[Žinios trumpai] Rusijoje ateina „tamsieji laikai“ – prasideda represijų era, užtruks bent 20-30 metų  ()

Po to, kai diktatorius Vladimiras Putinas paliks valdžią, Rusija turėtų pasukti ne demokratizacijos keliu, o, priešingai, padidinti represijas, mano Andrejus Movchanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visa agresija eis į vidų“ – A. Movchanas Rusijai dešimtmečiams pranašauja „tamsius laikus“.

Daugelis Rusijoje ir už jos ribų tikisi, kad diktatoriaus Vladimiro Putino pasitraukimas iš valdžios sukels staigų šalies demokratizavimą. Tai utopija, sako žinomas ekonomistas Andrejus Movchanas.

Tokią nuomonę jis išsakė interviu metu Rusijos „YouTube“ kanalui „Chodorkovsky LIVE“.   

„Aš netikiu šiuo scenarijumi. Verčiau manyčiau, kad bus atvirkštinis: vietoj V. Putino ateis daug radikalesnė vyriausybė, kuri vykdys agresiją sausumoje... Iki to laiko Rusija bus priėjusi prie kažkokios standžios sienos, už kurios ji negalės judėti. Ir visa ši agresija grįš į vidų“, – kalbėjo Rusijos ekspertas.  

A. Movchanas pabrėžė, kad iki to laiko išorinei agresijai Rusijos resursai būtų išnaudoti. Šiuo atžvilgiu režimas neturės kitų galimybių, kaip tik didinti represijas. Ir tokioje situacijoje Rusijos Federacija turės egzistuoti dar mažiausiai 20-30 metų. Ekspertas mano, kad Rusijos laukia Sovietų Sąjungos likimas.  

„Apie tai skaitome knygose ir vadovėliuose... SSRS susidūrė su dideliais ekonominiais sunkumais dėl šio ekonominio valdymo metodo beprasmiškumo“, – kova dėl valdžios persikėlė į vidų. Buvo susiskaldymas dėl to, kas buvo pastatyta ankstesniu laikotarpiu.

 

Struktūros stabilumui užtikrinti reikėjo vis daugiau represijų... Pagrindinis aparatas turėjo būti maitinamas vienu metu ir darbu, ir baime“, – aiškino A. Movchanas.

Jis patikslino, kad Rusijai grįžus į demokratiją, šalis turės atsigauti dar ilgai.

„Sankcijos yra toks dalykas, kurį lengva uždėti, bet sunku nusimesti. Jos taip sutvarkytos... (Po demokratizacijos – red.) Rusija daugeliu atžvilgių bus apribota, ji stos už privilegijuotų valstybių klubo tikriausiai visai ekonominei kartai. Tai būtų 10–15 metų“, – teigė A. Movchanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()