[Žinios trumpai] Bręsta didelis skandalas – iš Kinijos masiškai bėga investuotojai: nuostoliai kosminiai, prarado apie 900 mlrd. dolerių – tai didžiausia nesėkmė valdant Xi Jinpingui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-19 14:03
Pas kinus kognityvinis disonansas
punktyras 2022-07-19 15:16
Kažin, ar Rusijos (ne)rėmimas – pagrindinė investuotojų pasitraukimo priežastis. Kinijos ekonomikos krizės priežastys – daug fundamentalesnės.
skimas969 2022-07-19 16:31
Priezasciu daug. Tai ir kinijos politika, taivanas, karas ukrainoje, problemos su australija ir t.t. kinijai teks pasikliauti savimi... Tiesa jai atsiveria rusijos rinka - bet skurdi ir maza....
Balkis 2022-07-19 17:05
atrodo pingis ir putkis pakvipo tuo pačiu puvėsiu...
empti 2022-07-20 08:39
Kinijos NT ir bankai yra ant žlugimo ribos, o vakaruose nuo 2022 sausio mėn prasidėjo akcijų rinkų krachas ir kaip ateitis parodys nauja ekonominė krizė. Kas investuoja Kinijoj, kai jo akcijų kaina krenta 20 proc? . čia panaši istorija kaip ir su infliacija - dabar visi skalambija, kad pasaulinė infliacija kilo dėl..rusijos karo prieš Ukrainą. Mažas pavyzdėlis: Lietuvoje metinė infliacija PRIEŠ šį karą jau siekė 14 proc.
AAA000 2022-07-20 13:44
trumpa tavo atmintis. covid19 pazeide matyt as tai pasiskiepijau infliacija sukelia politikai. nes cia jie susikure infliacine (visuomenes geroves skiedimo-nurasymo) sistema, kaip uzsimaskuot savo neatsakingus veiksnus visuomenes ekonominiam isnaudojime (vadinkim teisingom savokom -apvogime). pandemija buvo puikus pretekstas neatsakingai pasisvaistyt skolon. o rezultatas: - issvaiste apie 4+ milijardus, o kaip pilieciai prie vakcinu laisvo priejimo neturim net... tik kruvas visokiu baudimo tvarku ir valdisko issipisinejimo. vien ta psiaudo tvora sukele maziausiai 2% infliacijos suoli. ta vista ministre, po tokios asmeniskai sukeltos zalos Lietuvai turejo but ne kad atstatydinta, o atimta teise reikstis politikoje bent 20 metu... uz ozio prezidento statuso paskyrima - iniciavusi partija turetu but suspenduota maziausiai kadencijai... o kadangi pandemijos ir karo gresmes metu - sunkinanti aplinkybe - dvigubintusi maziausiai suspendavimas... cia salies autoriteto sumenkinimas - kai pasauliui parodoma, kad nera teisines sistemos. o yra kazkokios autoritaristines partijukstes-korupcionieriu gaujos... o paskui "stebisi", kad normalus investuotojai bega, kai tokie kaip xinkingpingas ar "ozio draugijos" partija pasiulo "tiesiogines asmenines paramas" verslui jei bus siektiek prisimerke ir "politkorektiski"
immortallt 2022-07-20 14:25
Maža pastabėlė, dėl karo, turima omeny ir ruskių pasiruošimo veiksmus, kurie prasidėjo dar praeitų metų pavasarį, kai dujų talpyklos ES nebuvo pildomos. Tai yra ruskiai ruošėsi karui ir stengėsi įsprausti į ES į kampą, kad be ruskių dujų ekonomika stotų visiškai. Žiema buvo neįprastai šilta ir ruskiams nepasisekė. ES būtų išgyvenusi ir be jų dujų, todėl ES kišasi, remia Ukrainą ir karas nesibaigė greitai. Ar gal aiškinsi visiems, kad čia ne dėl numatytų karinių veiksmų ruskiai dujų tiekimą ES apriboję buvo dar metus laiko prieš karą? Taip, yra infliacijos dalis dėl sparčiai augusių pajamų ir QE, bet didžioji dalis, ypač imant ne Lietuvą, o ES, infliacijos yra būtent dėl energinių išteklių brangimo. Dujos brango 20 kartų. Ne procentų, kartų. Toks pabrangimas lėmė ir išaugusias elektros kainas nuo vidutiniškai 30€/MWh iki 300€/MWh. Tada tai liečia ir daugumą prekių ir paslaugų. Lietuvoje infliacija dar aštresnė, nes dar iki karo pradžios vidutinis atlyginimų ir išmokų augimas siekė ~12%, dabar jau 15%. Dar infliacija atrodo labai didelė, nes augo nuo žemos palyginamosios bazės 2020-2021 metais, kai dujų ar šilumos kainos buvo pasiekusios ilgametį dugną (kai kuriais atvejais ir 20 metų). Bet žinoma, viskas kas įvyko iki tos dienos, kol oficialiai ruskiai pradėjo puolimą - tai niekaip nesusiję su karu.