Baltarusijoje nerimą keliantys įvykiai: elitas skubiai bėga kartu su visu turtu, ginkluota sargyba veža kurą iš pasienio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2022-06-25 19:04
Jei lopai įsitrauks į karą, NATO turi pilną teisę jos pyzdint iki paskutinio, taip kaip pyzdino serbus savo laiku, aišku jei ru išgamų daliniai neįsimaišys, bet kokiu atveju infrastruktūrą tikrai galėtų išdaužyt solidarumo vardan ir čia jokios rizikos dėl branduolinio karo
vanduo4 2022-06-25 20:26
NATO neturi jokios teisės įsitraukti į karą. Tai prieštarauja jos doktrinai. Lygiai kaip Demokratijoje negalima pažeidinėti žmonių teisių, netgi jeigu tie žmonės yra priešai.
Benediktas 2022-06-25 20:29
Demokratijoje galima pažeisti žmogžudžio arba vagies teisę būti laisvėje. Demokratijoje viskas leidžiama, kas nežeidžia kito žmogaus teisių. Rusija praktiškai pažeidė visą tarptautinę teisę, susitarimus, valstybių sienas, aneksavo teritoriją. Grasina visiems atominėmis bombomis, vykdo genocidą. JAV pagal Budapešto memorandumą turi apginti Ukrainos suverinitetą. Taip pat jei Ukraina su Lenkija sudaro atskirą sutartį, kodėl gi negali Lenkija padėti Ukrainai išmušti baltarusių armijos iš Ukrainos. Kaip dabar UK siūlė sudaryti UK, Ukrainos, Lenkijos, Baltijos valstybių sąjungą. Kažin ar yra parašyta, kad NATO esanti šalis negali priklausyti kitai karinei sąjungai.
vanduo4 2022-06-25 22:23
- Šitas manevras, manau, atliekamas tam, kad pagalbą vakarų ginkluote būtų galima nurašyti ant atskirų narių iniciatyvos ir taip išvengti tiesioginio NATO įsikišimo. Nes NATO doktrinoje ribojamos galimybės dalyvauti karuose. NATO yra gynybinė organizacija, o ne puolamoji. - Savivalė sugriautų NATO esmę, lygiai kaip žmonių teisių pažeidinėjimas Demokratijos esmę.
Benediktas 2022-06-25 23:40
Būtų galima iš jungtinių tautų išmesti Rusiją ir panaikinti vienos šalies veto, nes viskas aišku, kam Jungtinės tautų organizacija Rusijai reikalinga - kad galėtų blokuoti pagalbą šalims, kurias ji užpuola. Nesąmonė, kai viena šalis genocidina kitą, o likęs pasaulis negalį padėti tiesiogiai įsikišant - nenormali situacija. Kažkas turi būti daroma su UN - arba ji turi padaryti pertvarkas, arba tegul užgesina šviesas ir reikia kurti naują organizacija su naujomis taisyklėmis. Zelenskis apie tai jau pasisakė.
vanduo4 2022-06-26 11:39
Šito pilnai paaiškinti negaliu, bet esmė tokia, kad kol onfliktas lokalus, tol visi turi iliuzijas jog kažkuriam taške gali laimėti taškų. Bet jeigu nuomonės kategoriškai išsiskirtų - tuomet iki branduolinio karo vienas žingsnis. Pvz.: Žmonių psichologijoje - jeigu tu kaltinsi kitą, nekreipdamas dėmesio į jo nuomonę, gausi konfliktą. Bet jeigu padarysi kokius pastebėjimus, imituosi atsitraukimą, toliau vėl perimsi iniciatyvą - galimai netgi įtikinsi oponentą savo teisumu. O jeigu ir ne, tu išeikvosi oponento resursus ir toliau jis bus nepajėgus kovoti, netgi jeigu su tavimi ir nesutiks. Tad be karo tu gausi tai ko tau reikia. - Būtent tai ir vyksta Ukrainoje - pozicinė kova, tikslu išvengti branduolinio karo. P.s. mes čia irgi kabinėjamės prie kievieno žodžio ir spaudžiam oponentą prie sienos. Kas laimės - laikas parodys. Čia tik žemesnio intelekto individai pasako - "tu kliedi nesamones" - ir pabėga iš eterio. Tau diskusija laimėta, nors bėglys mano priešingai.