[Žinios trumpai] Ždanovas: „Putinas elgiasi kaip Hitleris 1945 metų pavasarį ir tai labai gerai - tokie veiksmai žiauriai išbalansuoja kariuomenę“  (1)

Kremliaus tendencija dažnai keisti operacijos Ukrainoje vadus yra naudinga Ukrainai, teigia karybos ekspertas atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-29 [Žinios trumpai] Ždanovas: „Putinas elgiasi kaip Hitleris 1945 metų pavasarį ir tai labai gerai - tokie veiksmai žiauriai išbalansuoja kariuomenę“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per keturis karo mėnesius Kremlius jau pakeitė mažiausiai tris „specialiosios operacijos“ Ukrainoje vadus. Hitleris panašiai elgėsi savo pralaimėjimo Antrajame pasauliniame kare išvakarėse. Apie tai interviu televizijos kanalui „Ukraina 24“ pasakojo Olegas Ždanovas.

Rusijos Federacijos diktatorius Vladimiras Putinas įvykdė dar vieną „specialiosios operacijos“ vadovybės pertvarką. Naujausiais duomenimis, Rusijos Federacijos okupacinei grupei vadovavo generolas Sergejus Surovikinas.

„Jie nepasitiki ateitimi. Jie negali rasti vado, kuris vestų juos į kažkokią logišką pergalę... Nė vienas iš karinių vadovų negali pasiekti reikšmingos sėkmės šioje vadinamojoje „specialiojoje operacijoje", - aiškino Ždanovas. Ir pažymėjo, kad Hitleris panašiai elgėsi ir prieš pralaimėjimą Antrajame pasauliniame kare. „Visa tai primena 45 metų pavasarį, kai Hitleris kas savaitę keisdavo feldmaršalus. Jis tikėjo, kad tai greitai pakeis karo eigą frontuose", – sakė karybos ekspertas.

Jis patikslino, kad toks Kremliaus mėtymasis yra naudingas Ukrainai. „Tokia dažna vadų kaita labai išbalansuoja ir destabilizuoja kariuomenės vadovybės darbą, valdymo sistemą. Kariuomenė pradeda skubėti siekdama aiškumo ir supratimo apie jiems keliamas užduotis. Vadovybės pasikeitimas reiškia ir užduočių pasikeitimą taktiniame lygmenyje. Strateginė užduotis gali išlikti ta pati, bet kiekvienas naujas vadas atsineša savo karybos metodus. Be to, tai taip pat reiškia, kad reikia perjungti aukščiausią galios ešeloną, nes kiekvienas naujas bosas stengsis įtraukti savo žmones į sistemą, kad galėtų pasikliauti tais, kuriuos pažįsta ir kuriais pasitiki. Kontrolės sistema bus chaosas, ji bus išbalansuota", – sakė Ždanovas.

 

Jis pabrėžė, kad Ukrainos pergalė kare yra arti. „Mūsų pergalė būtų dar artimesnė, jei Vakarai ginklų tiekimas nevyktų taip lėtai. Mes priklausome nuo šių pristatymų tempo ir apimties. Kol kas tai, ką jie mums tiekia, leidžia užtikrintai vykdyti gynybą ir kontrpuolimo operacijas tam tikrose srityse. Kol kas nėra galimybės suformuoti smogiamųjų pajėgų plačiam kontrapuolimui“, – tvirtino ekspertas.

(35)
(0)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: