Kremliaus „išspirtam“ „Roscosmos“ vadovui Rogozinui ypatingos pareigos – „įves tvarką“ Ukrainoje  (1)

Rusijos kosmoso agentūros vadovas, atsidūręs antraštėse dėl savo bombastiškų pareiškimų ir paramos Putinui, buvo atleistas iš pareigų ir gaus naują darbą, penktadienį pranešė Kremlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Rogozinas, ugningas nacionalistinis politikas ir vienas aršiausių Maskvos puolimo Ukrainoje rėmėjų, buvo atleistas iš „Roscosmos“ vadovo pareigų, sakoma Kremliaus dekrete.

Tačiau prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė, kad 58 metų Rogozinas „atėjus laikui“ gaus naują darbą.

Peskovas nepateikė jokių detalių, bet sakė, kad jo pasitraukimas iš kosmoso agentūros nereiškia, kad Kremlius buvo nepatenkintas jo darbu.

Viena nepriklausoma žiniasklaidos priemonė pranešė, kad jis bus paaukštintas ir gali būti paskirtas vadovauti okupuotoms teritorijoms Ukrainoje.

Po to, kai vasario 24 d. Putinas išsiuntė karius į Ukrainą, Rogozinas socialiniuose tinkluose nuolat skelbdavo ugningus pareiškimus, pvz., gegužę teigė, kad NATO šalims branduoliniame kare „sunaikinti“ Rusijai prireiktų vos pusvalandžio.

„Roscosmos“ vadovos poste Rogoziną pakeitė ministro pirmininko pavaduotojas Jurijus Borisovas, turintis karinį išsilavinimą.

Nepriklausoma naujienų svetainė rusų kalba „Meduza“, remdamasi trimis Kremliui artimais šaltiniais, šią savaitę pranešė, kad Rogozinas netrukus gali gauti darbą Kremliuje.

 

Remdamasi šaltiniais, žiniasklaida teigė, kad Putinas „myli“ Rogoziną ir jo ugningus pareiškimus ir, kad Rogozinas gali būti paskirtas „prižiūrėti“ Ukrainos separatistinius regionus bei Rusijos perimtas Ukrainos teritorijas.

Promaskvietiški pareigūnai okupuotose Ukrainos teritorijose tikisi netrukus surengti referendumus dėl prisijungimo prie Rusijos.

Putinas paskyrė Rogoziną vadovauti sunkumų patiriančiai šalies kosmoso agentūrai 2018 m.

Tuo metu kai kurie ekspertai jį apibūdino kaip pašalinį asmenį, kuriam trūko reikiamo išsilavinimo ir kompetencijos vadovauti „Roscosmos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(22)
(-14)

Komentarai (1)