Prie Chersono įvyko įdomūs mūšis: rusai puolė su sraigtasparniais, ukrainiečiai smogė su priešlėktuvinėmis raketomis – skelbiama, kuo viskas baigėsi  ()

Okupantai, vykdydami grupinį Mi-8 reidą, bandė išstumti Ukrainos karius iš neseniai užimtų pozicijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos sraigtasparniai surengė oro antskrydį į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Chersono srityje.

Apie tai pranešė Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ spaudos centras.

Agentūros teigimu, padėtis visoje sąlyčio linijoje yra sunki, tačiau ją visiškai kontroliuoja Ukrainos kariuomenė.

RF ginkluotosios pajėgos ne tik stato įtvirtinimus, bando sustiprinti savo gynybinę liniją, bet ir aktyviai atakuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Chersono kryptimi.

Per pastarąją parą Rusijos sraigtasparniai Mi-8 surengė antskrydį, bandydami išstumti Ukrainos karius iš anksčiau užimtų gyvenviečių.

„Jiems nepasisekė. Grupinis sraigtasparnių Mi-8 reidas Chersono regiono šiaurėje buvo atmuštas nešiojama priešlėktuvinių raketų sistema. Priešas, išsisukinėdamas, atsitraukė“, – situaciją pietų Ukrainoje komentavo Operatyvinė vadovybė.

Operatyvinė vadovybė „Pietūs“ taip pat praneša, kad Ukrainos aviacija ir toliau vykdo kovines misijas, naikindama RF ginkluotųjų pajėgų personalą ir karinę techniką. Per dieną Ukrainos pietuose Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos lėktuvai ir sraigtasparniai surengė septynis oro smūgius į vadavietę, įsibrovėlių pozicijas ir amunicijos sandėlius.

 

„Mūsų raketų ir artilerijos padaliniai atliko apie 150 ugnies misijų“, – pridūrė Operatyvinė vadovybė „Pietūs“.

Prisiminkite, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai sėkmingo kontrpuolimo metu išlaisvino dvi gyvenvietes Chersono srityje. Pasak Amerikos karo studijų instituto ISW analitikų, kalbame apie Zelenyi Hai ir Barvinoko kaimus, esančius 25 kilometrus nuo Ukrainos nekontroliuojamo regiono centro.

Operatyvinė vadovybė „Pietūs“ taip pat pranešė apie sėkmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsakomąjį puolimą Chersono srityje. Ji tvirtino, kad Ukrainos kariuomenė veržiasi ne tik šalies pietuose, bet ir Zaporižios kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(2)
(148)

Komentarai ()

Susijusios žymos: