[Žinios trumpai] Nerealiai efektingame video sugauta akimirka – milžiniška sniego lavina smogė turistams Kirgizijoje (Video)  ()

Vienas iš turistų, užfiksavusių vaizdo įrašą, socialiniame tinkle „Instagram“ sakė, kad jei grupė žygyje būtų nuėjusi penkias minutes toliau, „mes visi būtume mirę“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turistai buvo Kirgizijos Tian Šeno kalnuose, kai smogė lavina.

Grupė britų ir amerikiečių turistų išgyveno laviną Kirgizijos Tian Šeno kalnuose. Sniegas juos užpylė, rodo vieno iš turistų socialinėje žiniasklaidoje paskelbta įvykio medžiaga. Laviną sukėlė ledynas, sugriuvęs ant kalno, kuriame jie žygiavo, viršūnėje.

Kaip rašo „The Guardian“, grupę sudarė devyni britai ir vienas amerikietis turistas. Visi turistai išgyveno po lavinos, nors viena moteris susižeidė kelį ir ant žirgo buvo nugabenta į artimiausią ligoninę.

Ledo lavinos, besiveržiančios į grupę, filmuotą medžiagą užfiksavo Harry Shimminas, vienas iš turistų, kuris atitrūko nuo ekskursijos, norėdamas fotoaparatu įamžinti apylinkių vaizdus.

„Fotografuodamas už savęs išgirdau ledo trūkinėjimą. Žinojau, kad likusi grupė buvo toliau nuo lavinos, todėl viskas turėtų būti gerai“, – socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė jis, paskelbdamas lavinos vaizdo įrašą.

 

Turistas sakė, kad ten buvo kelias minutes, „todėl žinojau, kad šalia manęs yra vieta pasislėtpti“.

Jis sakė, kad jei grupė būtų ėjusi penkias minutes toliau, „mes visi būtume mirę“.

„Kai tai baigėsi, adrenalino antplūdis mane stipriai paveikė. Buvau padengtas tik lengvais sniego milteliais, be įbrėžimų. Jaučiausi apsvaigęs", - toliau pasakojo Shimminsas.

Išgyvenusi incidentą, visa grupė juokėsi ir verkė, sakė Shimminsas ir pridūrė: „Tik vėliau supratome, kaip mums pasisekė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()