Unikalus pasiekimas: vos viena injekcija ir ŽIV išgydytas — tai pirmasis vaistas, galintis evoliucionuoti žmogaus organizme

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-17 16:35
Kažko čia trūksta. Jeigu ŽIV įveikiamas su viena vakcina, tai pacientas jau tampa nebe pacientu. Tad ką reiškia tas "ŽIV galima įveikti viena injekcija ir gerokai pagerinti pacientų gyvenimo kokybę"? Kažkoks šalutinis poveikis apie kurį nutylimą?
Hmz 2022-06-17 17:33
Čia vis T.LT vertalas. Originale jis sako taip: "Dr. Barzel concludes: "we developed an innovative treatment that may defeat the virus with a onetime injection, with the potential of bringing about tremendous improvement in the patients' condition." T.y. jis kalba apie ligonio būklės pagerėjimą, o ne gyvenimo kokybę.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-17 18:00
Arba kažko nesuprantu, arba jie kažką nutyli, arba tiesiog perdėjo kalbėdami. Įsivaizduok, kad gydai ne ŽIV, o slogą: turime vaistą, kurio vienkartinė dozė išgydys slogą, ko pasekoje paciento būklė pagerės. Ar čia po ŽIV išgydymo dar lieka kokie "liekamieji veiksniai"? T.y. neužtenka tik išvalyti organizmo nuo viruso, reikia ir su jo sukeltais padariniais dar kovoti? Iškart apie tai ir pagalvojau, kad su ŽIV turbūt taip ir yra: ilgą laiką sekintas organizmas turės ir kitų problemų, ne tik patį virusą.