[Žinios trumpai] Orbanas: karo Ukrainoje buvo galima išvengti – Vakaruose buvo tik 2 žmonės, kurie galėjo jį sustabdyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-24 12:48
Taip karo buvo galima išvengti - reikėjo jo nepradėti. Orbanas visiška Putino šestiorka, eina prieš Ukrainos, ES ir vengrų interesus.
P69 2022-07-24 12:59
Iš viso tas Organas tegul geriau patyli...
iPienius 2022-07-24 13:23
labai teisingi zodziai, bet visi iskart nuraso, nes ji gi putino draugelis. 2014 metais Merkel uzblokavo ukru stojima i nato ir neprasidejo jokia plataus masto invazija. prie Trumpo rusai irgi nieko nedare, nes jis tikrai butu galejas pradet kara. buvo atsiuntes viena lektuvnesi i juodaja jura ir rusai bijojo net kazka psakyt, todel lauke. toliau turim 2021, kai atejo bidonas, neliko merkel, vieni vel pradejo svaigt apie nato ir iskart rusai pradejo vezt technika i pasieni. LAIKAS BUTU PRIPAZINT, KAD VAKARU IDIOTAI PUIKIAI SUPRATO, KAD BUS KARAS, BET VISISKAI NIEKO NEDARE, KAD BUTU SUSTABDYTAS, O TOLIAU VISKA ESKALAVO. LABAI GERAI ATSIMENU, KAIP PRIES NAUJUS METUS VISI REKE, KAD BUS KARAS VOS NE BET KURIA AKIMIRKA, BET VISISKAI NIEKO NEDARE. DABAR TURIM NAIKINAMUS MIESTUS, GYVENTOJUS, ZLUNGANCIAS EKONOMIKAS IR VISIEM LABAI GERAI. GALI DET MINUSUS, BET TIESA YRA TOKIA IR LAIKAS BUTU NUSIIMT ROZINIUS AKINIUS IR PRADET GALVOT KRITISKAI, O NE KAD VAKARAI GERI, O RUSAI BLOGI. ABEJOS PUSES YRA SUDO KRUVA IR NIEKUO NESISKIRIA
Dannas3 2022-07-24 13:55
Tamstos asumptionai yra sudo verti. Prie Trumpo tik vienu atveju butu nekiles karas. Pastarasis, kadangi, nebutu rodes nei maziausio noro, kad amerikieciai isitrauktu i kara, bei nenoretu remti finasiskai ukraino-bandytu prastumt, jog Ukraina pripazintu Kryma rusijoi, bei prisizadetu nestot i nato. Kad Trumpas dristu tiesiogiai komfrontuot su rusija, tai tik slapias, tokiu kaip tu, trumpistu sapnas. Jo politika, kaip tik buvo atsifutbolint nuo reaikalu, kurie kainuoja amerikai pinigus. Taip kad tas kliedesys, jog prie trumpo nebutu kiles karas, tera redneku saviguoda ir tiek. Negirdejau, kad nors vienas save gerbiantis geopolitikas kalbetu apie tai.
P69 2022-07-24 14:24
Šiaip ne tik Europa netikėjo, kad Rusija įvykdys tokio mąsto karo, bet ir Ukraina. Galima pamatyti jog nebuvo pasiruošta Rusijos puolimui ir iš Ukrainos pusės. Kadangi toks puolimas buvo visai nelogiškas. JAV perspėti bandė visus, na jie turi viena geriausių žvalgybų todėl suprantama, kad patys tuom labai pasitikėjo. Bet tai nekeičia fakto, ką būtų padariusi Europa? Merkel? Nusiuntusi karių į Ukraina? Nebesvaik. Nieko nebūtų padare vis tiek, matosi iš jų politikos kiek jiems tai rūpi. Be to Bidenas gi prieš karą dar siuntė visokių prieštankinių ir panašiai. Nepameni? Putinas tam ruošėsi ne per pora mėnesių, o metų metus. Tik dėl korupcijos nesigavo taip kaip tikėjosi, na ir ukrainiečių ryžto nesitikėjo. Be to pats Trumpas nusprendė pasitraukti iš Afganistano, nes per brangu. Aišku tai paliko Bidenui po to spręsti kai viską iniciavo, o niekas nekeičia tokio mąsto sprendimo ties kiekviena užgaida, nes tada tampa nenuoseklumas politikoje ir vos ne kaip kuris užsigeidžia prezidentas, taip kiekvieną kartą absoliučiai viską keičia. Trumpas greičiausiai būtų nuo Ukrainos atsiribojęs ir galbūt net netiekes tų ginklų, nes tiesiog per brangu būtų Amerikai, nes America First.
Dannas3 2022-07-24 14:38
Manau ir europoj, jei amerikieciai dalinosi zvalgybine informacija, buvo zinanciu. Aisku, gal naiviai tikejosi, kad nepuls. Kita vertus tas kliedesys, jog europieciai(nato) zinojo, bet nieko nedare yra sudo verti. Visu pirma dare, apmokino ukrainiecius ir tieke ginkluote, tokiais kiekiais, kad neprovokuot rusijos. Bet svarbiausias veiksnys, mano manymu, del ginkluotes riboto tiekimo iki karo, yra tas, kad ukraina yra bilekaip korumpuota salis. Rusija tikejosi uzimt Ukraina per kelias dienas. Nereik but naiviems, jog ir nato apie tai nepagalvojo. Prifarsiruoji šalį ginkluote, su didele rizika, kad viskas atiteks priesui. Tik kai Ukraina irode, jog kovos drasiai, pradejo tiekt ginkluote, be baimes jog viskas veltui butu. Taip, kad argumentas, kodel neprifarsiravo ginkluote iki karo irgi visiskai nelogiskas.
P69 2022-07-24 16:33
Ukraina gauna per daug pinigų iš JAV. Taip mano buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Tai jis pasakė kalbėdamas studentų konferencijoje Floridoje: "Jei pažvelgtumėte į Ukrainą, mes jiems skyrėme daugiau kaip 60 mlrd. dolerių. Europos šalys, kurios akivaizdžiai nukentėjo labiau nei mes, skyrė tik nedidelę dalį šios sumos.... Tačiau mūsų skola siekia 35 trilijonus JAV dolerių." Be to, D. Trumpas dar kartą pakartojo, kad karo Ukrainoje nebūtų buvę, jei jis dabar būtų JAV prezidentas. Tai va, jeigu karas galiausiai būtų įvykęs, Trumpas nebūtų padėjęs Ukrainai:))) Taip, kad čia redneckų svajonė apie tai kaip būtų jeigu Trumpas būtų.
Benediktas 2022-07-24 17:16
Tai Trumpas panašios pozicijos laikėsi ir kai pasakė, kad 2% nuo biudžeto kariuomenei pas partnerius turi būti. Jis gi tai pardavė amerikonams, kaip kodėl mes turime mokėti už Europą. O vatnykai tai pateikė, kaip Trumpo inciatyvą sustiprinti NATO.
gytis13 2022-07-24 19:33
Vienu žodžiu rusai kažką sugalvojo ko jiems reikia, Ukraina nepaklausė, ir va karas. O kalti kažkokie vakarų veikėjai....Šiaip Ukraina suvereni valstybė ir pati renkasi ką jai daryti ir ko ne.
eXpo 2022-07-24 21:12
vergo , skurdziaus ir bailio mentaliteta turintys zmones pasizymi palankumu agresoriams ir didesne galia turintiems zmonems. Nes tokiems bailiams nerupi niekas apart kad neduok dieve gaut botagu per kupra nuo valdovo. Ir valdovas gali daryt ka nori - zudyt, kankint, atimt , jie visada siekdami palankumo ras kas del to kaltas , tik aisku ne ju valdovas.
Hmz 2022-07-24 22:41
Ukrainos neutralus statusas buvo išbrauktas iš konstitucijos tik 2014 gruodžio 23. 2014 metais jokio stojimo negalėjo būti išvis.
Gintarinis 2022-07-25 10:23
Merkel labai daug prisidėjo, kad šis karas įvyktų. Kliedi tas Orbanas.
Laurynas19 2022-07-25 10:40
Šitas labai taikliai apibūdina pandemija bei vakcinaciją.