[Žinios trumpai] Filmo verta istorija - vienas senas ukrainietis paprastu veiksmu sunaikino du rusų tankus  ()

Kovo mėnesį Poltavos ir Sumų regionų pasienyje gelbėtojai ir teritorinė gynyba iš upės dugno iškėlė rusų tanką, kuris nuskendo kartu su įgula. Paaiškėjo, kad vietinis pensininkas, senelis Piotras, sudalyvavo rusiškos technikos demilitarizacijoje


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Poltavos srityje senelis Piotras nuskandino du rusų tankus, kai įsibrovėliai bandė patekti į regiono teritoriją iš Sumų srities. Kaip sakė Poltavos srities karys Ruslanas, Ukrainos vėliava padėjo seneliui.

„Kai tiltu per upę pravažiavo tankų grupė, vieno tanko variklis neužsivedė ir jie jį paliko kitame krante. Kol nebuvo orkų senelis Piotras pritvirtino prie tanko Ukrainos vėliavą ir padegė tiltą. Kai įsibrovėliai grįžo ir kitoje pusėje pamatė „ukrainiečių tanką“, ėmė panikuoti ir šaudyti į jį iš kitų keturių tankų, visiškai sunaikindami savo techniką“, – sakė Ruslanas.

Tada įsibrovėliai nusprendė kirsti tiltą per Pselio upę (nes senelis Piotras ir jų pačių tankas užblokavo geresnį tiltą), tačiau pirmasis jų tankas iškart įkrito į vandenį ir nuskendo kartu su įgula. Taigi, techniškai vienas ukrainiečių senelis sunaikino du rusų tankus.

 

Tai ne pirma istorija, kai vyresni žmonės padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naikinti užpuolikus. Anksčiau 78 metų Mykolajivo srities Baštankos miesto gyventojas, kuris dėl amžiaus nebuvo paimtas į gynybos pajėgas, padegė įsibrovėlių sistemą „Grad“.

(66)
(0)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: