[Žinios trumpai] Garsus Rusijos advokatas nebeapsikentė ir viešai drėbė tiesą apie Kremenčuko ataką: skelbiama, kas iš karto jam nutiko  ()

Rusijoje sulaikytas žinomas advokatas Talantovas, kuris užsipuolė Rusijos karinius fašistus dėl raketos atakos prieš Kremenčuko prekybos centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje saugumo pajėgos sulaikė advokatą iš Udmurtijos Dmitrijų Talantovą dėl pranešimo socialiniuose tinkluose, smerkiančio Rusijos kariuomenės teroristinį išpuolį prieš prekybos centrą Kremenčuke. Iš karto po išpuolio Talantovas savo „Facebook“ aštriai pasisakė prieš Rusijos kariuomenę, kurią apkaltino fašizmu ir pavadino „mėšlu“.

„Šiandieninis siaubas Kremenčuke taip pat yra denacifikacijos dalis? O gal tai fašizmas? Mėšlas jūsų vardas!“, teigė Talantovas.

Rusijos valdžia sureagavo nedelsiant ir sulaikė advokatą, kuriam daba kabinamas straipsnis už Rusijos kariuomenės diskreditavimą. Rusijos Federacijos valdžia bando nuslėpti bet kokią medžiagą apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų raketų ir bombų atakas prieš Ukrainos miestus ir civilinę infrastruktūrą.

Advokatas apie jo sulaikymą parašė savo socialinio tinklo puslapyje ir nurodė, kad rašė įrašą, kol saugumo pajėgos jo nematė.

„Kaip nacistinėje Vokietijoje, dabar Putino Rusijoje baudžiame už nepritarimą terorizmui ir žudynėms. Hitleris neleido kritikuoti dujų kamerų Aušvice. Putinas neleidžia kritikuoti atakų prieš civilius Ukrainoje. Jei esi prieš moterų ir vaikų žudymą – esi nusikaltėlis. Na, bet taip visų neįkalinsi. Ir vis tiek negali nuslėpti tiesos“, – sulaikymas komentuojamas internete.

 

Puslapis „Meduza“, remdamasis savo šaltiniais, praneša, kad advokatui iškelta baudžiamoji byla, vyksta kratos.

(85)
(15)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: