Svaiginame gylyje aptiktos giliausios pasaulyje kada nors surastos laivo nuolaužos – iki nuskendimo laivas plaukiojo vos pusę metų (Video)  ()

Per Antrąjį pasaulinį karą nuskendusio JAV karinio jūrų laivyno minininko USS „Samuel B. Roberts“ likučius atrado tyrinėtojai Ramiojo vandenyno dugne, perskilusius per pusę ant šlaito.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Giliausias pasaulyje laivo nuolaužas birželio 22 d. aptiko Teksaso finansininkas Viktoras Vescovo, tyrinėtojas, anksčiau baigęs ekspedicijas į giliausias pasaulio vietas.

Laivas guli 6 895 metrų gylyje Filipinų jūroje. Iki šiol jis buvo dingęs iš akių beveik 80 metų.

 

Ankstesnės giliausios nuolaužos, kurios kada nors buvo identifikuotos ir aptiktos, buvo USS „Johnston“, kurias pernai rado Vescovo. Jos yra 6 469 metrų gylyje.

USS „Samuel B. Roberts“ buvo Johno C. Butlerio klasės minininkas, paleistas į tarnybą 1944 m. balandžio 28 d. Jis nuskendo per Samaro mūšį Filipinų jūroje 1944 m. spalį. Taigi, laivas plaukiojo vos pusę metų.

Laivas prisimenamas dėl savo herojiškos kovos su trimis japonų mūšio laivais, įskaitant „Yamato“, kuris, kaip teigiama, yra didžiausias kada nors pastatytas karo laivas.

 

JAV laive buvo 224 įgulos nariai, iš kurių 89 žuvo. Kapitonas Robertas W. Copelandas buvo vienas iš išgyvenusiųjų.

Tyrinėtojai taip pat nusileido iki daugiau nei 7000 metrų gylio, kuri ieškojo kito laivo – lėktuvnešio „Gambier Bay“ – bet negalėjo jo rasti. Kito minininko „USS Hoel“ tyrėjai neieškojo dėl duomenų trūkumo, praneša CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()