[Žinios trumpai] Pentagonas sužavėtas Ukrainos kova dėl Severodonecko: „tai kas vyko, buvo tikra fantastika“  ()

„Keli šimtai ukrainiečių ir toliau stabdo Rusijos kariuomenę šioje pasaulio dalyje gana rimtame mūšyje“, - JAV Gynybos departamento pareigūnas D. Vergunas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-30 [Žinios trumpai] Pentagonas sužavėtas Ukrainos kova dėl Severodonecko: „tai kas vyko, buvo tikra fantastika“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak JAV Gynybos departamento pareigūno Davido Verguno, Ukrainos kariai paliko miestą, kad užimtų labiau parengtas pozicijas efektyviai gynybai, o Rusijos ginkluotosios pajėgos užima nedidelius teritorijos plotus ir dėl to praranda daug savo kariuomenės.

Pentagonas, įvertinęs situaciją Ukrainos ir Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų fronte, priėjo prie išvados, kad Ukrainos kariuomenė veiksmingiau kovoja, turėdama mažesnį karių ir ginklų skaičių, tuo tarpu Rusija priversta pergrupuoti savo rezervus. Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos atkakliai priešinasi rusams Lysyčanske, Luhansko srityje ir jo apylinkėse, o prieš tai sėkmingai gynė Severodonecką. Apie tai papasakojo JAV Gynybos departamento pareigūnas Davidas Vergunas.

„Aš manyčiau, mes tai tyrinėsime ateityje: nedidelis skaičius ukrainiečių rusus laikė Severodonecke tiek, kiek reikėjo“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad Ukrainos kovotojai miestą paliko savo noru, norėdami užimti labiau parengtas pozicijas efektyviai gynybai. Be to, rusai užgrobia mažas teritorijas ir dėl to praranda daug kariškių. Nors rusams pasisekė Donbase, Pentagono atstovas sakė, kad neatrodo, kad jie apsupo Lysyčanską.

 

„Keli šimtai ukrainiečių ir toliau stabdo Rusijos kariuomenę šioje pasaulio dalyje gana rimtame mūšyje. Tai byloja apie Ukrainos karių ir jų vadovybės atsparumą“, - sakė Vergunas.

Taip pat JAV Gynybos departamentas pranešė, kad pastarąjį mėnesį Rusija pradėjo naudoti savo atsargas, o Ukrainos karių veržimasis mažesnėmis pajėgomis byloja apie jų įgūdžius ir ryžtą. Be to, Rusijos kariuomenės kariai turi daug psichologinių problemų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(0)
(102)

Komentarai ()