„To dar niekada nebuvo!“: Ukrainoje prognozuoja įspūdingą mūšį, kokio nebuvo net per II-ąjį pasaulinį karą  ()

Oleksandras Kovalenko užtikrintai įvardijo miestą Rytų Ukrainoje, kuriame prognozuojamos įnirtingos kovos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak karo eksperto Oleksandro Kovalenkos, mūšis dėl Slovjansko gali įeiti į Ukrainos istoriją. Žinomas tinklaraštininkas „Apostrofo TV“ eteryje pasakė taip: „Tiesą sakant, prie Slovjansko išties yra labai didelė priešo grupių, kurios persigrupuoja iš Iziumo srities, koncentracija“.

Aleksandro Kovalenkos interviu „Apostrophe TV“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Karo specialistas aiškino, kad prie Slovjansko okupantai turi sutelkę tankų dalinius, kurie dalyvaus šio miesto užėmimo operacijose. Guodžianti žinia ta, kad šalia yra ir ukrainiečių prieštankinė gynyba: „Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar ten sutelkė prieštankinę gynybą. Ją galima vadinti tankiausia prieštankine gynyba visoje Donbaso placdarmo teritorijoje“.

„Dabar elgiamės visiškai kitaip, profesionaliau, nei veikė net kai kurios NATO šalys visą tą laiką, dalyvaudamos karinėse operacijose, pavyzdžiui, Irake ar Sirijoje. Mokytis iš šios patirties labai svarbu visam pasauliui“, – rašo ukrainiečių tinklaraštininkas. 

 

Aleksandras Kovalenko įvardijo priežastis, kodėl mūšį dėl Slovjansko galima bus laikyti unikaliu istoriniu įvykiu: „Kalbant apie Slovjanską, jei rusų įsibrovėliai puls Slovjanską, tai, mano nuomone, apskritai bus pirmasis tokio didelio masto mūšis šiuolaikinėje istorijoje, tarp tankų dalinių, kurie sutelkti šioje srityje, ir prieštankinės gynybos. Šiuolaikinėje konfliktų istorijoje tokio atvejo dar nebuvo".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(2)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: