Po naujausio tyrimo – puiki žinia geriantiems kavą: net saldinta gali sumažinti ankstyvos mirties riziką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-06-19 11:35
Saldikliai daug kartų pavojingesni už cukrų. Cukraus į kavą būtinai reikia dėti, nes atsigėrus kavos ypač ant tuščio skrandžio išsiskiria daugiau skrandžio sulčių suaktyvėja virškinimo procesai ir jei kava saldinta, arba saldainis/sausainis prei kavos tai skrandis turi ką virškinti. O jei nesaldinta arba su saldikliais tai tada tos rūgštys tiesiog ėda patį skrandį ir iš to nieko gero nelauk opos ir tt.
Balkis 2022-06-19 17:34
kas yra anktstyva mirtis? kas su kuo čia lyginama? imi 1000 geriančių ir tiek pat negeriančių kavos ir nustatai, kad pirmieji gyveno ilgiau ir darai išvadą, kad dauguma jų gyveno ilgiau vien dėl kavos? nžn neįtika tokie tyrimai, panašu propaganda
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-19 22:24
Na pats tyrimas turbūt panašiai atliekamas, gal tik su didesniais skaičiais. Kai skaičiai dideli ir paimti iš skirtingų socialinių sluoksnių, skirtingų teritorijų... tai gali būti pakankamai geras tyrimas su tiksliais (statistiškai) rezultatais. Man tik lieka neaišku kiek maždaug ilgiau gyvena tie geriantys kavą Nes čia kalbama apie ankstyvą mirties riziką. Tai čia turima omenyje nesulaukus senatvės?
bahuriux 2022-06-19 23:22
Viskas labai paprasta ir logiška Įkali kavos (dopingo) ir "akys plačios, ausys stačios" ta prasme, mažiau tiriamūjų užmigo prie vairo, prie visokių pavojingų įrenginių, nenukrito, nenusitrenkė ir tt ir tuo pačiu rečiau mirė O jei rimčiau dar ir realią kavos naudą įskaičiuoti, kad kava yra antioksidantas, veikia kaip vaistas kepenims, reguliuoja kraujo spaudimą, (bet turbūt tik pakelia bent jau man), tai nenuostabu kad gavosi tokie geri rezultatai. Beja padauginus redbulio buvo tam tikros rūšies "pagirios" kokias 2-3 dienas po to neturėjau jėgu visiškai. Savijauta buvo kaip su "pakirptais sparnais".