[Žinios trumpai] Krymui gresia masinis apsinuodijimas, rusai pažeidė visas taisykles, situacija lyginama net su Černobyliu (Video)  ()

Per 8 blokados metus kanalo vandenyse apsigyveno net laukiniai gyvūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leisdami vandenį iš žemyninės Ukrainos į okupuotą pusiasalį, pagal legalias technologijas, specialistai Šiaurės Krymo kanalą turėjo ruošti mažiausiai šešis mėnesius.

Per 8 blokados metus kanalo vandenyse apsigyveno net laukiniai gyvūnai, o kanalas apaugo žole ir krūmais, sakė politologė Jevhenija Gora ir Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos Vandens problemų ir melioracijos instituto ekspertas Mykhailo Yatsiuk.

"Bus daug įvairių mišinių, priedų. Ne tai, kad jis bus nuodingas, bet bus nešvarus", - sakė Gora.

Tačiau didžiausią grėsmę kelia kautynės prie pat vandens įleidimo angos, teigia žurnalistai. Įkritusių sviedinių analizės atlikti neįmanoma, todėl niekas tiksliai nežino, kokie sunkieji metalai iš raketų ir sviedinių skeveldrų yra prikimšti į dirvą, iš kurios visa tai išplaunama vandeniu.

„Vandens vamzdynai buvo apšaudomi, bombarduojami, įskaitant amuniciją, o tai daro didžiulę įtaką vandens kokybei“, – pridūrė Yatsiukas.

 

Jis patikslino, kad vanduo Kryme apskritai yra prastos kokybės dėl tinklo problemų. 

Net pati propagandinė žiniasklaida rašė, kad Šiaurės Krymo kanalo vandenyse užfiksuota didelė dirbtinio radionuklido Stroncio-90 koncentracija. 

Jo turinio lygis lyginamas su 1988-ųjų – praėjus dvejiems metams po Černobylio avarijos – rodikliais. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()