Ukraina gali sukelti netikėtą karą Rusijos viduje: siūlo pripažinti Čečėnijos ir kitų regionų nepriklausomybę  ()

Šiaurės Kaukazas gali patraukti Rusijos karių dėmesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik Šiaurės Kaukazas, ypač Čečėnija, gali atitraukti dalį Rusijos kariuomenės. Ukraina gali pastūmėti žmones į pasipriešinimą, pripažindama regiono nepriklausomybę.

Tai „Espresso“ eteryje pareiškė šeicho Mansouro vardu pavadinto Čečėnijos bataliono spaudos sekretorius Islamas Belokijevas.

„Rusijos Federacijos teritorijoje yra tautų, kurios norėtų nepriklausomybės – tai Šiaurės Kaukazas. Tai Rusijos Achilo kulnas. Labiausiai nepriklausomybės nori tie, kurie pajuto karą. Tai čečėnai, dagestaniečiai, ingušai. Šiandien su jais reikia dirbti – tai istorinis šansas atsiskirti ir kovoti už nepriklausomybę. Mums reikia informacinės paramos, paramos iš Vakarų, įskaitant Ukrainą. Reikia pakelti archyvus, parodyti žmonėms, kad jie visada buvo engiami“, – aiškino jis.

Belokijevas mano, kad tokio darbo trūkumas yra didžiulė klaida, nes engiamos tautos nepasitiki Rusija.

„Šiaurės Kaukazas yra ta teritorija, kuri labiausiai priešinasi Rusijos propagandai. Dauguma netiki tuo, ką sako Rusijos Federacija. Čečėnai, dagestaniečiai, ingušai dažniausiai netiki. Tam mes ir dirbame, kad parodytume jiems visą tiesą. Su jais dar reikia dirbti“, – sakė bataliono atstovas.

Jo nuomone, Ičkerijos (Ičkerijos Čečėnų Respublika, de facto likviduota nepriklausomybės nuo Rusijos siekusi valstybė – red.) pripažinimas Ukrainai yra gyvybiškai svarbus.

 

„Šis įstatymo projektas dėl Ičkerijos pripažinimo kažkur guli ir niekas to nesvarsto. Tai gyvybiškai svarbu patiems ukrainiečiams. Niekas nesugeba atitraukti dalies Rusijos kariuomenės, išskyrus Šiaurės Kaukazą ir ypač Čečėniją, bet kažkodėl jie to nepripažįsta“, – reziumavo Belokijevas.

Prisiminkite, kiek anksčiau ekspertas sakė, kad Ramzanas Kadyrovas nori išduoti Putiną ir atskirti Čečėniją nuo Rusijos Federacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()