Kinijoje žaibo greičiu plito mintis: neikite miegoti, šią naktį atsiimsime Taivaną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2022-08-03 21:49
Aš ir dvejopai vertinu šį poelgį, iš vienos pusės gerai parodė pingvinui, kad nejuokauja ir gins Taivaną. Tos dvejonės yra dėl to, kad nereikia įspaust kino į kampą. Iš to kas vyksta, puikiai galima mėtyti, kad pingvinas daro išvadas ir iš putkino klaidų. Įspaudus pingviną į kampą, dar labiau ruošis karui ir augins raumenis. Tam pajėgumų turi, niekas nevagia kaip rusijoje perspausdus užsiaugins dar didesnį baubą. Tas pasakymas, kad nekariavo jau ilgą laiką ir nieko nepadarys yra net labiau nei juokingas. Didžiausias pasaulio fabrikas, didžiausias žmonių kiekis 1/7 pasaulio yra Kinijoje, jie gali 10 metų ten mokintis ir vargo namatyt. Tokio dalyko negali net įtraukti kaip rodiklio lygtyje... per laiką ras skylių. Ir lyg tarp kitko paminėjo jog bus sunkiau ginti nes sunku bus atgabenti ką nors į Taivaną, čia ne tarp kitko reikia paminėt čia bus viena iš didžiausių bėdų. Kinas atsiveš traukiniais, Taivanas sėdės spąstuose. Gal į salą patekt bus sunkiau kinui, bet jei reik manau sulygins su žeme visą salą salvinėmis raketomis. Oro erdvę, kad nepatektų niekas apginti aplink salą taipogi nebus sudėtinga, su laivais taipogi bus rizikinga. Pakilus naikintuvais sunaikins. Tiekimo į salą naikinimas, bus didesnė bėda nei rusui dabar.
iPienius 2022-08-03 22:30
taivanas tai ne ukraina, kur beveik visur lygumos, o kalnai. cia reikalingi visiskai kiti pajegumai ir technika. vien zmoniu reikia 2-3 milijonu, kad galetu uzimt ir islaikyt teritorija, o kur dar technika. salos krantai tokie, kad jokio desanto neislaipins ir technikos neprimes. vakar buvo pilna video, kaip tankai juda kinijoje, bet tankas jura nevaziuoja. traukiniai irgi. net ir sekmingai issilaipinus, su tankais kalnuose nevazines. reikia didelio kiekio aviacijos, o jei taivanas turi gera pries lektuvine gynyba, tai turi gerai sektis gintis. realiai kinai kazin ar turi tokius pajegumus, kad sugebetu uzimt sala, nes taivanas turi milziniska pranasuma gynyboje. bet koks kinu puolimas sausuma patirs milziniskus nuostolius. arba lieka rusu metodas tiesiog viska nusluot raketomis
donatasv 2022-08-03 22:50
Jei reiks bus tie 2 ar 3 milijonai kinui tas ne bėda. Su oro gynyba žaisi kurį laiką kol išgaudys, bet kai tai įvyks tada laiko klausimas, kino technika nevažiuoja, o Taivano lipa kur nori? Be tiekimo saloje sėdėk kalnuose kol nudvėsi badu. Tereiks apsupt ir įvaryti į kampą. Čia kinas turi didelį pliusą.
bahuriux 2022-08-03 23:50
Visų pirma tie laivai net nedaplauks iki krantų nes bus paskandinti kaip ir moskva.
kestutisz 2022-08-03 23:56
Tas mažai padėtų. Dauguma gyvena vistiek miestuose kurie pakrantėse, ir gan lygiose vietose. O tūkstantmetei imperijai palaukt ten dešimtmetį ar šimtmetį kol pabėgę į kalnus grįš į miestus nėra didelė bėda. Labai tikiuosi, kad pešiojimaisi (kas tikresni kinai) ir toliau ramiai sau tęsis žodžiais, bo realus karas jokiam protaujančiam žmogui (kremlinų tokiais nelaikau) nėra naudingas, o tokie patriukšmavimai (ten raketų vežiojimai etc) tiesiog visiem prideda politinio kapitalo.
donatasv 2022-08-04 00:08
Lygiai taipat gali būt nuskandinti ir jav laivai kurie bandys atgabenti kažką į salą. Jei kinas bent kiek ruošiasi tai pirmiausia naikins oro gynybą. Tam bus pasiruošias krūva fake pigių dronų, kad elementariai užfludintu sistemą. Po visko prasidėtų bombonešių darbas, aerodromų ir pakrančių valymas. Lėktuvais atsigabentų oro gynyba užimtų uostą ir povaliui eitų į priekį. Salą apginti yra sunku. Gerai kol turi resursų gyveni kaip tvirtovėje, bet iš kitos pusės ta tvirtovė labai greit gali tapt tavo karstu, jei priešas ras skylę į vidų. Kinas su savo gamybos galimybėmis tai ne rusas. Jie turi materijolo ir geba iš jo pagamint, gal ne tiek kokybiškai kaip JAV, bet dideliais kiekiais. Taivanas be išorės tiekimo prieš kino galimybes 0.
sub 2022-08-04 08:37
Panašu, kad greit pamiršti kas buvo diskutuota ankščiau. Juk diskutavom, kad kalnai užima 2/3 Taivano salos teritorijos ir Taivanas ne Ukrainos padėtyje, o 20 metų ruošiasi galimam karui. Indija, kiap ir Kinija yra 1/7 pasaulio, Kinija nebėra tokia viena. Kur Kinas ką atsiveš traukiniais???? Į Taivaną, per jūrą?
Dannas3 2022-08-04 08:49
Nejuokinkit ju su tais kinais. Realiai kol bus priklausomi nuo artimuju rytu naftos ir duju, jie net pirstelt nedrys dar bent kelis desimtmecius. https://m.youtube.com/watch?v=ISHHe1Hu6d4
immortallt 2022-08-04 09:10
Taivnano ir 2 mln. karių neužteks, greičiau kokių 6-8 mln. tik pradžia turėtų būti. Po to išlaikyti gal 2 mln. ir užteks. Tada vėl, ta pati Kinija yra priklausoma nuo lustų importo iš Taivano. Pradėsi karo - nebegaus lustų iš viso, net jei gamyklos sugebės veiklą vykdyti. Gamyklų ir intelektinės nuosavybės perimti kinams nepavyks. Taivanas priešingai nei Ukraina, turi stiprius įtvirtinimus. Kinija, priešingai nei ruskiai galvojo apie save, yra dar labiau susijęs su pasauline prekyba. Jiems užsidaryti būtų katastrofa, kai savo dominavimą gali greičiau įtvirtinti per ekonomiką, nei per karą. Jiems tik svarbu, kad Taivanas nenutoltų per daug nuo jų. Tiesiog karo atveju jie paaukotų savo ekonominį augimą, greičiausiai prarastų kryptį aplenkiant vakarus, tam, kad šiek tiek žemių pakartotinai užimti. Omeny praras visas strategines naudas prekyboje ar intelektines žinias, jei puls. Jiems ekonominiais svertais daug geriau išeiti. Kiniją valdo žmonės, ne kažkokie imperatoriai nemirtingi, kuriems tūkstantis metų šen ar ten nieko nereiškia. Kinija gyvena 5 ir 10 metų planais. Per 5 metus nepasieksi tikslų, partija mes tave lauk iš barščių iš bet kurios pozicijos.
donatasv 2022-08-04 13:12
būtent atvirkščiai gali būt nei sakai. Kinija gyvuoja jau ilgai ir saujai separatistų neleis pradėt jos skaldyt. To all other dumb asses Salą ginti gerai kol turi atsargų. Kinų atsargos ir gamybos galimybės n kartų viršija taivano. Ką reiškia atgabent laivais ukrainiečiai jau puikiai parodė. Kinui 10 metų blokuot taivana ir leist bombas, dronus nuo kranto vienas juokas, taivanui tai mirties nuosprendis. Mirtų 1kk kinų tai jie net nepajustų. Rusijos karių ukrainoje žuvo 40k tai yra 0,03 populiacijos, mirtų 1kk kinų tai būtų tik 0,07 populiacijos. Jie ten lavonais gali užmėtyt taivaną vietoje bombų.
Laurynas19 2022-08-04 13:48
Aš sutinku su Immortallt, kad greičiausiai kinai nepuls taivano , nes ekonomiškai neapsimoka ir nepalanku. Geriau visa tai išspręsti taikiai. O tiem (net nežinau kaip tokius pavadinti) kurie galvoja, jog taivanas turi kažkių galimybių apsiginti tai jums tiesiog su galva negerai... Iki kitos salos pusės nuo kinijos yra 300km. tai su tokio lygio ginklais kaip HIMARS bei ATACMS raketomis visas salos vietas gali pasiekti. Kinai žino apskritai kievieną karinį objektą toje salelėje.. Nenustebčiau jog turi jau ir raketas nutaikę į kiekvieną tų objektų. Dar kažkas apie kalnus eilinį kart kliedėjo... Visi Taivano miestai yra lygumose/pakrantėse. Miškuose bei kalnuose nieko nėra, ką ten veiks pabėgę partizanai, Kinams visiškai vienodai.
immortallt 2022-08-04 14:28
Jo, tik tu darai prielaidą, kaip ir rusai darė, kad vakarai nieko nedarys, kad nebus jokio poveikio prekybai, tiekimui biudžetui. Kinijoje ir šiaip ekonominė krizė jau bręsta 20 metų ir ją vis užklijuoja vis didesniu lopu. Kažkada visi lopai nušaus ir turės krizę didžiosios depresijos lygio ar didesnę. Karas - laisvai galėtų būti tas akstinas. Jei kalba eitų apie tai, kad kinai yra nepriklausomi nuo išorės pasaulio, ir dzin jiems visa prekyba, tarptautiniai santykiai ir t.t., tada taip Taivanas neturi šansų. Bet situacija nėra tokia. Taip, vakarams būtų sunkiau nuo kinų užsidaryti, bet ne bazinių prekių lygyje, kaip su energiniais ištekliais iš ruskyno. Chemijos sudedamųjų kompopnentų trūktų, šūdniekių, kai kurių specifinių pigių produktų, bet nieko be ko gyventi negalime. Taip kristų iš pradžių ekonomika, po to būtų augimas, nes tektų čia pradėti gaminti. Bet kinų ekonomikai nuplėštų tuos visus užlopymus. Karinę techniką nelaikai miestuose, laikai kalnuose. Žinoti lokaciją neužtenka, turi gebėti ir sunaikinti. Netikiu, kad Taivanas nėra investavęs į gebėjimą apsisaugoti nuo agresorės, kai realiai patys gamina pažangiausią elektroniką pasaulyje.
donatasv 2022-08-04 14:33
Nepamiršk, kad viename gale nusiperdei kitame pasaulio gale cunamis. Ta krizė smogs visu pajėgumu visam pasauliui. Tokio tipo krizės tarakonus kaip putinas paskatins dar aršiau ir plačiau vykdyt savo idiotiškus planus ir temt visą pasaulį į dar gilesnį š... o tada jau laikykitės nes diktatūros pasileido plaukus pilnu pajėgumu ir laisva eiga rieda nuo kalno, o visi kas prieš bandys tai sustabdyti. Mūsų maža lietuvėlė būtų vienas iš susirėmimo centrų. Dėl to aš ir sakau, kad tokiems kaip lanbirbis visame šitame reikale reiktų patylėt, nes jei įvyks tragedija jis pirmas išlėks į ameriką kavotis, o srėbt užvirtą košę liksime męs. Kada lietuva atsiskyrinėjo nuo ssrs, mano tėvas pora metų prieš buvo maskvoje ir pasakojo, kad jau tada maskolei klausinėjo kada visgi atsiskirs ta lietuva. Su taivanu net nepanašu, visas ssrs žlugimas buvo numatytas iš anksto. Čia net nepanašu, kad kinas norėtų atiduot taivaną.
sigun 2022-08-04 15:21
Ne tiek svarbu kiek Kinija praras. Esmė, kad neturi galimybių permesti pakankamo kiekio pėstininkų į salą, o raketomis ir dronais kitos valstybės neužimsi. Ir Ukrainos pvz. rodo, kad gali bombarduoti viskuo ką turi, tačiau tai neprivers pasiduoti. Priešingai, netgi lojalūs okupantui taps priešiškais. Jūrų blokados dešimtmečiais taip pat negalės vykdyti, nes tam reikia laivų. Kurie skęsta. Kinijos laivynas gal ir galingai atrodo ant popieriaus, bet prisimenam, kad jų laivyno flagmanas lėktuvnešis tai iš Ukrainos nupirktas laivas, kuris buvo nurašytas metalo laužui, kurį kinai prikėlė antram gyvenimui. Antram gyvenimui prikeltas laivas gal ir geriau nei nieko, bet daug šansų, kad geriau atrodo nei yra.
donatasv 2022-08-04 15:35
Jei matai kelią į salą tik laivu tai labai klysti. Aš jau rašiau kaip pakankamai greitai ir pigiai gali neutralizuoti oro gynybą. Laivas vs laivas, lėktuvas vs laivas, raketos. Būdų kaip neprileist prie salos nieko yra daug. Tik tas daug šiuo atveju yra kino pusėja nes atsargų tam turi n kartų daugiau, atsargų papildymas taipogi paprastesnis.
immortallt 2022-08-04 16:03
Pigiai ir greitai Mhm. Nuo peties paleidžiamus kaip greitai ir pigiai neutralizuosi? Net stacionarius pigiai ir greitai nepavyks neutralizuoti, nes nu kuo neutralizuosi? Raketomis? Raketomis, kurias numušinėja priešlėktuvinė? Kaip sekasi ruskiams su desantu Ukrainoje? Ekonominė krizė vakarams, nereiškia, kad būtų taip blogai, kaip kinams. Vakarai liktų tarpusavyje bendradarbiauti, rusai liktų +- tik su panašaus lygio šalimis, ir tada būtų problemos. Ta pati Australija jiems reikalinga ištekliams. Krūvos perteklinės gamybos, kur subsidijomis varo eksportą į vakarus, nes vietoje net galimybės tiek suvartoti neturi. Kinams Taivanas niekada tiek neduos naudos, kiek jie gali prarasti ekonomiškai. Vyks visokio tipo žaidimai ir pasistumdymai, atviras karas jei bus, tai nebent vėl dėl kažkieno šizofrenijos, bet ne išskaičiuotas ėjimas.
donatasv 2022-08-04 16:33
Pigus dronas 10/20k neš pora nedidelių bombų ir atliks žvalgybą. Nuo peties paleidziamas kiek? RPG kurios pigesnės 500 metrų / 1 km aukštyje numušinės? Užteko vokiečiui užsukt dujas pratrydo. Kas bus kai kinai visam pasauliui pradės uzsukinėt tiekimą? Rimtų kurios gali numušt dronus aukščiau skrendančius kainuoja apie 100k. Amerika ir dabar nespėja užkišt rinkos pagal poreikį. Kai reikės jas patiekt taivanui prasidės bėdos. Nors tas dar galima atgabent povandeniniais laivais. Bet atstumas jų vos keli km. Užsidengs pakraštį salos ir rūkyk atsisėdęs.
Laurynas19 2022-08-04 16:47
Vargšai Kinai.. turi didžiausią armiją pasaulyje, vieną didžiausių gamybos pajėgumų, vienus paklusniausių karių ir jiems nėra šansų paimti arčiausiai esančios , mažos salos. Jie tikrai nežino visų "priešlėktuvinių" pozicijų, jie tikrai neturi net pakankamo kiekio raketų "užtemdyti saulę". Nu ir niekaip neįmanoma perkelti karių laivais bei lėktuvais nes nu visi jie bus numušti Taivano ginybos kuri slepiasi visškai neaptinkamose vietose. Nu aš ir esu prieš karą.. ir nemanau kad jis bus trap JAV (taivano) bei Kinijos.. bet cmn žmonės, pradedam gal logiką naudoti bent kiek.
donatasv 2022-08-04 16:59
Čia taikliai Bus kai su ruskiu, užsuksim pinigų tiekimą (nepirksim gamtinių išteklių) numirs iš bado Rusui užteko pačiam prisukt dujas ir prasidėjo Kinui užsuksim viską ir mirs iš bado lol:D Energetiniai ištekliai iš rusijos, visų kitų kasyklų pas rusą ir kiną pilna. Darbuotojų kurie gali dirbt dar daugiau. Pritruks maisto? Oj nepradedam rusas pagal grūdų tiekimą pasauliui kelinta valstybė? Amerikonui reiks pradėt dirbt už kino atlyginimą kinišką darbą tai ten nugriaus visą kapitolijų lig pamatų
bahuriux 2022-08-04 17:07
Vatnykų logika einant į Ukrainą irgi buvo tokia pat 1:1. Ateisim išsigas ir pasiduos, nežianu nei vieno eGzperto kuris tikėjosi tokio pasipriešinimo. Žinoma kitaicai gali bombarduoti kol viską sulygins su žeme, nu užims tą salą o ten bus like tiek kiek Mariupolyje. Kitaip sąkant jokios ekonominės naudos, tik didelę krizę ir pasaulio izoliaciją gautu kinija. Nes visos chipų technologijos bus sunaikintos ir/arba perduotos sajunginikams, kinija negaus nieko. Pradžioj 300 laivų iš kurių didesnė dalis geldos) nuskandinti su antilaivinėmis raketomis turbūt nebus sunku su USA pagalba?