[Žinios trumpai] Rusijoje didžiulis skandalas - socialiniai tinklai putojasi, propagandistai eina iš proto: „tai gėda!“  ()

Rusijos gynybos ministerija tai vadina „geros valios gestu“, socialiniai tinklai - gėda.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-01 [Žinios trumpai] Rusijoje didžiulis skandalas - socialiniai tinklai putojasi, propagandistai eina iš proto: „tai gėda!“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija oficialiai paskelbė apie traukimąsi iš Gyvačių salos, iš kurios, po naktinės  Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų atakos, buvo priversti evakuotis išlikę rusai. Rusijos naujienų agentūros pažymi, kad, pasak Rusijos gynybos ministerijos, Rusijos kariuomenė pabėgo iš salos, parodydama „geros valios gestą“.

Rusijos kariuomenės pabėgimas iš Gyvačių salos aktyviai komentuojamas socialiniuose tinkluose. Galima sakyti, įsibrovėlių pasitraukimas iš salos Rusijoje sukėlė tikrą skandalą: Rusijos propagandistai, tinklaraštininkai ir vadinamieji „kariniai korespondentai“ teigia, kad rusų pabėgimas iš salos atrodo gėdingai.

„Įdomu, kad kai rusai pradės atsitraukti iš Krymo, ar tai taip pat bus vadinama „geros valios aktu“? - rašoma internete.

„Jie nepasitraukė, bet „kaip geros valios žingsnį“ davė ***. Jie nemirė, o „nutarė ištirpti žemėje, kad per tūkstantmečius virstų naftos krešuliu ir padėtų Ukrainos šaliai“, – pažymi rusų tinklaraštininkas, rašantis slapyvardžiu Stalingulag.

„Gyvatės sala yra gėda ir pažeminimas Rusijos vadovybei ir oro gynybai. Tai tapo tokiu pat smūgiu Rusijos vadovybės reputacijai, kaip ir Rusijos didžiojo desantinio laivo sunaikinimas Berdjanske, kaip raketinio kreiserio „Moskva“ nuskendimas, kaip netikėtas Boiko naftos bokštų gaisras“, – atsako karinis ekspertas Aleksandras Kovalenko.

 

„Pasirodo, tai buvo tik geros valios žingsnis, o „Bayraktar“ ir „Harpoon“ su tuo neturi nieko bendra. Tik neaišku, kokias užduotis saloje atliko Rusijos kariškiai? Ko taip ilgai laukė? Kad padarytų daugiau žalos?" – rusų traukimąsi komentuoja žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: