[Žinios trumpai] Lietuviška „Kaliningrado blokada“ yra visiški juokai: ekspertas skelbia, kas bus, kai prie NATO prisijungs Švedija ir Suomija  ()

Baltijos jūra tapo NATO vidaus jūra. Kas nutiks Rusijos Baltijos laivynui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baltijos jūra de facto tapo NATO vidaus jūra, nes kad ir kaip žiūrėtum į Žemės rutulį, ten nebėra nieko, išskyrus NATO. Tiesiog kažkoks geografinis requiem: Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Vokietija, Danija ir Švedija bei Suomija, kurios prisijungė prie jų“ – rašo žurnalistas Andrejus Kapustinas savo „Facebook“ paskyroje.

„Pasirodo, dabar, jei nori, didvyriškasis Rusijos Federacijos Baltijos laivynas gali nesunkiai pakartoti savo Juodosios jūros kolegos likimą, kuris, turkams uždarius Bosforo sąsiaurį, yra užrakintas Juodojoje jūroje.

Aišku, kad Danijos sąsiauriai, kuriais galima patekti į Šiaurės jūrą, yra ne siauras Bosforas, bet kas sakė, kad tai yra didelė problema. Jau nekalbant apie tai, kad po Ukrainos puolimo Rusija buvo išspirta iš kovo mėn. vykusio Baltijos jūros valstybių tarybos posėdžio.

Taigi de facto Maskovija yra Baltijos pakrantėse, bet de jure – šik*oje. Kaliningrado mieste yra ne tik Baltijos laivyno štabas, kurį, kaip prisimename, lietuviai atkirto nuo sankcionuotų prekių tiekimo sausumos keliais. Dabar Šoigu su kitais velniais reikia galvoti ne apie tai, kaip prasibrauti pro Suvalkų koridorių su Baltarusijos atėjimu prie Baltijos jūros, o apie tai, kas bus jei NATO blokuos Rusijos naftos ir kitų komercinių prekių eksportą per Baltijos jūrą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(5)
(131)

Komentarai ()