[Žinios trumpai] Vokietijos aerodromuose įkalinta 10 Rusijos lėktuvų: kas vyksta?  ()

Šalies susisiekimo ministerijos duomenimis, Leipcige šiuo metu yra trys rusiški „An-124“ lėktuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus daugiau nei penkiems mėnesiams po ES oro erdvės Rusijos orlaiviams blokavimo, dešimt Rusijai priklausančių ar jos kontroliuojamų lėktuvų vis dar yra Vokietijos aerodromuose.

Federalinė transporto ministerija apie tai pranešė paprašius Vokietijos redakcijų tinklui (RND).

„Kadangi lėktuvams taikomas draudimas kilti ir skristi dėl ES sankcijų režimo, jų savininkas negali jais naudotis ir orlaiviai negali būti gabenami į kitą vietą“, – sakoma pranešime.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, Leipcige šiuo metu yra trys rusiški lėktuvai „An-124“. Šio tipo orlaiviai daugiausia naudojami užsakomiesiems krovininiams skrydžiams. Kelnas turi „Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300“ ir „Boeing 737“. „Boeing 737“ tipo lėktuvai dažnai naudojami keleiviniams skrydžiams. „Bombardier“ talpina nuo aštuonių iki vienuolikos žmonių ir dažnai naudojamas kaip verslo ar privatus lėktuvas.

Frankfurte prie Maino yra „Boeing 747“, dar žinomas kaip milžiniškas reaktyvinis lėktuvas, kuris dažnai naudojamas kaip keleivinis lėktuvas. Baden-Badenas turi daugiausiai lėktuvų iš Vokietijos aerodromų: „Cessna 750 Citation X“, du „Embraer ERJ-135BJ Legacy 600“ ir „Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS“. Tai visi verslo lėktuvai.

 

„Airbus A320“, kurį kadaise nuomojosi Rusijos oro linijų bendrovė, vis dar yra Miunchene. Anot pranešimo, sprendimą dėl tolesnio naudojimo priima savininkas.

Nepaisant sankcijų, lėktuvams galima atlikti techninę priežiūrą, tačiau tik tuos darbus, kurie tarnauja „laikinai apsaugai“, aiškinama ministerijoje. Atstovė pateikė vilkimo į stovėjimo vietą ir apsaugos nuo neteisėto panaudojimo aprašymą. Pagal sankcijų nuostatas neleidžiami kitokie techninės priežiūros darbai ir atsarginių dalių tiekimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()