[ŽT] „Paleido 300 raketų. Nebuvo numušta nė viena.“ Mirtinas pavojus Ukrainai  ()

Per visą karą buvo paleistos apie 300 raketų ir nė vienos iš jų nepavyko perimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos viršgarsinė priešlaivinė sparnuotoji raketa Kh-22 „Storm“ kelia rimtą grėsmę Ukrainai. Per visą pilno masto karo laiką Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemai nepavyko perimti nė vienos iš jų.

Tokia informacija gruodžio 29 d. Ukrainos teletilto eteryje pasidalijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių Oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas, praneša Dialog.UA.

Jis pažymėjo, kad per didįjį karą Rusija į Ukrainą paleido apie 300 tokio tipo raketų. Tačiau jos skrenda tokiu milžinišku greičiu, kad jų beveik neįmanoma perimti.

„Kh-22 raketos skrenda 4 000 km/h greičiu ir į taikinį dažniausiai atskrenda balistine trajektorija... Be to, yra ir modernizuota Kh-32 versija. Tikėtina, kad šiandien naudojamos ir tokios raketos“, - sakė Ignatas.

 

Jis patikslino, kad tokio tipo raketoms perimti reikia labai galingų oro gynybos sistemų, pavyzdžiui, „Patriot“. Deja, Ukraina tokių oro gynybos sistemų turi nedaug.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(128)
(-60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: