Nustatyti trys moterų orgazmo tipai – bet remiantis tyrimu, vienam žmogui patirti galima tik vieną iš trijų  ()

Tyrime teigiama, kad naudojant „biogrįžtamojo vibratoriaus“ surinktus duomenis buvo nustatyti trys moterų patiriamo orgazmo tipai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai sugebėjo suskirstyti orgazmus į tris skirtingus tipus: bangą, laviną ir ugnikalnį.

„Lioness“, kuri gamina vibratorius, anksčiau 2017 m. nustatė tris orgazmo tipus, tačiau atrodo, kad šis naujas tyrimas, paskelbtas žurnale „The Journal of Sexual Medicine“, patvirtina jų teiginius.

Nedidelio masto tyrime buvo prašoma 54 moterų, kurios naudojasi „Lioness“ vibratoriumi, leisti rinkti savo masturbacijos duomenis masturbacijos sąlygomis ir „kontrolinės“ būklės, kai vibratoirus buvo įdėtas, bet jokia savęs stimuliacija nevyksta.

„Dėl orgazmo sąlygų moterims buvo liepta save stimuliuoti iki vieno orgazmo, o po to išjungti įrenginį praėjus dviem minutėms po to, kai buvo pasiektas orgazmas“, – rašė komanda savo tyrime. „Tai leido aklajam vertintojui nustatyti, kada įvyko orgazmas ir stebėti dubens raumenų susitraukimų pokyčius, kurie buvo prieš ir po kiekvieno orgazmo“.

Sekso žaisluose yra jutikliai, aptinkantys slėgį, taip pat prietaisai temperatūrai matuoti, giroskopas ir akselerometras, kurių visi surinkti duomenys perduodami į serverį per „Bluetooth“. Atrodo, kad surinkti duomenys rodo tris orgazmo tipus, kuriuos anksčiau apibūdino „Lioness“:

„Banga“ (trumpas dubens raumenų susitraukimų pliūpsnis, prieš kurį buvo įtraukiantis dubens raumenų tempimo ir atsipalaidavimo ritmas), „ugnikalnis“ (pirmas orgazmas, didėjanti dubens raumenų įtampa) ir „lavina“ (stipresni dubens raumenų baziniai susitraukimai išliko visą savistimuliaciją, tačiau susitraukimų profilis mažėja orgazmo metu ir po jo).

 

Dažniausiai moterys patyrė bangą (26 iš 54), po to sekė lavina (17 iš 54), o vėliau – ugnikalnis (11 iš 54). „Lioness“ teigimu, duomenys rodo, kad moterys patiria tik vieno tipo orgazmą.

„Kažkas, patyręs vulkano orgazmą, taip pat nepatirs lavinos orgazmo“, – rašė jie 2017 m. „Tai nereiškia, kad neįmanoma turėti kelių modelių (niekada negali žinoti!), bet iki šiol mes neturėjome tokio atvejo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()