[Žinios trumpai] Ar Ukraina atlaikys Rusijos paskelbtą mobilizaciją? Karo ekspertas skelbia prognozes  (5)

Jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbtų visuotinę mobilizaciją, Ukraina tai atlaikytų, nes pirmieji mobilizuoti okupantai į frontą patektų rugsėjį, o iki to laiko fronte padėtis pradėtų keistis Ukrainos naudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę interviu TSN išsakė karinis ekspertas Michailas Samusis.

„... Net jei rytoj Putinas paskelbtų apie mobilizaciją, pirmųjų padarinių reiktų laukti maždaug po mėnesio. Nes šiuos žmones reikia susirinkti, bent minimaliai apmokyti, kur rasti resursų. Tai reiškia, kad maždaug rugsėjį pirmi Putino mobilizuoti žmonės atvyks į frontą. Manau, kad iki to laiko Ukraina jau bus įgyvendinusi savo teigiamus pokyčius fronte, ypač pietuose. Rusų puolimas užstrigs, o Putinas, siųsdamas patrankų mėsą, nieko nebepasieks“, – aiškino ekspertas.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad mobilizacijos paskelbimas Rusijoje sukels masinius protestus. Ypač tada, kai žmones tiesiai iš gatvių ims ir siųs į karą.

„Paradoksalu, bet Ukrainai ši mobilizacija reikš tik tai, kad priartės Rusijos žlugimas. Aš manau, kad  Ukrainos artilerijos mėsmalėje žus apie 100 000,  o su sužeistaisiais – 250-300 tūkstančių Rusijos karių, o tai labai daug. Ypač tada, kai jie pradės žmones grobti tiesiog iš gatvių ir siųsti juos į frontą, kad ir kiek būtų plaunamos smegenys, prasidės pasyvūs, o kai kur – ir aktyvūs protestai“, – sakė Samusis.

 

Kartu jis pažymėjo, kad V. Putinas labai nenorėtų paskelbti mobilizacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(2)
(49)

Komentarai (5)