[Žinios trumpai] Kaliningrado tranzito blokada kirto skaudžiau už sankcijas: regione panika, masiškai šluojamos parduotuvių lentynos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

laukinis_lt 2022-06-20 13:05
Puiki Rogozino mintis dėl Lietuvos vakarinės sienos legitimumo. Tik kodėl kažkas turėtų žaisti pagal Rogozino taisykles ir kalbėti apie 2003 metus? Jei Rogozinas siūlo tokią diskusiją, Lietuva turėtų šioje diskusijoje pasiūlyti 1945 metus. Jei kas ir turi teisių į Karaliaučiaus regioną - tai jų Rusija turi mažiausiai.
EEE 2022-06-20 18:40
Matyt Rusija nori gražinti Lietuvai žemes pagal 1920 metų sutartį, kuri po šiai dienai nepanaikinta, sakyčiau būtų labai malonu iš jų pusės
AAA000 2022-06-20 20:21
matai, reiktu integruot "vietinius putleristus" i salies visuomene. butu kazkas panasaus i Latvija su ju gausia penkta kolona... kai pas mus nesugeba net nutautintu zecpospolitiniu niekaip apziot - net batka geriau tvarkosi dalis teritorijos berods Lenkijai tektu - nebeprisimenu zemelapiu - gal kas nuoroda imes - kas geriau susipazines plius mum dar Suvalkai priklausytu - jei jau atstatinet pilna teritorini teisinguma. galimetu daryt 3 arba 4 regionu Lietuva. as siaip nesu pries tokius "projektus" - kulturine ivairove man patinka - tai viena is konkurenciniu jegu Klaipedos krastas turi patraukliu bruozu, manau suklestetu, jei visas Kursiu marias apziotu. o daba ten bomzynai Karaliauciaus pusej... o Suvalkija irgi manau taptu pilnaverciu regionu. daba dusta perskirta i 3 dalis per 3 salis... vokieciai kai susivienijo teritorijas, tai iskart ES masteliu atsigavo zenkliai. o cia kaip prisikta po antro pasaulinio ir palikta... o broileriniai vienadieniai politikeliai kazkokiais Taivaniais labiau "rupinasi" nei vietoje... cia reiketu koki "Baltu pletimo" projekta vystyt. arba kokia laisva Baltiskos kilmes "Prusijos teritorija", arba "prusu broliai-parusinti pusbroliai" . arba dalinam ir pilna integracija. o tikruosius prusus istorijon... idomu kas is tu krastu, ka apie tai galvoja? ten gi like manau kulturiniu ir tautiniu rysiu visokiausiu. bet kazkaip mazai girdisi - tik kad keli "tikri prusai, ar "paskutinis tikriausias" kazkoks - dar kazkur ten Klaipedoje gyvena" jei mes nesirupinsim kaiminyste - tai kas rupinsis? ruskis gali greitai zlugt ir pakibs visa ta gincytina teritorija kaip pasikabino Moldova... o jei taikiai imanoma prasukt - tai butu aplamai tarptautinis sektinas pvz teritoriju persidalinimo. o daba kokia Skotija gali aplenkt...
Dannas3 2022-06-20 21:17
Pasirodo jau buvo siulyta Lietuvai administruot kaliningrada, o poto ir Vokietijai. Bet buvo atsisakyta, nes niekas nenori milijono vatos savo sali. https://m.youtube.com/watch?v=b2f9Zf-MDtU
who 2022-06-20 23:10
Baikit svajoti apie Kaliningradą, lenkai viską paimtų, gal simboliškai Tilžę atiduotų. O šiaip situacija gan pavojinga, jei susiplieks lenkai su rusais, iš kart bus įtraukta Baltija. Pagal besitęsiantį konfliktą nebūčiau toks tikras kad taip negali įvykti.
donatasv 2022-06-20 23:28
Viskas čia sukasi ant įtemptos gumos. Visa laimė prigesino putino užmojus Ukraina.
who 2022-06-20 23:36
Tas tiesa, lieka klausimas ar sudės ginklus ar eis į paskutinį mūšį prieš vakarus. Priklauso ir nuo kinų, ar jiems patogiau kad rusus baigs doroti ar tuo metu patys patrauks link Taivanio.
AJ 2022-06-21 01:59
Viska jie gali importuoti laivais ir lektuvais, ner ko cia verkti. Be to gal Lietuva nori tuo paciu pradeti keisti gelezinkelius i Europietiska standarta, kad maziau rusisku traukiniu vaziuotu, o daugiau is vakaru.
kestutisz 2022-06-21 10:24
Tai, kad ir be Kionigsbergo Vokietijoje jau yra 1+ milijonas rusų, ir kažkaip sustvarko. Rusai pagyvenę Ukrainoje irgi žiū visgi dauguma prieš maskolius, tad ten reikia tik atsikratyti centrinės valdžios, imho. Na pvz pereinamasis laikotarpis - Prūsijjos kunigaikštystės/karalystės atkūrimas! :) (originalioj Prūsijos valstybėj jokių prūsų jau nebuvo, tad be problemų jei jų nesant ir dabar atsikurtų darinys tokiu vardu)
who 2022-06-21 12:20
Putinui yra kabliukas, jei norės išvers taip, kad marinam Kaliningradą badu ar kad rudenį neturės kuo šildytis. Rusų liaudis dabar nenori kariauti. Kai dėl sankcijų nebegalės gyventi, gali būti visko, priklausomai kaip pavyks suformuoti nuomonę šalies viduje. Pajėgumų dar turi Kaliningrade ir Baltarusijoje. Pulti NATO nėra protinga, tačiau jei Rusijos imperija grius bet kuriuo atveju, ar jie turi ką prarasti? Žmones ir resursus praras, tik ar didžiosioms galioms kada nors tai rūpėjo.
immortallt 2022-06-21 13:41
Neturi jokių galimybių ruskiai inicijuoti konflikto su Lenkija. Lenkai daug geriau apsirūpinę, nei ukrainiečiai konflikto pradžioje. ruskiai savo išteklių ir karių, bent kiek turinčių patirties, atsargas jau ištaškė, traukia rezervus, pilotus-pensininkus ir t.t. Traukti karių iš Ukrainos negali, nes ne tik atsiims teritorijas, traukiantis vanos, bet ir dar ruskių teritorijos užims. Traukti kariuomenės nuo rytų sienų ruskiai negali, nes kinai teritoriją pasiims. Jau dabar pradėjo ruskiai parduoti savo žemes Kinijos vyriausybei, kas reiškia, kad tose teritorijose nustoja galioti rusų įstatymai. Kitaip sakant, nebeatgaus rusai tų žemių.
who 2022-06-21 17:36
Galimybių yra, paprasčiausia prieš mus. Aišku tai turės pasekmių, kurios galbūt šiai dienai atgraso nuo veiksmų. Situacija gali keistis, tarkim kinai pajudės ir nukreips dėmesį. Jiems rusai ne konkurentas, jau turi visus kozirius laikyti rusus įtakoje.
immortallt 2022-06-22 07:47
jei ruskiai pultų Lietuvą, lenkai tikrai nemiegos. Konfliktas geriau mūsų teritorijoje, nei jų. Kinai ruskius senai įtakoje laiko, tik kinai ruskiams už dyką net kelio neparodys, labai brangiai jiems atsieina bet kokia jų pagalba.
sub 2022-06-22 12:26
Ne tiesa, nėra žemių pardavimo, yra ilgalaikė nuoma. Kaip Kinija su ta ilgalaike Rusijos žemių nuoma elgsis jau čia jų reikalas, bet nieko negirdėjau apie aprdavimus žemių.
immortallt 2022-06-22 15:05
sub, tai Kaliningradas irgi tik laikinai ruskiams atiduotas. Berods prieš 20 metų terminas suėjo, kaip turėjo savivalda atsirasti ir kariai būt išvesti, bet nu nieko neįvyko. Ar tikrai tiki, kad artėjant 99 metų terminui, ten neįvyks koks referendumas, kur gyventojai nuspręs likti Kinijos dalimi, neatsiras ir karinės technikos? Aš ne.
sub 2022-06-23 08:57
Aš dėl to ir nesiginčynu, immortallt. Tik patikslinau kad žemės nebuvo parduotos, buvo išnuomotos ilgam terminui. Kas, kaip ir kodėl su nuomota teritorija atsitiko ar atsitiks jau kitas dalykas.