Skelbiama, kad Šoigu ir jo aplinka pavogė 80 % pinigų, skirtų karui (Video)  (3)

Žiniasklaida pasakojo, kaip Šoigu ir jo aplinka pavogė 80 % pinigų, skirtų karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinui nekyla klausimų dėl kariuomenei skiriamų pinigų ir dėl to, kad mainais už vogtas prekes Gynybos ministerijos pareigūnai pasiruošę vykdyti bet kokį, patį „nešvariausią“ Rusijos Federacijos vadovo įsakymą.

Apie tai kalbama naujame Aleksejaus Navalno komandos tyrime. Jis buvo skirtas Rusijos Federacijos gynybos viceministrui Aleksejui Krivoručkai.

Pagal „FreeDom“ projekto siužetą, anot tarptautinio finansininko Billo Browderio, tokie Rusijos Federacijos pareigūnai kaip Krivoručka tapo pagrindine korupcijos armijoje priežastimi.

„Korupcija Rusijoje yra tokia plačiai paplitusi, kad praktiškai niekas neveikia. Viskas, kas susiję su valstybe, neveikia. Jie negali vykdyti karinių operacijų. 80 % pinigų, kurie turėjo būti skirti karui, buvo pavogti, ir tai yra gerai“, – interviu „The Wall Street Journal“ sakė B. Browderis.

Teisininkas Nikolajus Polozovas taip pat sutinka, kad korupcija paveikė Rusijos karių kovinį efektyvumą. Tokių pareigūnų kaip Šoigu ir Krivoručka dėka Rusijos tankai lieka be dinaminės apsaugos ir tampa gana lengvais taikiniais.

„Korumpuotas Putino režimo ir jo pareigūnų pobūdis, jis tiesiog pasireiškia tuo, kad ilgą laiką, daugiau nei 20 metų, pagrindinė mintis buvo pavogti kuo daugiau tose pozicijose, atsižvelgiant į galimybes, kurias šie pareigūnai turėjo. Ir šiais pavogtais pinigais užtikrinti savo vaikų ateitį“, – sako Polozovas.

Kovos su korupcija fondo darbuotojas Ruslanas Šavedinovas teigė, kad Rusijos gynybos ministerija yra vienas korumpuočiausių departamentų. Taip ir pats Šoigu pasakiškai praturtėjo ir „paturtino“ savo šeimą. Jo aplinkoje visi šioje tarnyboje taip pat yra korumpuoti.

 

Anot Šavedinovo, Rusijos Federacijos Gynybos ministerija buvo vienas korumpuočiausių ir nepopuliariausių tarp žmonių padalinių, kuriam kasmet iš biudžeto buvo skiriama vis daugiau pinigų. Ir tuo pačiu metu buvo pavogta vis daugiau. Jis pabrėžė, kad niekas neužsiima nei kariuomenės reformavimu, nei jokiu savo karių mokymu.

„Jie (RF Gynybos ministerijos pareigūnai – UNIAN.) nebuvo pasiruošę šiam karui, gyveno tiesiog praturtėdami ir melšdami biudžetą“, – pažymėjo pareigūnas.

Žurnalistai teiravosi Šavedinovo, ar Putinas nepaklaus Šoigu, kur dingo visus šiuos metus armijai skiriami pinigai.

 

„Jis to klausimo neužduoda. Šoigu žino, kad tokių problemų nėra, koks nors nedidelis Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos rangovas periodiškai taip pat pristato Šoigu spaudai. Rangovas įkalinamas, o tada „išnyra“ tos didžiulės sumos, kurias vagia“, – aiškina pareigūnas.

Be to, V. Putinui nekyla klausimų dėl kariuomenės skiriamų pinigų dar ir dėl to, kad mainais už pavogtus pinigus Gynybos ministerijos pareigūnai pasiruošę vykdyti bet kokį, patį „nešvariausią“ Rusijos Federacijos vadovo įsakymą.

Anksčiau Navalno fondas teigė, kad Rusijos gynybos viceministro Aleksejaus Krivoručkos dukros gavo Amerikos pilietybę. O jis pats turi prabangaus nekilnojamojo turto už pusę milijardo rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(12)
(41)

Komentarai (3)