[Žinios trumpai] Čečėnams įsakyta žudyti rusus – skubiai perkeliami į Chersono sritį  ()

Rusija perkelia čečėnus į Chersono sritį: ISW atskleidė, kodėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo nusikaltėlio Vladimiro Putino planas nepasikeitė: jis vis dar nori užvaldyti didžiąją Ukrainos dalį ir nuversti Zelenskį, tačiau dabar tai daro slapta.

Kremliaus diktatorius viešai nebeskelbia apie Ukrainos „denacifikaciją“ ir „demilitarizavimą“, tačiau tai visiškai nereiškia, kad jis atsisakė to, ką planavo įsiveržimo metu.

Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Priešas sustiprino puolimo operacijas aplink Bachmutą, netoli Avdijivkos ir į pietvakarius nuo Donecko, taip pat vykdė puolimo operacijas Chersono srities šiaurėje ir šiaurės vakaruose. Įsibrovėlių manevrai nebuvo vainikuojami sėkme.

Taip pat tapo žinoma, kad čečėnų daliniai perkeliami į Chersono sritį. Anot ISW analitikų, čečėnai šia kryptimi reikalingi kaip užtvaros būriai Rusijos dezertyrams sulaikyti: įsibrovėlių moralė ten krenta su kiekvienu nauju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiu.

 

Be to, dieną prieš tai buvo rimtai sutrikdyta logistika tarp Krymo ir žemyninės Ukrainos. Sprogimai Rusijos amunicijos sandėlyje ir transformatorių pastotėje Džankojaus rajone labai sutrikdė okupantų tiekimą, ypač Zaporižioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(4)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: