo. Žmogus yra sociali būtybė, todėl išmanusis telefonas yra tiesiog būtinas atributas, padedantis palaikyti ryšius su pasauliu ir artimaisiais.

21. Kažkada ir televizoriaus pultelį galėjome vadinti „smart“ prietaisu, tačiau dabar televizorių be jo galime rasti tik muziejuje. Kodėl palyginau imanųjį telefoną su pulteliu- ogi todėl,kad juo gali valdyti- valdyti informaciją, laiką, kompiuterį, ilgainiui galėsime valdyti ir visus namų apyvokos daiktus. Yra milijonai programėlių, kurių pagalba gali pasilengvinti gyvenimą arba jomis pakeisti brangius prietaisus (pvz.: gitaros tuneris, virtualios realybės akiniai), o taip pat vis lengviau tampa tas programėles kurtis ir pačiam. Kas turi išmanųjį telefoną ir vaizduotę, tas yra labai turingas. Taigi išmanusis telefonas tai nėra tai, be kurio negali gyventi- tai prietaisas, be kurio gyventi nenori.

22. Šiandien išmanieji būtini, kad neiškristum iš šiuolaikinio konteksto. Būryje šaltakraujų išmaniųjų vartotojų pajunti psichologinį diskomfortą - naudoti senuką telefoną tapo tokia atgyvena tarsi arkliais važiuoti apsipirkti. Neverta tikėtis, kad telefonas pavers tave išmanesniu ar suteiks pasitikėjimo ir išorinio žavesio. Jis tiesiog sukurs išmanią aplinką, kurioje bus daug patogiau orientuotis ir veikti. Technologijos smarkiai pažengusios, tad ir išmaniųjų galimybės beribės - tik ar užteks laiko ir fantazijos jas išnaudoti?

23. Jis būtinas dėl daugelio priežasčių, tad gaila, kad galiu įvardyti tik kelias. Kad ir stuburo išvaržos prevencija. Ar pagalvojot, koks krūvis tektų stuburui, jei visur reikėtų nešiotis fotoaparatą, kamerą, grotuvą, navigaciją, kompiuterį, teleskopą ir daugybę kitų prietaisų? Taip pat jis didina šansus pakabinti patinkančią merginą, nes atrodai stilingesnis, protingesnis ir "prie bapkių". Tik aišku, paskui ir stebėtis nereikėtų, kad ji ir toliau domisi tavo telefonu, o ne tavimi

24. Ar atkreipėt dėmesį, kad jūsų kišenėse, rankose yra prietaisas, kuris lenkia komunikatorius, vaizduojamus Star trek'e, Star wars'uose? Žmonės praeityje svajojo apie komunikatorių, perduodantį balsą ir vaizdą, galintį pateikti pagalbinę informaciją. Štai - jūs turite daugiau tiesiog paprasčiausiame išmaniajame telefone : garsas, vaizdas, tekstas, valdymas balsu, žemėlapiai, neribota prieiga prie informacijos, vaizdo atpažinimas, fotografavimas, filmavimas, valdymas gestais - jūs laikote fantastinį prietaisą savo rankose jau dabar! Nuostabiausia, kad šį prietaisą mes galime paversti bet kuo, tiesiog keliais pirštų prisilietimais sudiegdami programėles - ir tokio lankstumo net nesapnavo joks fantastas! Jūs galite išmanųjį telefoną pakeisti daugybe vienfunkcių įrenginių, tačiau tai kartu reikš atsisakyti to, apie ką fantazavo ištisos kartos žmonių. Tad imkite ir naudokitės, nes tai - ateitis jūsų rankose!

25. Jau žinote, kad išmaniuoju telefonu galima skambinti, galima siųsti SMS, naršyti internete bei parsisiųsti programėlių. Kuo tai naudinga Jums?

a) Jei jūs esate moteris: skambinate vyrui, aptariate naujas taupymo galimybes, o pati tuo metu drąsiai perkate mobiliojoje internetinėje parduotuvėje.

b) Jei jūs esate šios moters vyras: pritariamai išklausote žmonos postringavimų apie sunkų darbą ir taupymo režimą, o tuo pat metu stengiatės užblokuoti jos sąskaitą pirmiau nei bus apmokėta už naujus batus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: