[Žinios trumpai] Rusija paskelbė karą visai Europai - tai kerštas už Kaliningradą, Vokietija įjungia aliarmo režimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-06-24 13:06
juokingiausia, kad sitie euroidiotai galvojo, jog rusai ramiai lauks, kol EU atsisakys ju duju ir pakeis kitomis. o vokieciams taip ir reikia, kad uzdarineja savo atomines ir toliau rusu vamdzius ciulpt bande. ir normaliai ginklu neduoda ukrams. su isaugusiomis duju kainomis rusams uzteks parduoti mazesnius kiekius tiems, kurie jas pirks toliau.
holax 2022-06-24 17:43
patys kalti. Nuo pat putino atejimo matesi kur tai veda. Pirmi metai gal dar nieko blogo nezadejo, bet ziurim toliau. 2008 uzpuole Gruzija ir ateme dvi teritorijas. Ciulpe vamzdi toliau pasigardziuodami ir nieko negalvodami, 2014 uzpuole Ukraina. ateme kryma ir dalines Ukrainos rytu teritorijas. Tie net tik kad toliau ciulpe, bet ir dar viena dujoteki susigalvojo. Dabar kai po pilna programa jau uzpuole rusai Ukraina Scholzas (buves kremlinio Srioderio pakalikas) irgi nieko nedarytu, bet nebeiseina. Sneka daug, bet faktiskai nieko neduoda Ukrainai arba net stabdo jog kiti neduotu. Uz tas snekas patys rusai uzsuko jam vamzdi prades gal ne tik snekomis dabar remti.
immortallt 2022-06-24 18:08
Čia daug kas labai aršiai puola vokiečius, bet ką darytų mūsų valdžia, jei dabar pozicijoje būtų karbauskis su uspaskiu ar paksu? Važinėtume įtikinėti Europą, kad rusai tik gina savo piliečius Ukrainoje, ir siekia apsaugoti nuo genocido? Nausėda tą tikrai leistų. Pasižiūri iš kitos pusės, vokiečiai ir italai atsisakyti rusų dujų galia arba stabdydami pramonę (nedarbas iškart mažiausiai 10 procentinių punktų į viršų, kas būtų daug baisiau nei 2008 metų krizė), arba užsukdami dujas namų ūkiams, kas reikštų arba kraustymąsi pas giminaičius, kurie miestuose turi centrinį šildymą, arba į kaimus, kur turi pakankamai malkų, šilumos siurblį ar pan. Bet malkų vokiečiams nė per kur negali užtekti su tokiu gyventojų tankiu. Taigi kažkas patirs politinę savižudybę, tik klausimas kiek ilgai temps, ir ar neateis į valdžią visiški prorusai, kurie turės oficialų palaikymą iš putlerio, ir jo viešą pažadą pasauliui, kad atnaujins pigių dujų tiekimą, jei išrinks anuos į valdžią. Pastarieji aišku blokuoja bet kokius žingsnius prieš rusus ir paramą Ukrainai. Situacija nepavydėtina. Vokiečiai žiauriai pasimovė ir dabar tik svarbu ką darys žiūrint į ateitį. O į ateitį žiūrint, jie paspartino energinio efektyvumo ir atsinaujinančios energetikos plėtrą dar 2x, atrišo visas rankas vystytojams ir netikiu, kad dar rišis kada ne tik prie rusų, bet prie bet kokių ne pilnai demokratiškų šalių tiekimo. Keisis visa ES. Ir tai labai svarbu, nes rusai yra bomžas, kuriam visi bijo į snukį duoti, nes džiovą dar pasigausi. Auga kinai, su kuriais karas realiai būtų pasaulinio karo lygio. Jau keliasdešimtą kartą matau susikoncentravusius ant atominių elektrinių. Pirma, atominės liko vos kelios, kurios daug esmės nekeičia. Esamos veikiančios neaišku ar bus uždarytos, neskelbiama. Net jei būtų patvirtinę, kad neuždarys, to viešai neskelbčiau. Čia kaip kortų parodymas oponentui. Bet jos net esmės nekeistų, nes ne elektrai gaminti dujos svarbiausia. Ten gali pakeisti anglimis vokiečiai 100%. O pramonė ir namų ūkiai dujas anglimis ar atomine pakeisti negali.