[Žinios trumpai] Arestovičius apie Rusijos kariuomenės apsupimą Chersono srityje: „bandė prasiveržti, gavo į skudurus“ (Video)  ()

„Katile“, netoli Vysokopilijos kaimo Chersono srityje, yra daugiau nei 1000 rusų karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 1000 rusų karių atsidūrė „katile“ netoli Vysokopilijos kaimo Chersono srityje.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius patvirtino informaciją apie daugiau nei tūkstančio žmonių turinčios Rusijos karių grupės apsupimą netoli Vysokopilijos kaimo Chersono srityje.

Pokalbis apie tai „YouTube“ kanalo „Feygin live“ eteryje.

„Situacija toje vietovėje jau dvi savaites ten dislokuotiems rusų kariams yra labai sunki: užeiname iš dešinės ir iš kairės, ir paimame Olginą iš dalies ir visiškai Potiomkiną. Tai dvi gyvenvietės, dešinėje ir kairėje, prie Vysokopilijos. Taigi, artėjame prie Ilovaisko (2014 m. mūšis) atkartojimo, daugiau nei tūkstantis kovotojų su ginklais ir karine technika yra užblokuoti, nors tai dar nėra galutinis apsupimas“, – sakė pašnekovas.

Anot Arestovičiaus, Rusijos kariai bandė išsiveržti iš užblokavimo, tačiau juos sustabdė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnis - vienintelis likęs praėjimo kelias yra visiškai apšaudomas. 

 

„Jie turėjo grįžti atgal“, – patikslino patarėjas.

Kitame interviu jis patvirtino, kad galutinė situacija lieka neaiški. „Jei rezervų ten neperkelsime, situacija išliks problemiška. Kaip dažnai būna kare, bus prarasta perspektyva ir galimybė, todėl ten nėra garantuotas apsupimas ir dar reikia nuveikti daug darbo. Ir aš nesu visiškai tikras, žiūrėdamas į mūsų vadovybės veiksmus vietoje, ar jiems kažkas pasiteisins. Jie veikia labai negrabiai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: