Lukašenka irgi nutarė pagrasinti Lietuvai: tai negali likti be pasekmių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-08-11 19:14
belarusai su rusais pagamina beveik puse pasaulio trasu. dabar nei vieni nei kiti neeksportuoja. tai reiskia, kad ateinanciais metais maisto bus uzauginta daug maziau, nei ankciau. labai tiketina, kad daug kur prasides badas. cia ne dujas ar nafta, kad su masina nenuvaziuosi ar be elektros reiks pabut, bet valgyt tai reikia
Benediktas 2022-08-11 19:17
Vis tiek su tavo draugeliais niekas jau nebedraugaus
donatasv 2022-08-11 23:21
Nu kai ateina badas labai dažnai pradedi nesirinkt draugų, o tiesiog žiūri kaip išgyvent. Netekus trašų iš rf ir by turėsim arba didint dirbamos žemės plotus, arba pradėt statyt naujas gamyklas. Tokio tipo gamykloms reikia daug dujų, tai vėl akys nori nenori pradės krypti į rytų pusę... Ankščiau ar vėliau reiks pradėt draugauti... By ir rf carai nėra amžini, bet kol jie užsilenks.... dar daug spės šioje žemėje prišikt...
AAA000 2022-08-11 23:38
nera taip blogai. trasos reikalingos tik vegetarams nebent. savo nesamonem propaguot - kas labai nualina zeme. atsikurs normalus gamtos ciklai. gal tas nesamoningas uztvankas kazkiek pragriaus - ju beprasmiskas laikymas (uzkeltas gruntinis vanduo) labai isplauna aplinkinius dirvozemius ir nuskurdina. o pakranciu dirvozemiai vertingiausi. sugris gal net zuvu migracija - jos turtina irgi dirvozemius. cia gal vienintele realiai gera dabartiniu politiniu idiotu ideja - apsitvarkyt salies upes ir upelius... bet speju viskas isvirs i kokias nors nesamones ir lesu grobstymus... daugiau gi nenueinama, kai konservatnykai papuola - jau desnis... ta prasme problema cia ne trasose, o dirvos pereikvojime. ypac kai biokura pradeda augint politiniais nurodymais. o "protingieji" politiniai buhalteriai neskaiciuoja VIETINES dirvos iseikvojimo, o tik kazkoki beprasmi co2 - kuris lakioja kur tik nori po pasauli neziuredamas sienu... nors miskus sodintu masiskiau, kad sugaudytu... badas Lietuvai tikrai negresia gresia dvigubi derliai su atsilimu ir intensyvesni gyvybes ciklai (dirvos greitesne regeneracija ir sluoksnio storejimas) bet reikia ne dabartinius debilus rinkt. pacios trasos tik eksplotatoriams is esmes terupi. kurie nori greito pelno. cia kaip trumpalaikis nuominkas-turistas. tik zemes sluoksnio. uzejo, pasieme pelna ir isveze isleist kazkur uzsienin. tipo "uzsidirbo", o is tikro baigtinio resurso parazitas.
Myslius 2022-08-12 00:11
Na ir parodei savo neisprusima. Trasu nenaudojimas ar skatinimas ju nenaudoti tai cia neapsisvietimas elementarus, nesupratimas kas yra nitratai. Nitratai augalams reikalingi tiek pat kiek ir oras ar vanduo. Zmogaus kune yra 0.6% Nitrogen (azoto). Azota gaunam is augalu, o augalai is dirvos. Be nitratu augalai vysta, tampa geltoni ir nevykdo normaliai fotosintezes. Nes nitratai augalams reikalingi taip pat kaip ir musu zmoniu kunams (Azotas svarbi sudedamiji dalis kraujo lastelems ir kai kurioms kitoms lastelems) Tai tau klausimas AAA000, is kur dirvoje atsiranda azotas? Jei augalai israunami is dirvos, suvalgomi, ir nieks dirvos netresia? Dar paklausiu koks greitis tokiu procesu. Dar paklausiu kuo skiriasi nualinta zeme nuo nenualintos? Kas cia per mistinis zodis "pereikvojimas"? Gal dar shamanizmu uzsiimineji? Dar paklausiu kuo trasose esancios medziagos yra blogesnes uz naturaliai gamtoje randamas? pvz kuo vienas azotas ar fosforas blogesnis uz kita azota ar fosfora? Gal radioaktyvus? Kas cia tavo tas "baigtinis resursas". Kas pasibaigia? Gal desimt klausimu bet bent jau pora atsisakyk tai suprasi ir kitus.
donatasv 2022-08-12 07:10
Lietuvoje badas gal ir negresia, mes uzsiauginsim visko kiek reikės mūsų šaliai, bet yra šalių su nederlingomis žemėmis skirtingais reljefais ir skirtingu gruntu. Kas nesugebės užsiaugint turės pirkt ir mokėt brangiau. Aišku valstybė gali kontroliuot eksportą ir esant poreikiui uždrausti. Bet šiuolaikiniame pasaulyja viskas surišta, viename gale bezda kitame gale cunamis. Pritrūks maisto afrikoje, azijoje ir t.t. genami bado žmonės tiesiog pradės migruoti. Tai europai gali kelti labai didelių problemų. Nesutalpinsime čia visų laukinių. Trūkstant maisto prasideda konkurencija, bado atveju konkurencija skatina konfliktus. Taip kad niekur pasaulis nedings. Tas rusų bezdėjimas negali tęstis ilgai, nes kuom ilgiau viskas tęsis, tuom didesnė cunamio banga kils. Kaip visi rėke uždarom viską iš rusijos, o tuo labiau kinijos ir jie nudvės iš bado be mūsų... Man tai juokingai skamba. Galim mes ir be jų bet reik suprast, kol mes atsitiesime be jų, cunamio banga mus gali ir nuplaut, arba smarkiai aptalžyt.
Benediktas 2022-08-12 07:32
Tegu pasisako tos Afrikos šalys labiau, kad Rusija išvestų karius iš Ukrainos. Tada visos problemos pradės spręstis, ne nuo to galo žiūrim į priežastis. Kuo greičiau Rusija bus užspirta iš Ukrainos, tuo greičiau atsinaujins trąšų tiekimas iš BY, nes kritus Putinui, Lukošenka irgi ilgai neišsislaikys.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-12 07:36
https://www.statista.com/statistics/125 ... y-country/
Myslius 2022-08-12 08:15
https://www.statista.com/statistics/127 ... y-country/
donatasv 2022-08-12 09:34
Visas pasaulis kenčia ir smerkia ruso pradėtą karą. Išskyrus kelios šalys... Kai nebeturi kur dingti pradeda derėtis su velniu. Kad ir tapati nafta dabar. Mes perkam naftą iš pirikupo, kuris perka iš ruso. Nes paimt iš kitur taip greit nėra iš kur. Rusas gauna bapkes, pirikupas uždirba kenčiame mes mokėdami daugiau... akių dūmimas ir tiek.
Benediktas 2022-08-12 10:39
Gal galima detaliau, iš ko mes perkame, kuris perka iš ruso?
donatasv 2022-08-12 22:40
Iš opec šalių perka, kurios neturi pajėgumo bent kolkas, tai perparduoda ruso nafta. Staipsnis spaudoje buvo.
immortallt 2022-08-13 07:42
Reikia į geležinkelių kainodarą įtraukti koeficientą vežimo kainai: 1+grasinimų skaičius per 20 metų / 10. Baigtųsi grasinimai. Kas dėl trąšų, tai tik kalio trąšų rinkos ketvirtadalį užima rusai su baltarusais. Fosfatai - išimtinai Vakarų Sacharoje išgaunama. Azoto trąšų užima santykinai nedidelę dalį, kurią galima pakeisti. Jei bendrai žiūrėti trąšų rinką, tai baltrusai su rusais neužma net 10% rinkos. Dalis važiuos kaip važiavę į Kiniją ir pan., tik jau už mažesnę kainą parduos ir logistika kainuos reikšmingai brangiau. Kitas dalykas, naujos tendencijos žemės ūkyje, kurios, brangių trąšų, bus tik paskatintos - išmanus tręšimas, kai barstoma trąšų tiek kiek reikia kiekvienoje konkrečioje vietoje (analizė augalų iš drono ar bent palydovinių duomenų ir atitinkamas tręšimo plano parengimas bei įrangos, kuri pagal planą atitinkamai barsto trąšas), ir antra, biologinių produktų didesnis naudojimas, pvz. Lietuvoje yra tokie Bioversio. Su jų produktais sumažinus azoto trąšų naudojimą 50-70%, sugeba išauginti net šiek tiek didesnį derlių. Mikroorganizmai leidžia įsisavinti geriau azotą ir dar suriša ore esančio azoto. Savikaina už trąšas mažesnė dešimtimis kartų. Biologinius produktus kuria daugelyje pasaulio šalių.