[Žinios trumpai] JK žvalgyba skelbia, kad Rusijos ginklų eksportui šakės: ant ledo liko net Baltarusija, skelbiama, kas vyksta  ()

Rusija kol kas negamina ginklų eksportui, nes jai jų neužtenka karui Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiojoje Britanijoje paskelbtos priežastys, kodėl Rusijos Federacija patiria problemų dėl ginklų eksporto.

 Dėl Vakarų sankcijų ir ginklų trūkumo karui Ukrainoje tęsti Rusijos Federacija negalės artimiausioje ateityje tiekti savo ginklų eksportui. Tokios nuomonės laikosi Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, remdamasi savo žvalgybos duomenimis.

Šaltinis praneša, kad ryškus to pavyzdys yra Baltarusija. Ten Gynybos ministerija paskelbė apie naują modernizuotą tanką T-72B. Prie jo dirbo tik specialistai iš pačios Baltarusijos. Pradžioje buvo planuota, kad prie tanko dirbs specialistai iš „Uralvagonzavod". Iki 2022 metų vasario 24 dienos Rusijos Federacija gaudavo didelį pelną  savo biudžetui ne tik parduodama energijos išteklius, bet ir parduodama ginklus. Tačiau dabar visa Rusijos Federacijos gynybos pramonė dirba tik savo šaliai.

Be to, daugelis pasaulio valstybių nebe taip žavisi rusiškais ginklais po to, kai pamatė jų veikimą Ukrainos laukuose.

Taip pat britų žvalgyba pranešė, kad Rusijos Federacijoje buvo sukurtas trečiasis kariuomenės korpusas, kuriame renkami „savanoriai" karui Ukrainoje. Tačiau ekspertai labai abejoja, ar jame bus pilnai sukomplektuotas personalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(3)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: