[Žinios trumpai] Ar galima tiesiog sportuojant pašalinti nesveiko maisto pasekmes?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-07-12 18:50
Palyginus labai paguodžiantis straipsnis nesveikai ir daug ėdantiems ir nesportuojantiems Tik 17% Mažesnė rizika atimant iš saves tuos pačius 17%, o gal daugiau laiko. Beto buvo Veritasium video apie micromortus reziume sportuojantys rizikuoja mirti labiau nei nesportuojantys dėl pačio sporto, širdies sustojimo rizika, traumos ir tt.. Ir ta rizika (mikromortais) yra didesnė nei sporto duodama nauda, jei gerai pamenu. Tokie statistiniai skaičiai dar labiau mane skatina nepradėti sportuoti juokauju žinoma, jei rimtai, tai žadu pradėti sportuoti, bet ne tam kad prailginti gyvenimą, o dėl sveikatos. Ir vistik labai gaila tam skirti savo laiką. Beto kas per veganų išmislas yra nesveikas maistas? imkim kebabą, picą, burgerius (naminius), aš nerandu juose nieko nesveiko, viskas yra sveika, maistinga ir saugu valgyti, taip nustatyta ES maisto ir vet. tarnybų. Nesveikas maistas gali būti tik nekokybiškas maistas su daug cheminių priedų. Persirijimas kitas reikalas.
Balkis 2022-07-12 20:39
Kebabas - levašas, arba kitaip batonas, dar kitaip sakant greitieji angliavandeniai, organizme virstantys cukrum, taigi cukrus mėsa, kiauliena ar jautiena, nesvarbu, esmė raudona mėsa, o ji tikrai nėra sveika, o blogiausia - majonezas, kurio pagrindas didelė dalis rafinuotas aliejus t.y. sotieji hidrinti riebalai, brudas rimtas, ir aišku kiti majonezo "gėriai" vienintelis teigiamas reikalas gal kopūstai ar morkos, kurie kainuoja pigiai ir visi juos kiša kaip garnyrą, išvadoj, kebabas nėra sveikas gaminys, bet jei jau valgyt, tai bent jau be majonezo, kas aišku skonį keičia
AAA000 2022-07-12 22:42
maiste apie 96-98% viskas persidirba i energija ir siluma organizmui o "vertinga" tik butent ta mazoji dalis, kur nueina organizmo regeneracijai ir lasteliu auginimui. butinieji komponentai. bet tu ta mazaja dali turi gaut pilnai. o ta uztikrina tik maisto ivairove. kitaip organizms pradeda valgyt pats save - raumenyna ir tirpint kaulus. vegetarizmai didesne zala daro, ypac kaulams ir sanariams. pramoniniais budais perdirbti maistai - tai tiesiog per daug isgryninti, ten tos mazosios dalies isvis nera. arba jos procentas per mazas. kaip pvz medus - kuri pastoviai giria del mistiniu savybiu. ten per mazi kiekiai - is esmes ten cukrus su skoniu. veklioji medziaga - reikia koncentruot is medaus pagrindine zala maiste - tiesiog persiedimas. sportas sita zala sumazina. jei persiedimas nedidelis - tai ir panaikina. nes sportas degina butent ta ebergetine dali. kuri nesvarbi. salutine zala (kaupiamoji ir sunkiai pastebima) - nuolatinis apsinuodijimas ir piktnaudziavimas kazkokiu tuo paciu maistu (vegetarizmas irgi ieina kaip zala del monotoniskumo). nuodijimasis pvz alkoholiu ar skysciu pertekliu organizme. ar pvz virskinamojo trakto dirginimas prieskoniais ir perteklinem druskom. su laiku tas duoda zala ir sportas cia bejegis. ------ skystas straipsnis. jei isikist i genetika, manau visus zmones sert galimetu is esmes cukrum vandenyje (dozuojant) su reikiamu priedu tabletem. ir gyventu kelis simtmecius visi atrodydami kaip sportininkai.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-07-12 22:47
Nu b* , "mėsa, kiauliena ar jautiena, nesvarbu, esmė raudona mėsa, o ji tikrai nėra sveika" - ne visai taip. Kiekvienas produktas yra ir naudingas ir žalingas. Iš tiesų viskas gyvenime taip - tas pats sportas ir naudingas ir žalingas. Bet noriu apsistoti tie ta raudona mėsa, o konkrečiai jautiena. Aš nuo seno turėjau virškinimo (tuštinimosi) sutrikimų, bet kai pradėjau valgyti 1-2 kartus per savaitę jautieną, tai reikalai susitvarkė. Iš vienos pusės esu prieš raudoną mėsą (didelė CO2 emisija), bet iš kitos pusės tai vienintelis patikimai veikiantis sprendimas, kurį radau per eilę metų.
AAA000 2022-07-12 23:02
raudona mesa kai gausiai primirkyta nitratuose, kad ilgai negestu. ypac turginine. va jie ir kenkia - suvaro zarnyna, gali sjrandzio vezu sukelt normali mesos spalva yra pilka. isskyrus jautiena. ji ir raudona yra normali - bet ten speciali savybe didziuju raguociu - ji savaime susibrandina. sita savybe turi ir kiti dideli gyvunai (ju mesa vertingesne) - pvz briediena, lokiena, arkliena, bizoniena. o mazesni gyvunai - privaro salietros pramone o mesa tiesiog maziau vertinga, nekaupia kazkodel B vitaminu grupes mazi gyvunai. tik baltymai. cia genetiskai manau kazkas. tiesiog neturi mesa komponentu - kiaules, avys ir paukstiniai visokie. jautienoje rinkinys tik pilnas. bet pakanka ja tik retkarciais, nebutina vien ja istisai est. blogai kad jos tiesiog beveik nera pasiuloje. viska isveza eksportan. o paskui verkia, kad statistinis ilgaamziskumas labai mazas... kai realiai seria vien kiauliena ir vistiena. ar misiniu...i paukstiena tik maziau deda arba nededa - tai tipo iskart "dietine mesa"
immortallt 2022-07-13 08:42
Mindaugai, CO2 emisija raudonos mėsos yra stipriai perdėta, iš esmės priklauso nuo to, kaip auginama. Jei ganosi pievose - nelabai ką keičia. Žolė, kuri supūtų jei jos nesuėstų galvijas, suvirškinama skrandyje. Vandens poreikis ir nesikeičia. Poveikio grūdams nėra. Pievų niekas netręšia. Šiek tiek gali padidėti metano kiekis, kuris trumpu laikotarpiu blogiau nei CO2, bet 100 metų perspektyvoje - geriau, nes jis atmosferoje suyra per laiką. Daug didesnė žemės ūkio įtaka yra visokių sojų ir pan. produktų.