[Žinios trumpai] Prasidėjo tikra beprotybė ir ultimatumas geležinkelio darbuotojams: masiškai ardo vagonus, viską pjausto į gabalus - kas čia vyksta?  ()

Anot Ukrainos Prezidento administracijos vadovo patarėjo, geležinkelio darbuotojams buvo įsakyta nusiųsti pusvagonius į Novaja Kachovką ir Chersoną. Liks tik karinės technikos platformos ir transporto parkas, naudojamas pervežimams į ORDLO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai supranta sėkmės Chersono srityje laikinumą ir siekia kuo daugiau pavogti. Apie tai „Telegram" rašė Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Michailas Podoljakas.

„Kol Kremliaus propagandistai tvarko biudžetus, Chersone kabina lentas „Mes čia amžinai", Rusijos kariuomenė kitaip supranta savo laiko perspektyvas. Jei pirmieji atėjo užsidirbti iš biudžeto, antrieji tikrai nori ką nors vogti", – pažymėjo patarėjas.

Remiantis informacija iš vietinių šaltinių, RF ginkluotosios pajėgos paskelbė ultimatumą geležinkelio darbuotojams laikinai okupuotuose pietiniuose regionuose, kad visi apgadinti ir nepažeisti pusvagoniai būtų nukreipti į Novaja Kachovką ir Chersoną.

„Jie ardo atvažiuojančius vagonus: išardomi aširačiai ir vežimėliai siunčiami į okupuotą Krymą, o rėmai ir kėbulai siunčiami pjaustyti į metalo laužą – taip pat Krymo kryptimi", – sakė M. Podoljakas.

Geležinkelininkams buvo įsakyta ORDLO (okupuotos Luhansko ir Donecko teritorijos) neliesti tik platformų, skirtų įrangai gabenti, ir tam tikro parko vidaus transportavimui.

Įsibrovėliai neplanuoja užsiimti laikinai okupuotu regionu, o juo labiau integruoti jį į Rusijos ekonomiką, – savo nuomone dalijosi prezidentūros vadovo patarėjas.

 

„Reikia suspėti pavogti kuo daugiau. Kitas žingsnis mums gerai žinomas – didžiulė unitazų ir elektros lempučių vagystė Chersono prieigose", – apibendrino jis.

Pagrindinė rusų karinės vadovybės dalis paliko Chersoną. Ukrainos ginkluotosios pajėgos paliko priešo kariuomenę be galimybės aprūpinti karius ginklais ir karine įranga.

 

Paskutinis tiltas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Chersono srityje buvo sunaikintas rugpjūčio 12 d. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos gynybai Chersone pradėjo montuoti medinius „ežiukus".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(4)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: