[Žinios trumpai] Vokietija be kompromisų ruošiasi karui su Rusija: priėmė neeilinį sprendimą dėl atominių elektrinių  (22)

Vokietija atideda trijų atominių elektrinių uždarymą, stiprindama savo energetinę nepriklausomybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Berlynas pasiruošęs kovai: Vokietijos branduolinės energetikos laipsnišką atsisakymą atitolina Kremliaus dujų karas prieš Europą. Paskutinės trys atominės elektrinės Vokietijos teritorijoje veiks tol, kol Berlynas pasieks energetinę nepriklausomybę ir saugumą.

Tai teigiama naujame „The Wall Street Journal“ straipsnyje. Ši žiema Vokietijai bus sunki dėl to, kad Kremlius apribojo dujų tiekimą Europai. Būtent todėl Berlynas nusprendė kol kas nestabdyti atominių elektrinių veiklos: „Isar 2“ Bavarijoje, „Neckarwestheim-2“ Baden-Viurtemberge ir „Emsland“ Žemutinėje Saksonijoje. Tikėtina, kad artimiausiomis savaitėmis šį sprendimą patvirtins Vokietijos parlamentas.

Verta paminėti, kad Berlyno politika pastaraisiais dešimtmečiais buvo užmegzti glaudžius ekonominius ryšius su Maskva. Net ir po 2014 m., kai Rusijos Federacija šiurkščiai pažeidė tarptautinę teisę aneksuodama Krymą, ji nepasikeitė. Ir šiandien vokiečiai už tai moka, jų šalis kritiškai priklausoma nuo vieno energijos išteklių tiekėjo, atotrūkis itin skaudus. Atominės elektrinės eksploatavimo trukmės pratęsimas, deja, Vokietijos problemos neišspręs, tačiau šalis šiek tiek lengviau išgyvens žiemą.

 

Lygiagrečiai vokiečiai pradeda eksploatuoti savo anksčiau apleistas anglies kasyklas. Jos skirtos užkirsti kelią elektros energijos tiekimo pertrūkiams birželį Rusijai nutraukus dujų tiekimą. Berlynas jau parengė didelį planą, kaip per ateinančius dvejus metus pasiekti energetinę nepriklausomybę. Visų pirma, siekiant sutaupyti dujų, planuojama sumažinti temperatūrą visuomeniniuose pastatuose. Norint išvengti trūkumo ateityje 2023 m., Berlynas turi sumažinti energijos vartojimą net 20 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(76)
(4)
(72)

Komentarai (22)