Pagaliau! James Webb teleskopas atsiuntė unikalų tolimųjų galaktikų vaizdą (Foto)  ()

Tyrėjų teigimu, šiuo metu tai yra giliausias dangaus vaizdas infraraudonųjų spindulių diapazone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

James Webb teleskopo inžinierių komanda nebandė sumušti astronominio rekordo, kai gegužės pradžioje išbandė teleskopo smulkųjį orientavimo jutiklį. Bet kartais taip nutinka.

Tiesą sakant, smulkus orientavimo jutiklis net nėra skirtas žiūrėti į silpnus objektus tolimuose visatos kampeliuose; tai iš esmės yra Webb nukreipimo kamera. Tačiau per 8 dienas trukusį kameros gebėjimo išlikti pritvirtinta prie taikinio testą, kol teleskopas sklandė kosmose, jutiklis pribloškė savo operatorius rekordiniu visatos vaizdu.

 

Beveik kiekvienas objektas šioje persidengiančių vaizdų mozaikoje yra galaktika. Fonas užpildytas tūkstančiais jų, o daugelis yra tokios nutolusios ir tokios senos, kad jutiklio operatoriai nesitikėjo, jog šis sugebės užfiksuoti itin silpną jų šviesą.

Šviesūs objektai su tamsiais centrais ir šešiais ilgais smailiais smaigaliais yra Paukščių Tako galaktikos žvaigždės (2MASS 16235798+2826079 žiba dešiniajame nuotraukos krašte), tačiau kiekvienas kitas šviesos taškas šioje nuotraukoje yra galaktika.

 

Pasak Kanados kosmoso agentūros, tai „kol kas giliausias infraraudonųjų spindulių dangaus vaizdas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: