[Žinios trumpai] Rusijoje naujų raketų gamyba paralyžiuota net 80 %, skelbia kiek dar užteks atsargų – be Baltarusijos būtų totalus žlugimas  ()

Rusijos karinis-pramoninis kompleksas 80 % priklausomas nuo mikroschemų importo, jos neįvežamos dėl sankcijų. Amunicijos atsargos Rusijoje mažėja, tačiau Ukraina perspėja apie kasdienius Charkivo ir Mykolajivo apšaudymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė negali vykdyti nuolatinio masinio Ukrainos miestų apšaudymo raketomis, atakų intensyvumas sumažės per vieną, daugiausiai du mėnesius.

Tai pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka.

Rusija keičia karo strategiją ir intensyvina civilinės infrastruktūros apšaudymą, karinėms operacijoms de facto vadovauja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakė patarėjas.

Priešo armija, remiantis Denisenkos prognozėmis, vis dar vykdys didžiulius raketų smūgius, tačiau sviedinių atsargos baigiasi.

„Netiesiogiai tai liudija ir tai, kad rusai pradėjo prašyti sviedinių iš Baltarusijos. O užvakar iš Baltarusijos į Rusiją išvažiavo 20 vagonų“, – atkreipė dėmesį jis.

Sankcijos atlieka svarbų vaidmenį – jos riboja raketų gamybą Rusijos Federacijoje. Rusijos karinis-pramoninis kompleksas yra 80 % priklausomas nuo lustų, kurių negalima pakeisti, importo, tęsė Denisenka.

 

„Dabar rusai dėl elektronikos trūkumo faktiškai neturi galimybių gaminti nieko naujo. Tai, žinoma, yra automobiliai ir, tiesą sakant, visa automobilių pramonė. Mums svarbiau, kad jie realiai negali gaminti naujų raketų ir įrangos“, – aiškino VRM vadovo patarėjas.

Ukrainos kariuomenė, jo nuomone, turėtų sukurti ešeloninę gynybos sistemą ir turėti pakankamai technikos valstybei apsaugoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()