Skelbiama, kad yra labai paprastas būdas parklupdyti Rusiją: Putinas to bijo kaip mirties  (6)

Zelenskio teigimu, rusai gali daryti įtaką Kremliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad draudimas išduoti vizas Rusijos piliečiams gali paskatinti Rusijos žmones daryti spaudimą Vladimiro Putino sprendimams kuo greičiau užbaigti karą.

Apie tai valstybės vadovas kalbėjo interviu „The Washington Post“.

Zelenskis pabrėžė, kad „vizų draudime“ nėra nieko, kas „atimtų teisę į gyvybę“, ir pavadino tokias sankcijas „labai geromis ir taikiomis“.

„Vakarų šalys gali uždrausti visiems Rusijos Federacijos piliečiams atvykti į Europos Sąjungos šalis... Nuo pat pradžių sakiau, kad svarbiausiomis sankcijomis laikau sienų uždarymą, nes jie [rusai] atima svetimą teritoriją. Na, tegul jie gyvena savo pasaulyje, kol nepakeis savo filosofijos. Taigi, šalys uždaro savo sienas ir įveda energijos išteklių embargą. Asmeniškai mano nuomonė tokia, kad visi kiti variantai yra silpnesni. Visiško energijos išteklių tiekimo embargo nėra, sienos nėra uždarytos“, – sakė Zelenskis.

Zelenskis paragino visus be išimties rusus išsiųsti į Rusiją.

„Kad ir kokie būtų Rusijos Federacijos piliečiai – yra palaikančių karą, yra ir ne – jų vaikai mokosi užsienyje, mokyklose, universitetuose ir pan. Leiskite jiems važiuoti į Rusiją. Nieko blogo, tegul jie ten vyksta. Ne amžinai, prašau, leiskite jiems sugrįžti. Tada jie tiesiog supras“, – atsakė prezidentas.

 

Taip pat, Zelenskio teigimu, rusai gali daryti įtaką Kremliaus veiksmams.

„Jie sako: „O, mes neturime nieko bendro su tuo, ir visi žmonės negali būti laikomi atsakingais“. Jie gali. Jie pasirinko šiuos žmones ir dabar su jais nekovoja, nesiginčija ir ant jų nešaukia. Viešai karui besipriešinantys rusai yra pavieniai atvejai, o šie žmonės sėdi kalėjime. Bet tegul rusai keliauja namo, tegul visi keliauja į Rusiją“, – sakė jis.

Zelenskis mano, kad draudimas išduoti vizas Rusijos piliečiams yra vienintelis būdas tiesiogiai paveikti Putiną.

 

„Tai vienintelis būdas paveikti Putiną, nes šis žmogus neturi jokios kitos baimės, tik baiminasi dėl savo gyvybės. Ir jo gyvybė priklauso nuo to, ar šalies gyventojai jam kelia grėsmę, ar ne. Jam niekas nebegresia. Todėl, kai šalies gyventojai darys spaudimą priimti sprendimus, tada bus ir rezultatų. Ir karas baigsis. Tai labai suprantamos sankcijos, jos labai paprastos. Kalbama ne apie pinigus, ne apie dujas ar vamzdžius, ir ne apie tai, kad vokiečiai žiemą neturės šilumos. Tiesiog uždarykite sienas metams ir pamatysite rezultatą“, – pridūrė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(4)
(140)

Komentarai (6)