[Žinios trumpai] Lukašenka pareiškė griežtą žinią buvusioms Sovietų Sąjungos valstybėms: „kitaip prarasite nepriklausomybę" (Video)  (1)

Neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pareiškė griežtą žinią kitoms buvusioms Sovietų Sąjungos valstybėms, kurios laikosi atokiau nuo Rusijos po jos invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lukašenka penktadienį Gardine (Baltarusija) susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, devintajame Baltarusijos ir Rusijos regionų forume.

 „Posovietinės erdvės šalys turėtų būti nuoširdžiai suinteresuotos suartėti su sąjungine valstybe, jei, žinoma, nori išsaugoti savo suverenitetą ir nepriklausomybę“, – sakė A. Lukašenka. „Esame įsitikinę, kad tik kartu galime atremti pasaulinius iššūkius“.

„Tie, kurie vis dar abejoja, turėtų suprasti: be greitos vienybės ir susibūrimo, tarpvalstybinių ryšių stiprinimo ir tiesiog normalių žmonių santykių rytoj galime nebeegzistuoti“, – pridūrė A. Lukašenka, kuris buvo atviras Rusijos karinių pastangų Ukrainoje rėmėjas.

Taip pat penktadienį Putinas tvirtino, kad Vakarų atsakas į jo karą Ukrainoje stumia Rusiją ir Baltarusiją link susivienijimo.

 

„Precedento neturintis politinis ir sankcijų spaudimas iš vadinamųjų „kolektyvinių Vakarų“ verčia mus paspartinti susivienijimo procesus“, – Kremliaus stenogramoje sakė V. Putinas.

„Juk kartu lengviau sumažinti žalą dėl neteisėtų sankcijų, lengviau pradėti populiarių produktų gamybą, plėtoti naujas kompetencijas ir plėsti bendradarbiavimą su draugiškomis šalimis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(34)
(-30)

Komentarai (1)